Guy Verhovstadt, presedintele ALDE, fost premier al Belgiei, l-a infruntat cu idei si concluzii spectaculoase pe Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook, ce a fost audiat recent in Parlamentul European.

4 COMMENTS

 1. nici comunistii nu erau fericiti cu Europa Libera, pentru ca, pe linga un evident bias si un interes politic, totusi, spunea – sau mai spunea – si adevarul. Probabil ca procentul de adevaruri era de departe majoritar, dar sigur nu 100%… ceea ce nu justifica briajul Securitatii decit din perspectiva Partidului Comunist.
  Cam asa si cu criptocomunistii de la Bruxelles: sa fie FB unealta lor de manipulare, nu a altora.

  De fapt, care e toata povestea cu Cambridge Analytica si cu datele personale? Astia au gasit o metoda foarte exacta, foarte rafinata, foarte eficienta de a indentifica in lnclinatiile, temerile, dorinte, etc individului. Si le-au exploatat – nu numai dar si – in scop electoral. Cu alte cuvinte, politicienii, cu sondajele lor de opinie, puteau manipula si minti (se numea targetare, public tinta, etc) dar intr-in mod aproximativ, imperfect. Da era bine ca arma cea mai puternica era la ei, la politruci. Da ei aveau voie sa minta si sa manipuleze pentru ca detineau sau controlau aceste instrumente: case de sondaje, firme de marketing politic, media, etc. E, acuma venira unii mai tari ca ei care au o “arma” mai eficienta si mai rafinata. E ca diferenta dintre analogic si digital. Si brusc la astia cu FB si cu Cambridge, la Google, Amazon si altii nu e bine, nu e voie, ca altereaza rezultatul alegerilor!
  Numai ei au voie sa altereze rezultatul alegerilor, nu si altii 🙂 a se vedea cazurile Romania si – cel mai recent, de azi – Italia… pe fata, brutal, nu conteaza; ori votati cum vrem noi ori facem pipi pe votul vostru si punem noi pe unii de-ai nostri; sau daca referendumul nu a iesit cum vrem, il repetam pina iese cum vrem “noi”. Cam la asta se rezuma democratia europeana a celor nealesi de nimeni (si, in context, poate intelegem mai clar si care e misiunea lui Iohannis pe aicea….)

  Scopul final al politrucilor bruxelllezi este nu numai sa ia ceva bani de la marile firme de internet ci si sa impidice comunicare directa, push-mail-ul, de exemplu. Sa limiteze ideile noi, opinille, pe motiv ca nu sunt adevarate, verificabile sau stiintifice; sa le dea “ei” voie sa faca sau sa nu faca ceva, sa-si aserveasca “ei” aceste mijloace modene de comunicare, sa le reglementeze ei.

  Am o veste proasta pentru parazitii de la Bruxelles: e prea tirziu. Tot ce pot face e sa dea o lege ca sa taie curentul in UE, sa nu-si mai incarce oamenii baterille la telefoane sau la tablete.

 2. Sa fim seriosi,mai era unul din MB care jicnea cetatenii romani si tot in scop electoral! Mint toti si manipuleaza de mama focului,mai ales cand e vorba de interese personale!

Leave a Reply