Şcolile britanice renunţă la ceasurile de tip analog din sălile de examen din cauză că adolescenţii nu sunt capabili să citească ora, a anunţat Uniunea cadrelor didactice, citată de The Telegraph.

Profesorii instalează acum ceasuri digitale, după ce elevii s-au plâns că în timpul testelor nu reuşeau să citească ceasul în mod corect.

Malcolm Trobe, de la Association of School and College Leaders (ASCL), a precizat că tinerii spun că s-au obişnuit cu dispozitivele digitale.

“Generaţia actuală nu se pricepe la fel de bine la citit ceasul tradiţonal ca generaţiile mai vechi”, a declarat el pentru The Daily Telegraph.

“Sunt obişnuiţi să vadă o reprezentare digitală a orei pe telefonul sau pe calculatorul lor. Aproape orice aparat au este digital, aşa că tinerii sunt expuşi la ceasuri electronice peste tot”, a adăugat Trobe, citat de news.ro

11 COMMENTS

 1. Si aici se intampla la fel,citirea ceasului e o problema. Bine ca au invatat sa numere banii sau valuta,restul nu mai conteaza!

  • Si este fff greu la varsta lor de 10 14 ani sa se mai adapteze !!!
   ———————-

   Ma intreb ce-ar trebui sa faca cei de 40-50 de ani someri care se duc la cursuri de re-calificare. Sau la cei care le recomanda sa se re-califice ca IT-siti and sw eng.

 2. Astept sa vina romanii sa se laude ca Romania are elevi destepti, rezultate la olimpiade…
  In timp ce peste jumate sunt analfabeti functionali.

  • Apropo, ca veni vorba de analfabeti functionali. Noi avem un primministru care nu e in stare sa citeasca anul intr-un calendar. 20-20. Care ar fi sansele sa stie sa citeasca ora la ceas. Indiferent daca e analogic sau digital.

  • Avem analafebti desigur…nu sunt in stare sa citeasca un articol de ziar abia daca pot titlul. Ce sa mai vorbesc de un protocol SRI-Parchet de 18 de pagini sau un raport al lui Tudorel Toader.

   D-aia ei neaga orice fara sa citeasca. O parte nu stiu sa citeasca iar o iar o parte nu inteleg nimic chiar daca citesc.

 3. Suna frumos! Cel mai hazliu titlu de pe blog. Vasilica .olguta.mustafa.nuti costarica. base..orban … johanis. carmencita si alti profesori din guvernarea belina vor sa predea in scolile britanice arta de a distruge o tara fara o interventie militara. Printul si bunicuta basescu roman…poate si nuti pregatesc netotilor iviti calea spre viitoarele guvernari.

 4. Oameni buni,te plimbi prin zurich si vezi ambasadele marilor puteri plus cateva pe langa si ambasada româniei cei NU! Cum e posibil ca mai bine de jumatate din ambasade sa fie in zurich si cateva,printre care si a tarisoarei noastre in berna? Normal,capitala elvetiei a fost din totdeauna zurich si berna capitala afacerilor financiare! Aveti afaceri ascunse prin ambasada de ati localizat sediul in berna? Asa pare,sincer! Trebuie sa platesti 3-400 fraci si pierzi 2-3 zile de munca pentru a rezolva o problema spinoasa:poze pt.carte de identitate la consulat,pasaport plus destule si asta doar daca au chef sa iti rezolve problema! La email-uri raspund cand au chef! Asa da respect fata de cetateanul care trimite bani in tara si nu se vede nicio schimbare in bine!
  Apropo,cetatenii romani din romanica,platesc taxe si impozite, unde si la ce se folosesc banii,ca nu se vede nicio schimbare?!

  • Ce oameni trimitem acolo? Incredibil! Trebuie sa existe o rezolvare! Cine se ocupa de trimiterea ambasadorilor, faceti o plângere!

 5. Asta i scoala “europeana” la care ne aliniem ?
  In loc sa i faca sa citeasca ceasurile clasice , mai bine le desfiinteaza ?

Leave a Reply