Parlamentari ai principalului partid de guvernamant in Romania lanseaza atacuri violente la adresa celor care au luptat impotriva comunismului si a sprijinului (ipotetic) american dat acestor eroi care s-au opus cu arma in mina unei ideologii criminale ce a nenorocit Romania decenii intregi.

Se dovedeste clar azi faptul ca in PSD este un sentiment dominant impotriva partenerului strategic SUA, cel mai important aliat al securitatii tarii noastre, atat ca aliat NATO cat si prin Parteneriatul Strategic bilateral, la care, culmea, au contribuit si liderii pro-occidentali ai PSD, pe vremea cand aceasta structura socialista avea asa ceva.

Si cred ca afirmatiile lor de azi nu sunt intamplatoare, atunci cand exponentii PSD apara ideologia moscovita care a distrus Romania in 50 de ani de comunism.

Acest limbaj devoalat azi,  alaturi de retorica 2017 impotriva strainilor, a marilor companii si a europenilor de la Bruxelles este dovada palpabila a curentului anti-occidental ce domina limbajul si gandirea conducerii PSD de azi. Totul, in plina ofensiva a campaniilor grosolane de manipulare rusesti impotriva modului de viata occidental si al valorilor libertatii si democratiei.

Daca am ajuns la acel moment al istoriei post-decembriste in care Ion Gavrila Ogoranu, Toma Arnautoiu, Teodor Susman, Elisabeta Rizea si multi altii au re-devenit dusmanii Romaniei, situatia e gravisssima, din punctul meu de vedere. 

Senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat luni, în cadrul dezbaterilor din comisia juridică a unei iniţiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă, că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a susţinut că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali, scrie news.ro

”Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi. Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate”, a afirmat Şerban Nicolae în cadrul dezbaterilor din comisia juridică a Senatului a iniţiativei legislative privind privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă.

Senatorul PSD a spus că nu înţelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunişti din munţi şi că acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor României.

Rezistenţa anticomunistă începută în 1944, când România era încă în război – de partea Aliaţilor după 23 august -, este una care slăbea capacitatea de apărare a României. Era mai degrabă îndreptată împotriva intereselor României. Mai mult, dacă îmi spuneţi că era un lucru bun că CIA organiza operaţiuni de slăbire a capacităţii de apărare a României sub pretextul că o fac împotriva regimului comunist este mai degrabă ticăloşie ce făceau. Era punerea în slujba unei puteri străine, valabilă oricând. După 1958 trupele sovietice au părăsit România. Mi-e foarte greu să disting – v-am spus, am în familie şi foşti legionari, şi foşti luptători în Bucegi, unii şi cu funcţii -, am încercat să înţeleg toate aceste lucruri şi sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei opţiuni. Dar mi se pare că ne arogăm merite care nu există”, a mai afirmat Şerban Nicolae.

”Au atacat trupe de Securitate române provenite din foştii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect în ceea ce priveşte puterea de tip comunist de inspiraţie sovietică înstalată la Bucureşti, absolut niciun efect. Iar faptul că CIA, la momentul respectiv cunoscând tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscând şi celebrul şerveţel al împărţirilor geopolitice dintre Stalin şi Churchill, în egală măsură doi criminali, desfăşura acţiuni de acest tip pe teritoriul României, n-au cum să-mi spună că asta era luptă pentru libertate sau că ar trebui să o aplaudăm” a mai spus el.

Iniţiatorul legii, deputatul PNL Daniel Gheorghe, i-a explicat lui Şerban Nicolae că lupta partizanilor anticomunişti din munţi s-a desfăşurat cu Trupele de Securitate şi cu anumite formaţiuni militare de factură sovietică, iar scopul acestora a fost pregătirea terenului pentru o intervenţie occidentală care să înlăture regimul totalitar sovietic care tocmai se instala la acea dată în România.

