PNL pare sa fi declansat operatiunea : autoflagelarea. Cert este ca partidul istoric a tot amanat analiza rezultatului de la parlamentare si acest lucru a sporit frustrarile, acuzatiile si tensiunile interne. 


”La fostele alegeri parlamentare Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă. Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Naţional Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru şi bază, adică dumneavoastră, cei chemaţi să munciţi în campanii, dintr-o ruptură de realitate între ceea ce aşteaptă oamenii de la noi şi înainte de campanie, şi în perioada campaniei, şi ceea ce au făcut unii colegi atât timp când au fost la decizia PNL.  (…) Soluţia este la dumneavoastră. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pur sânge clamează soluţiile de viitor pentru PNL, însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD-ul, şi să-l pună pe tavă, şi multe rezultate slabe au fost şi rezultatul blaturilor dintre PNL şi PSD”, a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, marţi seară, la Ploieşti.


Oamenii vor să ne vadă în competiție și în luptă cu PSD-ul. (…) Trebuie să ridicăm partidul în toate organizațiile împotriva PSD-ului. Când tot PNL-ul va fi în picioare peste tot, așa cum e aici, împotriva PSD-ului, atunci vom avea încrederea oamenilor înapoi, pentru că ei, deocamdată, ne simt ezitanți și în anumite locuri ne simt chiar oarecum în complicitate, ceea ce nu e adevărat. Ar trebui să și probăm acest lucru”, a spus Predoiu în discursul susținut la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Prahova.

El a precizat că una dintre problemele liberalilor este legată de încredere, subliniind că este nevoie ca aceștia să se întoarcă la politici de dreapta “clare”.

”Aici în Prahova, colegii pe care-i aveți în față au înțeles că fie prosperă politic și câștigă împreună politic și iată-i fruntași în PNL, fie se duc pe tobogan cu mâinile înfipte unul în gâtul altuia, așa cum se întâmplă, din păcate, în alte organizații. (…) De ce și de ce …, putem vorbi până mâine, dar în general toate cauzele se cunosc. Problema e că unele dintre ele persistă și pentru viitor și amenință ca PNL să treacă în continuare prin crize pentru că încă nu sunt înlăturate aceste cauze și prima pe care eu o văd este lipsa de încredere. Noi nu mai avem încredere în noi, dacă noi nu avem încredere că putem fi din nou partidul câștigător, n-or să aibă încredere nici cei de pe stradă. Dacă noi nu mai avem încredere că suntem gata să recunoaștem valoarea și să o promovăm și nu să-i dăm un picior undeva și să o băgăm sub masă, atunci nu vom ajunge nicăieri. Cheia este să promovăm valori în PNL. (…) Trebuie să ne întoarcem la politici de dreapta clare”, a mai spus Cătălin Predoiu.


”PNL are o frică teribilă de a nu supăra electoratul stângii şi nu face absolut nimic pentru electoratul dreptei, drept pentru care a scăzut dramatic. Nu are lideri capabili să aibă un mesaj de dreapta coerent, cu carismă, cu tot ce-i trebuie unui lider politic să atragă electoratul dreptei”, a spus Viorel Cataramă referindu-se la cauzele care au dus la înfrângerea dreptei în alegerile parlamentare.

Cataramă susţine că PNL trebuie să militeze necondiţionat nu doar pentru interesele întreprinzătorilor, cât mai ales pentru interesele celor 3,8 milioane de angajaţi din mediul privat şi familiile lor. În caz contrar, liberalii riscă să rămână fără sprijin popular, indiferent de erorile comise de guvernarea stângii.

”În ultimul timp, PNL nu a militat în mod ferm, coerent şi credibil pentru sprijinirea intereselor electoratului care votează dreapta. De aia cei 500.000 de oameni au ieşit în Piaţă împotriva PSD, dar nu au trecut de partea PNL”, a apreciat liberalul.

5 COMMENTS

 1. Adevarul e ca majoritatea comunicatorilor PNL sunt varza si par cateodata in cardasie cu PSD.

  Ei in loc sa profite de nemultumirile bugetarilor o baga pe asta cu privatul vs. bugetarul !

  Eu sa fi fost “membru de seama” al PNL as fi invitat sindicatele la intalniri acum cand PSD face greseala sa bage legea in Parlament si as fi zis “Spuneti domnilor ce va doare ca bagam noi amendamentele la lege si vedem atunci ce face PSD-ul !”.

  Acum vine PSD cu impozitul pe gospodarie si tot la fel vin cu “dar privatul si cota unica” in loc sa discute despre gaselnita PSD de a supra-taxa si crea birocratie, de incapacitatea ANAF si incercarea de a aduce bani la buget tot de la amarati !

