Deputatul PNL Adriana Saftoiu relateaza pe Facebook cu ANAF i-a luat bani de cont fara nici o instiintare prealabila de plata. Aceasta asa zisa legislatie speciala a ANAF este la originea multor abuzuri :

Mă gândesc la multe, măi, Facebook. Azi m-am gândit la ANAF, de la prânz când trebuia să plătesc o spitalizare.

Scot cardul. Bancomatul zice mândru: fonduri insuficiente. Transpir. Cum dracu. Doar vineri l-am verificat si stiam ce am. Zic pătimașă:copilul. L-am bănuit ca a pus zerouri aiurea. Neagă și îl cred. Apoi, m-am suspectat pe mine că nu stau bine la aritmetică. Dacă eu am bătut zerouri in plus la Engie, Orange, Netflix? Am plecat fuga, transpirată la banca X. Cer extras de cont. Nu văd nimic. Modestă, ca un filolog care nu e sigur pe cifre, o rog pe Doamna de la bancă să mă ajute. Soldul arăta ca am bănuți ca să plătesc spitalizarea si totusi nu ii am. De treabă, Doamna îmi spune că extrasul nu arată si ultimele zile, cum ar fi vineri, pe 8 martie, când ANAF a pus o poprire pe conturi. Vineri seara, frate ANAF, când nici dracu nu te-ar fi lămurit care e beleaua! Albesc, inrosesc, transpir, toate etapele disperării. 
Mă stiu om serios, femeie, dacă vreți, care prima dată si prima dată plăteste toate angaralele acestui stat nesătul. Incerc să inteleg, Nu e nimic de înteles. Banca zice că nu stie si nu are nici o obligatie să mă avretizeze de rușine.
Mă intorc acasă. Caut tot ce am depus ca declaratii de venituri. Taxe locale nu bănuiam că ar fi pentru că am cerut recent certificat de atestare fiscală. Si eram un cetățean vașnic.
Sun un specialist in domeniu. E de la venituri, zice. Dar nu am primit nimic, zic. Nici o instiintare? Nu, jur pe bugetul meu. Nimeni nu mi-a zis că as avea vreo restanță. Rămân cu jurământul si uimirea că ANAF mi-a anulat tot fără măcar să îmi spună: “Sictir, cucoană”! 
Si după ore de căutat in propria corespondență si negăsind nimic prin care foliculinicul ANAF să mă fi avertizat că avem o treabă de rezolvat, mi-am amintit zicerea: Să mori tu, ANAF? Cât îți mai bați joc de oameni doar pentru că nu ești în stare să îți pui sistemul la punct? 
Ne vedem mâine dimineață, măi, ANAF!

2 COMMENTS

 1. Adio, pensii!

  V-am promis inca o stire bomba si astazi ma tin de cuvant.

  Sa va spun premizele acestei stiri.

  – Executia bugetara din 2018 manipulata si plina de date false si bugetul pentru 2019 tot la fel fundamentat pe date false. Doar executia fiscala arata venituri mai mici 3 miliarde decate cele planificate. Iar veniturile fiscale sunt la cel mai mic nivel din istorie, 15% din PIB.

  – OUG 114 si consecintele ei nenorocite

  – Atentionarile in legatura cu estimarile guvernului pentru 2019 din partea CE si a altor institutii internationae

  – Scaderea perspetivei la Negativ de la Standard and Poors

  – Statul roman nu mai are acces la imptrumuturi nici intern si nici extern. Cand reuseste sa se imprumtue o face scump si de la fonduri de investitii obscure cu actionari din Rusia

  – Tentativa populista de a repatria aurul in scopul de a-l vinde pentru a acoperi costul pensiillor speciale- 2 miliarde de euro pe an.

  – Confiscarea banilor populatiei care acum sunt administrati in pilonul II de pensii.

  Acum doua saptamani a avut loc o intalnire la care au participat doar “alesii” lui Dragnea. Li s-a prezentat dezastrul din bugetul pentru 2019 si riscurile asupra economiei. Atunci au fost avertizati si in legatura cu decizia S and P de a schimba perspectiva Romaniei la NEGATIV. Tot atunci au hotarat sa-l puna pe Florin Georgescu sa le trimita studiului de impact pentru OUG 114. Teodorovici deja stia din 4 februarie de la sedinta CNSM si il informase si pe seful lui direct, Valcov despre efectele devastatoare ale ordonantei.

  Foarte important, Teodorovici nu a fost unul dintre “alesii” lui Dragnea la acea intalnire!

  Si acum stirea:

  Avand in vedere riscul foarte mare ca Romania sa intre incapacitate de plata spre sfarsitul lui 2019, la intalnirea de joi 7 martie au hotarat:

  “legea pensiilor NU SE APLICA nici de la 1 septembrie 2019”!

  Folosesc aceasta lege ca instrument de santaj in schimbul votului pentru alegerile din 2020.

  In aceeasi situatie sunt si anumite sporuri si indemnizatii care vor ramane inghetate la nivelul anului 2018.

  Dintr-o lovitura pierd bani peste 6 milioane de romani. Romani pe care Dragnea ii santajeaza sa voteze PSD in 2020.

  #RomaniiTrebuieSaStie

  Florin Citu

  Radu Tudor acestea sunt probleme, nu cu ce incerci tu sa ne distragi atentia !
  Romania e in criza ! Abordeaza subiectul.

Leave a Reply