”În anii 50 au fost derulate o serie de operaţiuni inclusiv de către CIA, de exemplu Neagu Djuvara a fost unul dintre cei care au coordonat trupe de paraşutişti în munţii României care au vizat susţinerea acestor echipe de partizani. Aceste echipe de partizani vizau destructurarea infrastructurii de forţă a noului regim instalat după 23 august, cât şi crearea unui cap de pod în baza căruia o eventuală intervenţie americană pe care bunicii şi străbunicii noştri o aşteptau după 1944 să poată fi viabilă în România”, a explicat Daniel Gheorghe.

”Şi părinţii şi bunicii mei şi-au dorit o Românie independentă, dar nu voiau să schibe stăpânul. Nu însemna că un stăpân era mai bun ca alt stăpân”, a replicat Şerban Nicolae.

Vă readuc aminte că în aprilie 1944 acele intervenţii americane au lăsat în Bucureşti 3.000 de morţi şi 70.000 de sinistraţi. Mă îndoiesc să acei luptători anticomunişti îşi doreau acelaşi lucru în continuare”, a spus la rândul său senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu.

Iniţiativa deputatului PNL de declarare a zilei de 26 Octombrie – Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă a primit raport de respingere din partea comisiei juridice a Senatului. For decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.


Precizare Radu Tudor :

Rezistenta anticomunista a Romaniei a insemnat cateva sute de oameni raspanditi mai ales in munti, care au luptat cu arma in mina impotriva bolsevizarii tarii noastre. Gruparile cele mai cunoscute au fost : Toma Arnautoiu, Teodor Susman, Ion Gavrila Ogoranu si altii. Majoritatea au fost exterminati de catre Securitate. Intre 1945 si 1964, sute de mii de romani au fost ucisi de comunistii romani si sovietici pentru ca s-au impotrivit instaurarii dictaturii comuniste. Acestia sunt comemorati drept eroi ai Romaniei de comunitatile in care au trait, uneori si de cele centrale, iar viata si lupta lor a fost descrisa in episoadele cutremuratoare ale serialulul documentar “Memorialul Durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin. Afirmatiile facute de senatorul PSD Serban Nicolae reprezinta, din punctul meu de vedere, nu doar o mistificare grosolana a adevarului istoric ci si un elogiu adus crimelor comunismului. Despre ignoranta anonimului senator Brailoiu n-are rost sa mai discut.


https://ro.wikipedia.org/wiki/Rezisten%C8%9Ba_anticomunist%C4%83_din_Rom%C3%A2nia

59 COMMENTS

 1. PSD nu este neapărat anti american. Este anti UE, anti cinste, anti corectitudine, anti oricărui roman care îi contesta autoritatea. PSD e pro RUSIA doar ca are promisiunea ca rușii îi vor lăsa să facă din întreaga romanie ce au reușit în Teleorman.

  • 🙂 🙂 nu este anti UE, ceea ce se practică în românica are vechime în UE şi în creierii scăunarilor bugetari eterni ,doar că totul e ‘îmbunătăţit’ din minţile americanoide.
   🙂 🙂 vom vedea iar cum răsare soarele din locul etern:est după 27 ani de prostire?!

  • PSD uraste visceral NATO dovada ca nu veti vedea steagul NATO in sala guvernului si niciodata in sediul sau curtea PSD… cu toate ca in fata parlamentului si in fata consiliilor judeteene steagul exista.

 2. Articolul putea fi scris si cu verde( nu rosu), pentru ca vad ca ii bagati in aceeasi oala( anticomunisti) si pe legionari !!!

 3. Plus ca vom oficializa faptul ca un condamnat definitiv poate sa ne fie chiar presedinte.Hai sa dea o lege,ca tot zic ca i-a ales “poporul”(adica 18%) prin care sa spuna ca Dragnea sa fie presedinte 3 mandate…De ce nu ?

