Propunerea de buget pentru Serviciul Român de Informații (SRI) în 2017 este de 1.899.747.000 lei, în condițiile în care execuția preliminată pe anul precedent se ridică la 1.883.137.000 lei, potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe, citat de agentia guvernamentala de presa Agerpres.

Principala finanțare vine de la stat, 1.896.604.000 lei, adică 99,83% din total bugetului SRI, 0,02% din alocări provin din fonduri nerambursabile iar 0,15%, din venituri proprii.

Estimările pentru anii următori indică, de asemenea, o creștere a alocărilor financiare către această instituție: 1.952.537.000 lei pentru 2018, 2.007.343.000 lei pentru 2019 și 2.061.042.000 lei în 2020.

Proiectul de buget de stat elaborat de Guvernul Grindeanu prevede majorarea in 2017 cu aproape 39% a cheltuielilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fata de executia preliminata pe anul trecut, la 165,2 milioane lei (peste 37 milioane euro), in linie cu propunerea bugetara inaintata de DNA Executivului, in care, potrivit procurorului-sef al Directiei, Laura Codruta Kovesi, era solicitat un buget de 35-40 milioane euro, scrie News.ro

Potrivit executiei preliminate pe 2016, anul trecut, DNA a avut cheltuieli totale de 119,04 milioane lei, cu 2,8% mai mici decat in 2015. Fata de executia preliminata pe anul trecut, bugetul de cheltuieli al institutiei este programat sa creasca cu aproape 39%, la 165,2 milioane lei, potrivit proiectului de buget de stat elaborat de Executivul PSD-ALDE, scrie Profit.ro.

http://www.news.ro/social/buget-2017-guvernul-reduce-fondurile-educatie-interne-servicii-secrete-aloca-multi-bani-agricultura-transporturi-cheltuieli-sociale-presedintia-parlamentul-au-bugete-mici-fata-2016-guvernul-salveaza-1924401223002017011016588739

 

18 COMMENTS

 1. domnule Radu Tudor, pensionarii SPP, SIE si STS sunt, in marea majoritate, platiti de casa de pensii SRI (al carei buget este inclus in bugetul sri)

  • Mare pacat!
   Productivitate zero!
   La dma cel putin, e cu un mare minus!
   Dar e bine ca avem nevinovati la puscarie si hotii liberi, striga hotii! Gen jegohanis!

  • A iesit Coldea la pensie. E nevoie de bani pentru pensia lui… altfel ce sa zic nu se deosebeste de bugetul lui Ciolos. SRI-DNA partea leului. Parca Dragnea zicea ceva de taieri de 20% la SRI, s-a ofilit nu mai zice nimic?

  • Hai sictir Grindeanule
   Hai sictir Dragnea
   Niste jegosi mincinosi asta sunteti.
   Buget marit la DNA?
   Sa va ia atunci fricosilor sa va ia DN

  • si aia care nu intra in “marea majoritate” de unde sunt platiti? dividende de la firmele securitatii? cia? fundatii? zi-ne tot daca te pricepi, ca e interesant…

 2. 🙂 🙂 iar ‘distracţie’ pe cinste! 🙂 🙂 au şi încă mai cer pentru posibile…sponsorizări de mamuţi/mamute?

 3. A taiat la Aparare si Educatie….Domnii lideri de sindicat foarte nervosi si vocali pe la RTV in perioada campaniei dam vreun comunicat ?

 4. SRI si DNA sa traiasca. Despre Educatie, Sanatate, Aparare mai vorbim peste vreo 5 ani. Am vazut ca si de la banii pentru penitenciare au taiat, ca doar e urgenta mare sa imbunatatim conditiile asa ca trebuie sa acordam fonduri mai mici.
  Si votati-ne pe noi, ca eliminam taxa TV, dar le dam mai multi bani de la buget, ca banii de la buget nu sunt tot de la populatie. Nu! Banii de la buget ii aduce zana maseluta si ii lasa sub presul de la intrarea in Palatul Victoria.

 5. TREBUIE TAIAT DRASTIC DIN BUGETUL SRI SI DNA ,PREA MULTE CHELTUELI PT CE..?…POLITIE POLITICA SI URMARIRI DE TEL,HAITUIREA POPORULUI DE CATRE SRI…NU E CORECT..RESTRUCTURAREA SRI SI DNA DIN TEMELII..

 6. Eu sper sa fi prezentat varianta aceasta astfel incat dupa dezbateri si amendamente sa taie de la SRI si sa puna la Aparare, sa taie de la DNA si sa puna la ministerul justitiei (instantele judecatoresti).

  Poate pentru ca SRI 2017 inseamna SRI 2016 + DGIPI 2016, o crestere de 0,88% inseamna de fapt o scadere…? Oricum suma mi se pare imensa in comparatie cu celelate servicii.

 7. Marirea bugetului e corecta pentru institutiile respective, in ipoteza in care ar lucra corect in interesul statului. A facut bine ca a marit, dar daca nu se corecteaza neregulile din cele doua institutii maririle sunt inutile.

 8. Radu tudor urmaresti cu ingrijorare si bugetul pe educatie ?
  Banuiesc ca la transporturi astepti mari realizari.

 9. Bugetul pe educatie e mai mic cu peste 7%. Grija noastra sunt puscariasii, nu copiii care ingheata in clase si se ineaca in haznalele din curtea scolii

 10. Bravos Dragnea -Grindeanu din taxele romanilor sa le tot umflati la astia burtile, privilegiile, vacantele exotice impreuna cu amantele, nepoatele, verii, fratii si cumnatii si mai mult! Daaaaaa, asta viseaza romanii, un Stat politienesc – condus de servicii si DNA, in veci si pururea amin!
  M-am lamurit, sistemul le-a tras o smetie politicienilor IAR! si romanilor o cacialma. Romanii au cerut sa taie, nu sa dea mai mult la astia, ca nu dau ei politicienii de la mama lor de acasa, ci din taxele noastre!, de la majoritatea cu salarii si pensii rusinoase de kkt.
  Sunteti lasi! clar? Foarte bine atunci sa va cocoseze institutiile de forta, cum vor ei si cat le place. De pe margine o sa stam sa privim spectacolul grotesc.
  Insa sa incercati sa le trageti clapa la toti amaratii care asteapta maririle de salariu si legea unica de salarizare si TOT CE LI SE CUVINE ANUL ASTA! O sa vedeti atunci spectacol total! PE STRAZI!
  Guvernul acesta isi va lua adio de la guvernare inainte de 1 an.

 11. Domnu’ Dragnea si Grindeanu, v-au bagat astia sula-n coaste ? Mariti bugetele si asa imense astora care sunt profund neloiali cauzei pe care trebuie s-o slujeasca ? Mai bine echilibrati putin pensiile mizere intr-un mod echitabil pentru munca de o viata a celor care mai apuca sa se bucure de pensie.

 12. bani mai multi la securisti si procurorii securisti dar mai putini la educatie, sanatate si aparare?

  Dragnea & Co, hai, cu curaj in prapastie: asta ar fi al treilea cui in propriul cosciug in numai o saptamina… oug cu gratierea, eliminarea lui Arafat, comunicare publica zero…. cind va puneti mintea, pare ca nu sunt prostii imaginabile pe care sa nu le puteti face!

Leave a Reply