Senatorul liberal de Timiş, Alina Gorghiu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă de la Timişoara, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a greşit când a spus public că va face evaluare procurorilor-şefi ai DNA şi Parchetului General, ea făcând şi un apel la “încetarea telenovelei justiţiei televizate”.

“Înţeleg că justiţia este o temă de luni de zile în România, dar cred că ministrul Justiţiei a greşit când a spus public că va face această evaluare. Nu spun că nu trebuie făcută o astfel de evaluare a modului în care managementul celor doi conducători de instituţii (DNA şi Parchetul General al României, n.r.) este sau nu performant, dar cred că a transforma acest subiect într-o temă de agendă publică nu face bine sistemului judiciar şi nici măcar acestui guvern şi nici ministrului Toader”, a afirmat Alina Gorghiu.

În opinia sa, declaraţia ministrului Justiţiei, făcută publică, “va pune presiune pe o eventuală decizie” sau pe “eventualele concluzii dintr-un raport”.

Parlamentarul liberal aşteaptă ca discuţiile să revină pe făgaşul normal şi nu crede că acele concluzii din raportul Ministerului Justiţiei “vor fi legate de o eventuală revocare a celor doi, ba dimpotrivă”.

“Cred, însă, că ar trebui să ne oprim cu telenovela justiţiei televizate şi că ar trebui să ne ocupăm mult mai serios de teme care sunt în mod real pe agenda publică şi apelul meu poate are ecou măcar în ceasul al doisprezecelea”, a spus senatorul PNL Timiş.

Gorghiu a mai subliniat că nu susţine ideea că ministrul Justiţiei ar avea pârghii pentru revocarea celor doi, şeful DNA şi cel al Parchetului General. ‘Nu are atribuţii în această privinţă. Ca atare, nu cred că e bine să vehiculăm genul acesta de posibilitate, deşi deja se întâmplă”, a concluzionat senatorul liberal, citat de Agerpres.


Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că discuţia avută miercuri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost ‘profesională, constructivă şi foarte clarificatoare’.

‘Vă pot spune foarte scurt că a fost o discuţie profesională, constructivă şi foarte clarificatoare, pozitivă, ceea ce este un fapt bun. Altceva nu pot să vă spun”, a precizat joi Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Referitor la posibilitatea ca ministrul Justiţiei să îi fi cerut demisia sau să-i fi făcut reproşuri, procurorul general a afirmat: ‘Nu. (…) Va fi o evaluare care va fi comunicată peste câteva zile şi găsesc că este rezonabil acest fapt’.

MJ a anunţat miercuri că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut o întâlnire cu Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind discutate ‘aspecte privind activitatea instituţională a PÎCCJ”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.

Ulterior, Augustin Lazăr a precizat că nu va demisiona din funcţie.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Secţiei pentru procurori a CSM se află şi două rapoarte ale Inspecţiei Judiciare. Un raport are ca obiect verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de 5 ani de la data sesizării, iar celălalt – ‘verificarea respectării la nivelul Ministerului Public a Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media’.

11 COMMENTS

 1. Eu cred ca si doamna Gorghiu ar trebui sa fie secreta de tot astfel incat sa nu mai fie publica :))
  ce ma frapeaza pe mine e ca acum, Miss Gorghiu e un simplu senator PNL, nu mai e nici blonda lu’ Blaga, nici presedinte interimar, nici nimic, Si totusi televiziunile se umezesc total cadn scapa cateva cuvinte pretioasa

 2. Din clasicii noștrii:curat liberalism! Dar in altă ordine de idei, nu spuneți nimic de rezultatul alegerilor din Olanda?

 3. Ce doctrină? Liberală! Unde şi cine? Ea?
  Nu vedeţi că singura şi unica doctrină a partidelor politice e: mahalagismul? Că alţii au adăugat plângăceala şi împreună escrocheria, hoţia şi manipularea prin minciună permanent, fac parte tot din doctrina politică generalizată!
  🙂 🙂 Gura-i liberă dar mintea-i încuiată şi amândouă sunt alerta pentru funcţii înalte prin mahalagism şi ură!

 4. Poate nu stie stimata doamna ca de 27 de ani suntem pe fagasul normal iar, in anul de gratie 2017 dam pe afara de atata normalitate. De ce nu vrea trasnparenta, ca doar ii caracterizeaza transparenta.

 5. Eu pe Alina Burghiu o vad pe acelasi palier cu Raluca Țuikar aia care e reprezentanta clientelor saloanelor de chirurgie plastica din Romania, pentru ca au dovedit amandoua acelasi nivel de competenta si reprezentativitate la carma PNL, care este de fapt fostul PDL plin de basistii expirati ramasi din vremea in care erau initiati de mentorului lor spiritual, Basescu Damigeana.

  P.S. Despre principiile PNL-iste si alte ragaieli de gen, chiar n-are rost sa mai discutam, ca riscam sa o dam in prosteala.

 6. Nu stiu de ce nimeni nu propune ca numirile de procurori sefi sa se faca in urma unor concursuri publice, transparente, nu in urma unor negocieri subterane prin vie. Kovesi ar trebui sa se rusineze de modul in care a fost numita, un troc intre niste politicieni penali. Nu a participat niciodata la un concurs deschis.

 7. basisto-penelisto-ciolanista asta a anuntat deja ca va ataca la ccr o eventuala lege prin care numirea sefilor din procuratura nu va mai fi la mana lui ciolanis hotul de case dovedit din sibiu.are o gandire care o depaseste pe cea a scolitei la moscova actualul sef al partidului basistopenelisto-ciolanist.

 8. Nici madam Gorghiu nu sufla o vorba despre abuzurile DNA si procurorul general, constatate si argumentate detaliat de C.C. Cum sa nu te apuce greata cand vezi atatea cozi de topor…

 9. Pai, sigur, madam, pe furis, ca d-aia strigam “noaptea, ca hotii!” la concurenta. Daca e pentru voi, nu mai e “ca hotii”. Poate si doar-doar puteti sa manariti ceva pe la spatele ministrului si sa nu transpire. C-asa va cere platforma. De la Cotroceni.

 10. La asa partid liberal, asa liberala!
  S-au dus naibii toate principiile liberalismul in acest partid asa-zis “liberal”.

Leave a Reply