 4. Ce a fost tac’ su, de are o asa educatie ” familiala” ?
  Tot vreun puisor de…
  Sa i dau sa citeasca dosarul CNSAS al lui bunica -miu ?
  E de a rasul-plansul !
  Stateau ascunsi in muntii Dobrogei prin anii 1947-48 si asteptau americanii !Primeau informatii false ca se vor intoarce americanii si ii vor elibera de putoarea sovietica !
  Au sfarsit arestati, condamnati .Bunicul meu a murit in lagarul Peninsula.Subit.

 5. Acu’, pe bune, da’ chiar nu-mi amintesc să fi citit/auzit de vreo unitate militară rusă, „comunistă și sovietică”, atacată de anticomuniștii ăia care l-au împușcat pe Iorga ori pe Armand Călinescu și umblau cu arma-n mână de prin păduri, pesemne că nu mi-am luat lecitina… Cine are niște exemple?

  • Grupul condus de Vladimir Macoveiciuc apoi dupa moartea acestuia de Ion Vatamaniuc si apoi de Gavrila Vatamaniuc. Acesta e numai in exemplu din cei care au luptat direct impotriva trupelor sovietice. Tactica sovieticilor era insa sa se retraga din zonele “fierbinti” si sa lase initiativa trupelor de securitate si a celor de militie.

  • Preluat de pe procesulcomunismului.com :

   Limba rusă şi filozofia marxistă au devenit motivele permanente de discordie în învăţământ. Şi nu încetau cererile de înlocuire a acestor obiecte. Nici nu ne miră faptul ca în închisori îşi făceau apariţia tineri şi chiar copii, de 10-12 ani, din ce în ce mai mulţi, încât a fost nevoie să se amenajeze Tîrguşorul ca temniţă pentru ei, înainte de a fi trimişi la muncă forţată. Aceşti tineri îşi dădeau seama că adevăratul inspirator al sistemului opresiv instaurat la noi era Rusia. Interesant a fost că un roman sovietic, “Tânăra gardă”, i-a încurajat la revoltă pe unii
   tineri.
   Într-o seară, la marginea Cîmpulungului Moldovenesc, pe podul peste râul Moldova, un colonel rus a fost omorât şi corpul i-a fost aruncat în apă. Printre cei care au fost implicaţi în omorârea rusului se găseau trei elevi: Rotărescu, Serghei şi Tomaşevschi, toţi trei, de altfel, elevi foarte buni, ieşiţi din familii onorabile de intelectuali. Condamnaţi la muncă forţată pe viaţă pentru că erau minori, au trecut şi prin închisoarea de exterminare de la Gherla.

  • mi se pare ipocrit sa vorbim de crimele comunismului… fara sa vorbim si de cele ale legionarilor, ale bratienilor la 1907… etc. toti au comis-o… cat despre america, rusia… sunt bla bla… eu aleg china 🙂

   • Păi, tocma asta e problema: să vorbim, până mâine, despre crimele legionarilor (minuscule, față de cele ale comuniștilor), dar despre ale comuniștilor, vai de mine, nu !

 6. „Afirmatiile facute de senatorul PSD Serban Nicolae reprezinta, din punctul meu de vedere, nu doar o mistificare grosolana a adevarului istoric ci si un elogiu adus crimelor comunismului.”
  Eu zic să-l arestăm, să-l afumăm cu ardei iute, să-i tăiem puța și să i-o trimitem la ruși, poate așa ne liniștim cufureala militarist-războinică plutitoare peste România… Încă NU VREM să pricepem că între colivia ruginită a rușilor și colivia aurită a SUA, UE etc. nu e nicio diferență??? Diferența e că măcar SUA și UE știu să îți creeze senzația libertății iluzorii: le e mai de folos tactica asta, ne pot jefui mai ușor, fără să țipăm prea tare… E ca și cum am spune că împușcat e mai bine ca spânzurat! HALAL! D-aia o iau la fugă mulți din țara asta: s-au săturat de propaganda de 2 lei, indiferent a cui…

  • Pai chiar tu ai făcut diferența între cele două colivii (una este ruginita iar cealaltă aurita). Iar cei care fug din tara asta, în proporție covârșitoare, se duc spre colivia aurita. Amice, colivia aia aurita așa Cum îți place ție sa o iei la mișto ti-a cam dat tot ce ai (inclusiv net ca sa poți sa o arzi bolsevic).

