Parlamentul grec a votat miercuri o dispoziţie ce autorizează primirea de copii în plasament de către cuplurile homosexuale aflate în uniune civilă, în pofida opoziţiei dreptei şi extremei drepte din Grecia, informează AFP.

Articolul legislativ a fost adoptat de 161 de deputaţi contra 103, din totalul celor 300 de deputaţi fiind prezenţi în sală 264, pentru un vot nominal cerut de partidul neonazist Zorii Aurii. În fiecare formaţiune, au fost parlamentari care s-au distanţat de poziţia grupului lor, însă la modul global articolul a fost votat de partidul de stânga Syriza, aflat la putere, şi de opoziţia de centru-stânga.

Noua Democraţie, principala formaţiune a opoziţiei, conservatoare, s-a opus acestei reforme, combătută de asemenea de neonazişti şi de partidul suveranist Anel, aliat al guvernului condus de Syriza.

‘Este un pas mic, din partea unui guvern care a promis mult mai mult decât a făcut’, a comentat Grigoris Vallianatos, veteran al cauzei homosexuale în Grecia. El a reamintit că, în pofida promisiunilor făcute de opoziţie, Tsipras nu a legiferat nici până în prezent pentru a autoriza căsătoriile între homosexuali sau adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex.

În cadrul unei serii de reforme societale, guvernul Syriza-Anel a extins totuşi asupra homosexualilor pactul de uniune civilă, rezervat în mod explicit heterosexualilor de la înfiinţarea lui, în 2008.

Parlamentul a votat această reformă adoptând o lege menită să faciliteze şi să accelereze adopţiile şi primirile în plasament, într-o ţară în care susţinerea publică a copiilor este deficientă şi unde lentoarea procedurilor alimentează un înfloritor comerţ cu copii, proveniţi adesea din comunităţile rome din Balcani, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

 1. Am mai spus in multe rinduri ca scopul final al militantismului pentru familia homosexuala este de a putea lua copii spre crestere (nu vrajeala ca nu poate Vasile sa-l viziteze pe Nelu AL LUI la spital sau nu poate sa-i lase trabantul, cind crapa, chestii care se pot rezolva cu o simpla lege in Parlament). . Copii care, ceea ce vor vedea in “familie”, asta vor face si cind vor fi mari.
  Astfel, singura forma de viata de pe planeta Pamint care nu are in codul genetic porunca inmultirii (desi ei ne asigura ca sint absolut normali) isi asigura inmultirea prin … rizomi (stoloni, butasi sau cum se mai spune, ca nu m-am priceput niciodata la botanica)
  Fiindca prozelitismul, la fel de condamnabil, pare sa nu le mai ajunga!

 2. 1. Oare e mai bine ca acei copii sa creasca in orfelinate si centre de plasament?
  2. Chiar credeti ca preferintele umane sexuale sunt formate in timpul vietii si nu ne nastem cu ele???
  In alta ordine de idei, de ce ar alege unii oameni, cu buna stiinta, sa fie homosexuali sau lesbiene, tinand cont de intreg bagajul de probleme, de la ostracizare sociala si hartuire, pana la limitare de drepturi????? De ce ar ALEGE cineva asa ceva, daca ar avea alta optiune? Nu vedeti ca sunteti pe langa subiect??
  PS: de ce exista animale cu comportament homosexual??? SI ele au ales?? Anumite studii arata ca nr de indivizi gay cresc in momentul in care specia se inmulteste peste masura si risca sa nu mai aiba suficiente resurse pentru dezvoltare….suna cunoscut?? Ne putem pune cu multe, dar nu contra naturii si, oricat ati vrea sa negati asta, homosexualitatea face parte din natura.
  Semnat – o fata “straight” 😛

  • Esti varza, tati! Astfel:
   1) Sa facem orfelinate si centre de plasament mai bune, nu sa dam copiii catre acest curent nenatural.
   2) Da, homosexualii sustin ca asa s-au nascut, iar eu ma simt dator sa-i cred, asa cum ai observat. Dar spune-mi tu un animal, mai general o forma de viata, care nu are in codul genetic porunca inmultirii. Cazurile de homosexualitate la animale, aleatorii si trecatoare, nu dovedesc nimic, asa ca las-o-n balta, ca pe-aici nu tine!
   3) Vrajeala cu “anumite studii” e de-a dreptul hilara. Presupunind ca ar exista, ele lucreaza cu “se pare”, cu “putem considera”, cu probabilitati si alte vrajeli binecunoscute la care apeleaza cineva care vrea neaparat sa demonstreze ceva, orice este nevoie!|
   Garantezi ca studiile astea, daca exista, nu sint facute / platite de homosexuali?
   Sa fim intelesi: n-am nimic cu homosexualii! Din partea mea, sa aiba toate drepturile pe care le am si eu. Dar sa lase copiii in pace! Sau sa faca!

 3. Grecii si noi trebuie sa ne supunem orbeste tuturor directivelor, unele aberante, venite de la U.E., altfel nu functioneaza angrenajul european.

Leave a Reply