  • Ba, pacat ca problema voastra, a astora care o frigeti voi cu dreapta in gura toata ziua si din toate unghiurile, problema voastra e ca pe voi va intereseaza PSD-ul, in loc sa va intereseze cresterea economica si cresterea nivelului de trai, singurele lucruri care v-ar face sa castigati toate alegerile garantat, 100%!

   Voi nu intelegeti nici daca vi se deseneaza ca atata timp cat in tara asta oamenii vor fi saraci ei vor vota intotdeauna stanga!

   Singura voastra solutie pe care voi nici nu o intelegeti pentru ca atat va duce capul atat pe voi, cat si pe liderii vostri politici geniali, este sa cresteti nivelul de trai prin cresterea economica, in loc sa stati si sa va luptati cu PSD-ul irosindu-va energiile si potentialul, pe care oricum nu-l aveti!

   P.S. 1000 de ani dureaza pana cand o sa intelegeti si voi ceva din ceva, vreodata! Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Pa

 2. Cel mai sănătos ar fi ca PNL-ul sa se lase de gesturi de “boschetar”(termenul lui Crin Antonescu) cum ar fi tratarea adversarilor de “penali”, “hoți”, “ciuma roșie”, precum si de mișcări de “rezistența” cu # copiate după Mișcările americane. Si, ca veni vorba de gesturi de “boschetar”: Crin Antonescu a folosit termenul pentru a caracteriza marlania lui Basescu care refuzase sa dea mâna cu Constantinescu la nu mai știu ce ocazie protocolară–oare cum ar fi caracterizat același Crin monumentala grosolănie a lui Johannis care a refuzat sa stea in tribuna alaturi de liderii PSD-ALDE ba a surghiunit-o si pe madam Firea, primărița in funcție a capitalei, la 1 Decembrie trecut?
  Ma rog, dl Antonescu s-a dus din politica, dar daca PNL-ul s-ar despărți de “boschetarii” si “boschetarismele” multora dintre liderii săi eu, una, parca-parca m-as uita la partidul asta “istoric” cu ceva mai mult interes. Dar asta ar însemna sa se despartă de Johannis, ceea ce nu se poate, ca vad ca omul era pe “țeava” încă din 2009 (tot asa de greoi la minte, dar ceva mai vorbăreț, vezi înregistrările din campania respectiva in care face pe vițelul “tehnocrat” pe langa Antonescu) deci din greseala in greseala spre victoria finala! pare a fi deviza. Oricum, autoflagelarea e buna pt Săptămâna Patimilor, după asta devine sado-masochism.

  • Sado-mado, cum zic fotbalistii. Mado de la “madochism” probabil, pentru ca la intelectul lor…

   P.S. Autoflagelarea merge doar daca se dau cu lama pe organism in direct ca sa elimine stresu’, altfel slabe sanse sa ii creada cineva ca ii mustra inconstienta de ceva. Sa fie la mama lor!

 3. Muoamm, cata prostie in forma cea mai pura au astia de la PNL in ei! Ei nici la ora asta nu inteleg nimic, sa moare Giblian si cu Marghioala, astia sunt deraiati rau, vai mama si cu monocircumvolutiunea lor! Nu ca m-ar interesa… Paaaa

  P.S. Pe electoratul de dreapta nu sa se lupte ei cu PSD-ul si sa fie lupta generalizata impotriva PSD ii intereseaza pe romani, ci poate ii intereseaza cresterea nivelului de trai si cresterea economica dreac, din care sa aiba toti ce sa manance! Ca din lupta tuturor la baioneta cu PSD-ul nu se platesc facturi si nu mananca nimeni lupta cu PSD-ul! Mai bine ar incepe sa se lupte putin toti cu economia, sa demonstreze si sa dovedeasca toti cat de buni sunt ei pe economie si sa ajungem si noi sa avem ce manca, sa nu mai fie toti tomberonezii astia “de dreapta” numai subnutriti cu foamea-n gat care sorteaza borhotul din tulumba la groapa de gunoi oraseneasca. Mai bine sa lupte PNL-istii astia pentru implementarea capitalismului la noi in tara si trecerea Romaniei la capitalism, ca despre asta nu i-a auzit nimeni niciodata propagand sloganuri, ei vor sa se lupte toti cu PSD d-le, ca de-asta murea tara asta plina de fosti comunisti expirati. Hai, ca ne-am asfixiat rau de tot si cu PNL-ul asta, care habar nu au de capul lor si pe ce lume sunt! Da-le-as numai cucuie-n cap sa le dau, de boschetari tomberonezi ce sunt! Paaaa

Leave a Reply