 7. Daca la instaurarea comunismului aveai varsta de azi, erai un sustinator fervent al acestuia. Patriotismul tau este legat de aliatii de moment ai acestei tari. Pacat!

 8. Eu nu vad nicio diferenta in lupta partizanilor anticomunisti de la noi si lupta talibanilor impotriva americanilor de exemplu din zilele noastre Si unii si ceilalti au dus un razboi neconventional. pentru a-si elibera tara ( sau cel putin asa au crezut ei)…..Reintorcandu-ne la Romania ,Occidentul ne-a abandonat in 1945 ,Rusiei .. Asa ca partizanii anticomunisti ar fi trebuit sa astepte in liniste venirea americanilor nu sa lduca o lupta inegala zic eu…Aceiasi luptatori anticomunisti au ucis si sie ei la randul oameni nevinovati doar pentru c-au crezut in politica dusa de PCR sau de fostul URSS..Eu cred ca ambele parti au fost vinovate si vina cea mai mare apartine din marilor puteri care s-au folosit de aceasta tara….Daca tot vorbiti de democratie , nu mai aruncati anatema asupra lui Serban Nicolae ca omul si -a exprimat si el o parere

  • Ar fi trebuit sa astepte in liniste? Cred ca Octavian Paler a raspuns cel mai bine:
   „Imaginaţi-vă, vă rog, dacă e posibil ca în Cehoslovacia să fie marginalizaţi, defăimaţi cei care au făcut Primăvara de la Praga. Absolut toţi, toţi, sunt mândri de faptul că anumiţi compatrioţi ai lor s-au ridicat împotriva regimurilor de ocupaţie. Numai noi parcă suntem blestemaţi, numai noi îi lăsăm pe străini să creadă că am fost un popor de laşi, că nu ne-am ridicat împotriva colonizării sovietice mulţi ani şi că am răbdat. Numai noi le permitem străinilor să vorbească despre pasivitatea românească şi chiar ne grăbim noi înşine să glosăm la nesfârşit despre această pasivitate şi despre răbdarea noastră mioritică, uitând că nişte compatrioţi ai noştri au contrazis de fapt filozofia resemnării din Mioriţa timp de şaptesprezece ani, repet, timp de şaptesprezece ani”

 9. Este trist că astăzi, când suntem liberi să spunem orice, nu realizăm că acei oameni, partizanii, au luptat ,vorba lui Ion Gavrilă Ogoranu, ,, pentru un picur de demnitate”.

 10. ,,Căci un popor nu trăiește numai cu pâine și salam, ci mai ales cu demnitate”.(Ion Gavrilă Ogoranu)

  • Au murit pentru pentru ca si-au dorit asta…Razboiul se terminase si Romania intrase in sfera de influenta a Rusiei.Americanii i-au amagit sa continue lupta si pe ascuns au cazut la pace cu rusii prin impartirea sferelor de influenta 🙂 Eu cred ca adevarati vinovati pentru moartea acestor partizani sunt americanii pentru ca ei i-au abandonat chiar daca o perioada i-au sprijinit cu armament..Ma intreb daca partizanii ar mai fi continuat lupta daca ar fi stiut de Ialta si despre modul in care s-a impartit lumea atunci…

 11. Domnule Tudor, de ce noi astia care nu vrem sa stam in genunchi in fata nimanui sintem antiamericani sau comunisti, iar aia care nu se mai satura de pupat cururi straine se numesc democrati?
  De ce va faceti ca uitati ca ambasadorii americani la Bucuresti s-au purtat in ultimii ani in aceeasi maniera ca si comisarii sovietici?
  De ce treceti peste faptul ca, daca inca ne “bucuram” de prezenta kodrutei Kovesi intr-o functie atit de importanta, este din cauza americanilor?
  Dar, poate, pentru dvs. o fi ceva pozitiv? Oare sa le fim recunoscatori?
  Poate cu Kodruta o fi de bine, da’ nu stim noi, ca n-avem lecturi 🙂

   • A si dAca țineau asa mult la noi in 1945 americanii..de ce nu au organizat pe modelul Italiei si Turciei si sprijinindu-i pe partizanii românii si gherilele din munți plus elemente din servicii,o serie de armate paralele si miscării anicomuniste pe model GLADIO?

