Adriana Saftoiu, deputat PNL, pe Facebook :

…. da, m-am bucurat pentru decizia în cazul lui Vasile Blaga. Dar asta mă privește pe mine. Problema care priveşte societatea românească este că e grabnică nevoie de legea privind răspunderea magistraţilor!

Înainte să aruncați cu pietre, încercați să vă răzvrătiți după ce vă imaginați că vi se face un dosar, iar în baza acelui dosar trebuie să renunțați la carieră, să suportați oprobriul public, ca apoi să vină juecătorul să vă achite pentru că… nu există fapta. Dar cariera rămâne în urmă. Poate si relațiile sociale. Iar cel care v-a făcut dosarul continuă liniștit să facă alte dosare. Fără nici o răspundere.

Asta e Justiția visată?

Am reţinut că un politician nu se bucură de prezumția de nevinovatie, total neconstituţional, altfel, și total în dispreţul drepturilor omului, ale oricărui om, indiferent din ce categorie socio-profesională face parte.

Totusi, după ce se dovedește, ca urmare a deciziei judecătorului (încă superior procurorului), că fapta nu există, cum rămâne cu cel care ”a instrumentat dosarul”? Demagogia şi populismul vor ajunge în fiecare casă! Ceea ce acceptăm să i se întâmple altuia, ”străinului” sau ”indezirabilului”, doar pentru că e în curtea lui, pe modelul „să moară capra vecinului”, mai târziu sau mai devreme va ajunge în fiecare curte.

Injustiția, asemeni corupţiei, e ca o plagă.

Se întinde peste tot şi, dacă nu i se pune stavilă, nu se va mai şti cine e cu adevărat vinovat. Un altfel de lagăr, creat de o instituție care îşi declamă zilnic forţa. O instituţie care nu e obligată de nimeni să îşi recunoască erorile! Pentru că, dacă ar fi dispusă să recunoscă că are propriile ”uscături”, ar însemna că si cei care fac dosare ”fără să existe fapta”, cum spune judecătorul, dar fac totuși dosare, trebuie să răspundă.

8 COMMENTS

 1. Eu chiar nu m-am bucurat.As fi facut-o daca aveam convingerea ca era chiar nevinovat.Asa cum as avea-o ca la fel ar fi Dragnea,Tariceanu,Udrea,Basescu(cand ii va veni randul) si ceilalti “mai mici” dar f.multi care sunt pe cale sa mutileze niste legi pt a-si spala ei dosarele.Ma gandeam,daca toti condamnatii vor avea dreptul sa candideze inseamna ca pt a li se va oferi sanse egale cu cei din libertate o luna va trebui sa fie lasati sa-si faca campanie electorala adica eliberati temporar…Ne vom trezi cu ei la usa in sistem door to door (ar fi bine sa fim pe-acasa sa nu-i tenteze altceva) iar seara vor da buluc la televiziuni transformandu-le in niste OTV-uri si mai aglomerate ca cele de pe vremuri…Stiu,teoreti dar se poate intampla si asta.Pentru ce ? Aaaa,da…In cazul in care domnii Dragnea si Tariceanu ar primi condamnari sa poata candida in 2019…Nu mai bine isiu vedeau de treaba lor si nu se ajungea sa fie condamnati ? Amintesc celor care n-au inteles bine,pentru capetele de acuzare din dosarul sefului de la Senat un mare sportiv roman si anume fotbalistul Gica Popescu a luat inchisoare cu executare.Nici nu se compara ce a facut acesta pentru Romania cu ceea ce pretind ca au facut toti politrucii care se autodeclara “persecutati politic” !

 2. Sa voteze Saftoiu alaturi de PSD atunci la acest simulacru de “reforma” !

  Faptul ca nu exista probe inseamna ca astia scapa in tribunal, dar asta nu inseamna ca tara asta nu a fost jefuita de politicieni 27 de ani !