  • Da’ in fața obieloșilor rusnaci vă plăcea să stați nu doar în genunchi ci ,,capră” , n’așa , bată-te norocu’? #comunistspurcat

  • Poate pt ca americanii nu pun botul la propaganda PSD cunoscandu-i pe baieti inca din anii ’90 ca pe urmasii comunistilor, transformati acum in socialisti de caviar !

   Tu crezi ca ei nu isi dau seama ca orice vulnerabilitate aici si urma de coruptie e o vulnerabilitate in fata Rusiei ? Tu crezi ca atunci cand Klemm sta la masa cu Dragnea nu stie cu cine vorbeste ?

 12. Chiar la A 3 , d-voastra v-ati exprimat impotriva ambasadorului american atunci cand isi exprima admiratia fata de D-na koveshi…Care e diferenta dintre critica d-voastra si criticile deputatilor PSD?

 13. “in PSD este un sentiment dominant impotriva partenerului strategic SUA”
  sincer, ma indoiesc ca molustele decerebrate din vreun partid, fie el chiar PSD, au vreo capacitate de coalizare a unei opinii, afara de cum sa scape ei insisi de pirnaie – ceea ce e o nevoie primara, pe fond.
  Mai degraba as suspecta, in vazul de fata, imbecilitatea nativa a unuia pe care-l tradeaza chiar fata; e doar inca unul care s-a ajuns, decit expresia vreun sentiment rational, ideologic, consistent, profund.

  Cred ca in cazul a 99% din toti parlamentarii, ministri, primari, etc din toate partidele, daca i-am lasa se vorbeasca liber si mult, am descoperi lacune educationale grave si puseuri de personalitate frustrata care ar da nastere la ziceri memorabile, care, afara ca ne-ar distra peste poate, ar avea si avantajul ca i-ar baga in folclor si i-ar scoate din viata politica.

  Dupa ce ca ne fura Vosganienii ouale ca sa prabusesca PIBu, dupa ce ala de isi ascundea aurul in cavou face bugetu dupa ce aiesit din pirnaie, etc iata ca si Serbanel Soferu vine sa ne spuna, cu cuvintele lui si dupa,puterile lui, ce a inteles el din istorie. Sa fim blinzi cu el, saracu…

 14. Se știe că probabilitatea ca un om să-și schimbe opinia politică de-a lungul vieții este aproape infimă. În 1989 și după nimeni nu s-a grăbit să ,,împodobească “ pădurile și semafoarele patriei cu activiști, securiști și țuțeri ai pecereului, mai nimeni nu a dorit Lustrația , nimeni nu a condamnat comunismul cu excepția lui Băsescu. Să nu ne mire faptul că , virgulă , comunismul și comuniștii încă mai bântuie printre noi.

 15. Deseori, istoria “populară”, cea bazată pe corespondenta, memorii, mărturii ale contemporanilor, supraviețuitori sau spectatori accidentali ale unor evenimente istorice majore, e dificil de structurat cu metode științifice. Baza de date e mult prea personalizata pentru a putea fi coagulata in jurul unei idei și mai multe portrete individuale, puse laolaltă, nu constituie un portret ‘de grup’; revenind la discursul lui Șerban Nicolaie (atipic, de altfel, din moment ce argumentele aduse sunt de natura anecdotică: familia mea cuprinde și partizani anti-comuniști, și legionari, etc) acesta lansează , in mare măsura, ceea ce americanii numesc ‘mixed signals’/semnale amestecate, greu de descifrat pe baza unui singur, și-același,cod. Se vede ca senatorul e supărat pe ‘americani’și pe ‘vestici’ , in general, însă nu e clar ca aceasta supărare ar fi bazată pe motive ideologice, sau ca ar avea vreo legătura logica, fie și subțire, cu subiectul alocuțiunii: declararea zilei de 26 Octombrie ca sărbătoare a Rezistentei Armate anti-comuniste și poziția sa fata de respectiva inițiativa. Faptul ca CIA va fi ‘ațâțat’ rezistența ca apoi s-o abandoneze, baza refuzului, nu neagă existența fenomenului ci o minimalizează reducând Rezistența la dimensiunile unor “cete” de naivi care, crezând in promisiunile americanilor, s-au lăsat uciși nici măcar de NKVD, adică de asasini profesioniști, ci au căzut ca ‘fraierii’ sub gloanțele trupelor de Securitate făcute din jandarmii locali, recte, s-au lăsat răpuși de niște amatori. Rateuri, de același gen, ale CIA se confirma zi de zi, la fel ca și lipsa de scrupule a reprezentanților agenției când vine vorba de soarta rebelilor pe care i-au antrenat; totuși, a-i trata de asasini profesioniști pe comisarii sovietici care au ‘prefăcut’ jandarmii in securiști, nu comunica mai multă ‘afecțiune’ pentru ruși din partea vorbitorului. Pur și simplu, Șerban Nicolaie s-a lăsat prada unui resentiment personal pe care, fiindu-i greu sa-l justifice, l-a înecat in anecdote extrase din istoria personală; nu m-as hazarda, de aceea, sa extind discursul sau ‘anti-american’ și ‘anti-european’ la nivelul partidului din care face parte, adică, nu cred ca paraponul d-sale reflecta o atitudine generalizată in PSD. Deși, dacă e sa fim obiectivi, ambasadorul Klemm a făcut tot ce i-a stat in putința ca sa deziluzioneze pe mulți dintre partenerii romani ai SUA, iar obrăznicia și obtuzitatea cu care-i tratează pe liderii coaliției de guvernământ nu poate sa nu creeze resentimente din partea acestora; ceea ce nu înseamnă, însă, ca cine nu-l agrează pe Klemm e, obligatoriu, ‘comunist’ și ‘vândut’ rușilor. Păcat, doar, de continua nerecunoaștere, și de lipsa de interes, vadita, a decidenților politici post-decembristi pentru recuperarea acelei părți din istoria recenta a țării cenzurata de regimul dictatorial, cum ar fi, de exemplu, rezistența armata anti-comunista de la sfârșitul anilor 40.

 16. 1) Articolul începe așa: „Parlamentari ai principalului partid de guvernamant in Romania lanseaza atacuri violente la adresa celor care au luptat impotriva comunismului…”. Asta înseamnă că în afară de Șerban Nicolae a mai fost cel puțin unul care a făcut declarații similare. Spuneți-ne cine!

  2) Realitățile istorice pot fi interpretate și emoțional. Dar mai bine să le privim obiectiv: grupurile de rezistență anticomunistă erau foarte eterogene din punct de vedere social, profesional sau politic. Cuprindeau de la membri ai partidelor democratice ale vremii, la legionari și, să nu vă mirați, chiar membri ai unor partide socialiste mici (erau socialiști/comuniști dar erau antisovietici). Unii luptau pentru demnitate (de exemplu Ogăranu), alții pentru că oricum ajungeau la închisoare pentru fapte non-politice. Unii erau neafiliați politic, alții erau liberali, țărăniști sau fasciști declarați. De exemplu, Ogăranu a fost legionar. Dacă pentru unii este erou al luptei anticomuniste, mie mi-e greu să asociez calitatea de legionar cu aceea de erou, lucru valabil și în cazul comuniștilor activi în susținerea regimurilor stalinist și neo-stalinist (ceaușist) din România. Asta nu înseamnă lipsă de respect pentru cei care s-au opus regimului comunist în toate fazele sale până în 1989. O zi dedicată luptei anticomuniste este binevenită, așa cum ar fi utilă și una dedicată victimelor fascismului/nazismului/fascismului ortodox (legionarismul). Ca să nu uităm. Unele televiziuni însă tot încearcă reabilitarea atât a fasciștilor ( NU mă refer la partizanii din munți), cât și a unor reprezentanți ai regimului Ceaușescu, ori ai membrilor familiei acestuia.