  Nu, nu e asta justitia visata. Romanii nu vor avea niciodata justitia pe care o merita nici dupa Revolutie, Mineriade, privatizarile anilor ’90, minciunile anilor 2000, “regimul” Basescu, Colectiv, Gigina si altele nenumarate accidente dupa care nu a raspuns nimeni cu actuala clasa politica dominata de FSN>FDSN>PDSR>PSD !

  Unde e Legea Raspunderii Politicienilor doamna Saftoiu ?

 3. O serie de platitudini declamate cu ifose de politician. Eu sunt curios când se va pune serios problema răspunderii patrimoniale a decidentilor politici care, în urma unor tâmpenii monumentale, ruinează nu doar un om sau o cariera ci milioane de destine. Toți politicienii vor sa răspundă o data la 4 ani, la alegeri dar porcăriile lor enorme Cum le putem îndrepta?

 4. A fost sfătuitoarea lui Băsescu! Când a ajuns la concluzia exprimată, ÎNAINTE sau DUPĂ ce l-a dat afară din minister pe Teodor Athanasiu??? Mintea de pe urmă a femeii… schimbătoare, ca să fiu elegant…

 5. Are dreptate dna Saftoiu. Si poate din gura cuiva mai cu o istorie curata ar fi fost un articol excelent. Dar fosta purtatoare de vorbe a lui Basescu despre care acesta “a sugerat ca l-a numit pe Claudiu Saftoiu sef al Serviciului de Informatii Externe pentru ca asa i-a “poftit sufletelul” purtatoarei sale de cuvant.” nu prea are voie sa vorbeasca.
  Oare traficul de influenta nu se mai pedepseste? Parca era prima din “infractiunile de coruptie din Codul Penal!

 6. Şocant!
  Nemernicul ”maidanezo-ghetonian” şi-a arătat adevărata faţă!
  https://www.dcnews.ro/scandal-porc-liviu-dragnea-victor-ponta-nesim-it-i-penal_564072.html
  Citez:
  ”’”Nu am fost în 2013 la nicio întâlnire. Dacă e vorba despre povestea cu porcul, eu cred ca acel porc este un nesimțit și un penal.” a spus Liviu Dragnea. Președintele PSD a adăugat: ”Cred că trebuie să vorbească oameni care sunt sau au fost în funcții.””
  Cum să vorbeşti în aşa hal cu un coleg pe spatele căruia ai câştigat alegerile şi ajuns şef de partid? Alegătorii psd au votat cu psd datorită lui Ponta şi ”carache” îl jicneşte?!
  Să vedem ce mai câştigă psd-ul cu asemenea vocabular injurios şi jicnitor!

 7. Liber la abuzurile mai mici şi mai multe…că merge prin lege! ”sikkktir!” cu legislaţia voastră şi tot în favoarea voastră ”leprelor”. Să vedeţi că până la urmă cineva va strecura un articol în care va fi menţionat că în anumite condiţii să fie mărit! Vezi ordonanţa cu politicienii care rămân în funcţii şi politică chiar dacă au sentinţe definitive sau procese pe rol!
  ”’Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociaţia Magistraţilor, acel prag care vizează 10 salarii (minime pe economie – n.r.), undeva la 19.000″, a spus Iordache, întrebat ce se întâmplă cu pragul la abuzul în serviciu.”
  https://www.dcnews.ro/prag-abuz-serviciu-florin-iordache-nu-va-deranja_564107.html
  Cât durează să fabrice actele în valoare de 19.000 lei aşa cum vor scăunarii?
  Dar cine plăteşte pentru abuzul care are valoarea de 19.000 lei?
  Ăla nu mai contează?
  Toate ca toate, aveţi grijă: niciun abuz să nu depăşească suma de 19.000 lei echivalentul veniturilor lunare ale unui scăunar înfumurat cu diplome de şscoală dar fără şcoală!

Leave a Reply