  3) Nu, nu sunt pro-rus, nici comunist, iar bunicu’, din nefericire, a fost legionar. Ba chiar cred că UE e cea mai tare idee de organizare politică gândită vreodată de om în toată evoluția sa, cu toate defectele sale (de exemplu hiper-birocratizarea și tendința spre tehnocratizare). Menționez aceste lucruri pentru că mă aștept la astfel de acuzații: plătit de ruși, comunist, pcr-ist etc. Am fost făcut UTC-ist într-a opta – dacă vă ajută să mă acuzați de ceva.

 17. Asta așa e. Raidurile aliate asupra a ținte civile din Bucuresti și Ploiești în 1944 care-au făcut mii de victime n-au existat niciodată. Nici carpet bombing în Dresda, nici bombe incendiare în Tokyo, nici măcar lagăre de concentrare în Africa de Sud unde dl. Churchill a exterminat populația bură. Pe toate astea le-a făcut Putin, nu e clar?

 18. Păi cu acest tip de discurs au câștigat alegerile. Soros, multinaționalele…Oare morții din decembrie 89, care au luptat contra organelor statului, unde se încadrează?

 19. Nu comentez opiniile personale ale senatorului PSD pe tema rezistentei anticomuniste, dar oamenii care se opun influentei si amestecului extern in treburile Romaniei, de oriunde ar veni aceastea, sunt de respectat in societatea de azi, pentru ca sunt destul de rari.
  E infiorator ca am ajuns poate mai rau ca pe vremurile cand tarile romanesti erau vasalele vesticilor. Sincer sa fiu, credeam ca asa ceva nu mai e posibil in mileniul 3, dar se pare ca m-am inselat.
  Tot ce vreau sa spun, este hai sa fim romani in primul rand, sa punem Romania pe locul 1 si sa marginalizam tradatorii, sclavii altor puteri, inalti functionari ai statului roman decorati de puteri externe pentru numai ei stiu ce merite, pe astia platiti sa scrie favorabil pentru o putere mondiala sau alta, etc.
  Putem fi patrioti si putem fi prieteni si avea relatii comerciale cu toate tarile lumii, inclusiv cu SUA si Rusia, fara discriminare, atata vreme cat interesul Romaniei este satisfacut.
  Stiu ca e utopic, pentru ca sunt sute de milioane de dolari care vin in tara si intra in buzunarele tradatorilor, dar mi-ar placea sa cred ca e posibil.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2017/10/26/raspunderea-magistratilor-cum-sa-fie-ca-sa-mearga-pentru-ministrul-tudorel-toader/

  • Nu e o utopie, ar fi normal sa fie cum spui insa, ti-ai dat singur raspunsul. Traim intr-o lume a oamenilor slabi, a tradarii si tradatorilor.

 20. Rusinos, comunismul a fost un blestem, cea mai oribila ocupatie si cel mai tiranic regim, a distrus natiunea asta, sute de mii de morti si milioane de vieti distruse, case, terenuri, fabrici si agoniseala de generatii a oamenilor confiscate si ajunse acum pe mainile urmasilor comunistilor.

  Inca mai sunt cei care regreta, probabil urmasi ai nomenclaturistilor si altor comunisti care au avut de castigat din mutilarea natiunii asteia si care ar vrea sa ne cufundam in totalitarism sa aiba din nou putere suprema si sa nu raspunda in fata nimanui.

  Oribil.

  • Stai linistit.Tot puiutii nomenclaturistilor sunt la putere.
   D aia nu le place REZISTENTA ANTICOMUNISTA !
   Fie ei blestemati de sufletele ucise.

 21. Domnule Tudor, nu pot decat sa apreciez acest articol, insa demersul dumneavoastra este doar pe jumate. Ieri l-ati avut in emisiune pe domnul Serban Nicolae si ati tacut malc cu privire la acest subiect, cand ati fi avut ocazia sa cereti niste lamuriri. V-ati adus aminte de el fix dupa ce a plecat “distinsul” patriot.. Cum spuneam, va apreciez chiar si putinul curaj de care dati dovada!

 22. relativ tarziu, cateva elemente:
  1. parlamentarii PSD exprima un punct de vedere care si-a croit drum nestingherit in PSD, de la bun inceput. partidul a devenit unica alternativa ptr un stat guvernat cat de cat coerent (minus coruptia care este omniprezenta si transpartinica) in perioada CDR, o guvernare haotica si neprofesionista. in acest context, pentru a putea guverna ca partner credibil si de incredere, PSD condus de Ion Iliescu a trebuit sa faca un tip de penitenta. amintim aici cele 2 editoriale ale lui Ion Iliescu din W Post (don’t leave the russians take the danube, citez din memorie titlul) scrise in contextul loviturilor aeriene nato asupra tintelor militare din rf iugoslavia. va dati seama cum ii statea mana pe stilou lui Ion Iliescu, cel care facuse prima vizita ca presedinte ales in Iugoslavia lui Milosevici in 1990!!!!
  2. cu toata acest exercitiu de cainta, PSD nu a crezut o clipa si o iota in ceea ce spunea. Minus cateva nume care nu mai sunt acum in partid, restul au fost mereu inclinati sa creada ca odata si odata roata se va intoarce si toata rigoarea occidentala, lupta anticoruptie fiind parte din ea, dar lupta anticoruptie, nu vendetta lui basescu cu labutzele moi ale diverselor unelte, vor fi abandonate. altfel spus, mai tot ceea ce a facut PSD in guvernarea Nastase a fost contre coeur.
  3. ceea ce spun parlamentarii PSD, cu Serban Nicolae in frunte, este parte a unui curent. international de rescriere a istoriei, care are vectori peste tot. acestia spun in fapt ca tot ceea ce a insemnat operatiune ptr sustinerea valorilor liberalismului, iluminismului, de cand au aparut ele, au inlocuit brutal traditiile, au fost modele impuse. se poate seminariza intens pe tema. de ex. presedintele trump considera ca armatele confederate care doreau ca yankeii sa nu impuna sistemul liberal in statele din sud (vedeti ceea ce suprinde “pe aripile vantului”, carte si film, o alegorie dincolo de intriga despre cum se duc toate atunci cand schimbarea matura tot) faceau un lucru foarte bun, pentru ca identifica traditia americana cu bunastarea proprietarului care are resurse si sclavi, traieste in mediul rural, iar zona industrializata vine cu idei tampite ca libertate, egalitate, tehnologie.
  Cum ar zice Eminescu: alte masti, aceeasi piesa/alte guri, aceeasi gama. sau nu o fi bun Eminescu ptr dl Serban Nicolae? ca ceva din mitologia populara sistematizata de oameni cu scoala nu-mi vine in minte….

 23. Domnule Radu Tudor, vă invit să citiți postarea domnului deputat Liviu Pleșoianu care a luat o poziție publică clară și fermă în raport cu articolul dvs pe care l-ați intitulat “Parlamentari PSD, discursuri violent anti-americane si pro-comuniste”. M-aș bucura să știu dacă sunteți de acord cu domnul Pleșoianu sau dacă respingeți categoric tot ce a scris domnia sa. Click pe acest link pentru a vă convinge cu ochii dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru amabilitate.

 24. Nu e nici o noutate atitudinea antiamericana si prorusa a psd, ca niste “bravi” urmasi ai partidului comunist.

Leave a Reply