Despre protestele de aseara din Bucuresti, politologul Alina Mungiu Pippidi, un cunoscut critic al PSD, a declarat :

“Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă.(…) Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă – n.r.), de exemplu.(…) Să vedem câte amenzi se vor da în această seară. Noi suntem umpluți de amenzi de Jandarmerie de ani de zile. Eu am un fel de serviciu de avocați care îi apără pe studenți în instanță și le plătește amenzile. Asta nu înseamnă că oamenii care au ieșit nu sunt de bune credință, e bine că ies”, a spus Mungiu la B1tv.

 

9 COMMENTS

 1. S-a trezit doamna cu fatza la cearsaf …Macar de la astfel de persoane aveam pretentia sa inteleaga rolul societatii civile,rolul strazii,dorinta de a protesta impotriva unui abuz….

 2. Doamna Mungiu subestimeaza puterea internetului si a retelelor sociale. La fel cum o face si Dragnea, care crede ca poate spune orice minciuna pe FB despre cina sa privata cu Trump fara ca adevarul sa se afle in urmatoarele 15 minute.

  • Pai asta era basista .. basescu este impotriva justitiei…deci si ea lupta impreuna impotriva justiei…Dar ce ma mira ca antena3 îi sustine pe amandoi impotriva justitiei!

 3. Iar vorbeşte ocupantul mult şi prost! Du-te bă de citeşte istoria cu toată documentaţia vremurilor respective! Habar nu ai câtâ mizerie şi prostie era şi în acele timpuri! Tu eşti pilonul semnificativ de reprezentare a minciunii şi prostirii poporului prin manipulare! Politizezi orice sărbătoare a acestei ţări cu mojiciile şi mofturile personale! De ce? Ţii neaparat să zbori din post? Enervează poporul şi o să ai viitorul din ghioagă! Tocmai tu eşti cel care vrea să schimbe ordinea votată de popor şi te dai la fund? Te dai la fundul tău că ţi-o iei din plin şi trebuie să dispari obsesivule sacadat! Ce cor bre? Corul naţiunii care o vrei controlată şi coordonată prin guvernul tău?
  O să ai guvernul tău când VA CREDE POPORUL CĂ MERIŢI!
  PS. scuze/nu e jicnire sau ofensă! E doar ceea ce aruncă ocupantul postului prin micile ecrane!

 4. Stiam si fara sa ne zica doamna manipulatoare. Vrea sa zica ca USR ul sustinut de dansa e pur ca lacrima. Vrajeli.

 5. Maldarul ala de sunci nu stie ce vorbeste. Cred ca nu si luat portia de sorici si grasime pe ziua respectiva.

 6. Proteste pentru mentinerea codurilor penale ale lui Basescu si Ciolos?
  Ma intreb daca stiti pentru ce protestati, asta a schimbat Dacian Ciolos si Raluca Pruna (fiica de mare stab comunist, fost ambasador pe vemuri comuniste) in 2016, deci anul trecut, prin ordonanta de urgenta, fara nici o dezbatere publica, fara a consulta Parlamentul.
  De ce nu a-ti protestat?
  Procurorul poate obtine datele personale, financiare a oricui fara aprobarea judecatorului (art 146, 1)
  Politistul ca organ de de urmarire penala are puterea de a transforma o persoana in suspect, tot fara aprobarea judecatorului (art. II, pct 76)
  A disparut sintagma – cu incuviintarea prealabila a judecatorului de drepturi si libertati, art. 153, alin 1
  I s-a dat dreptul procurorului de a anula o hotarare judecatoreasca in materie de drepturi si libertati fundamentale (art. 242, alin. 4)
  S-a abrogat textul care prevedea ca dupa luarea masurii de arestare preventiva inculpatului i se aduce la cunostinta in limba pe care o intelege, motivele pentru care a fost arestat (art. 1, alin 228)
  Si tot asa a schimbat cam 130 sau 150 de articole tot in acest spirit militienesc, tot peste noapte, de ce nu a-ti protestat?
  Dar de ordonanta aprobata in CSAT, cand SRI si procurorii au dreptul de a face echipe mixte, in ce tara a-ti mai vazut asa ceva? Nimeni nu vrea macar sa spuna cine a semnat aceasta ordonanta (cu toate ca se cam stie, nu?), nici nimic de aceste echipe mixte. Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar (am dubii daca este al Romaniei) recunoaste aceste echipe dar spune ca fiind complet ilegale si neconstitutionale de cand este el nu mai functioneaza dar nu precizeaza cum a facut posibil acest lucru. De ce nu a-ti protestat?
  Dar despre codul penal si civil modificat pe vremea lui Basescu de Alina Bica, care parca este facut special ca judecatorii sa dea ce verdict doresc, nu are nimic clar si toate se bat cap in cap, asa ca este la noroc, depinde ce judecator nimeresti daca sa ti se faca dreptate sau nu, atentie este vorba si de codul civil care ne afecteaza pe toti. Acolo, printre altele, indicii temeinice este inlocuit cu suspiciune rezonabila. De ce nu a-ti protestat?
  Curtea Constitutionala a cerut modificarea multor articole din Cod ca fiind neconstitutionale, conventia de la Haga a luat atitudine, pana acum nu s-a modificat nimic, este normal? De ce romanii castiga la CEDO, de ce nu mai au incredere in justitie? Au simtit pe pielea lor care este justitia. Am vazut multe persoane din diaspora care vocifereaza si sunt indignati de la distanta, pai veniti sa vedeti cum traim noi intr-un stat militienesc unde cu greu ne gasim dreptatea. Adica coruptia este atentat la siguranta nationala si asta le-a dat procurorilor puteri depline, pai asa era cam prin anii 50 cand au dat legea cu avutul obstesc de i-au terminat pe toti care nu erau de acord cu ei, asa au avut comunistii puteri depline de a scapa de dusmani, chipurile.
  Presedintele Romaniei, paralel cu Constitutia, care demonstreaza ilegal impotriva guvernului Romaniei la o manifestatie neautorizata, care spune in CSM ca judecatorii sa fie vocali, care vorbeste despre modificari ale codului penal pe care chipurile il avem de sute de ani fara sa mai aduca vorba de modificarile care s-au facut tot peste noapte in ultimii ani pe vremea lui Basescu si Ciolos, care are de partea lui SRI si Parchete, vrea si Parlamentul si Guvernul, adica sa ajungem la dictatura curata. Frumos. Practic voi manifestati pentru codurile lui Basescu si Ciolos asa ca asta spune tot.
  Despre gratiere nici nu ma mai obosesc sa va explic, este o institutie a clementei care exista in toate statele democratice, dar voi care demonstrati pentru un stat militienesc, pentru catuse, pentru Codruta, atat de agresivi, atat de neinformati, nu a-ti putea sa intelegeti. Acolo nu exista gratieri pentru coruptie, nici pentru acte violente si multe altele, poate va obositi voi sa-l cititi. Eu nicaieri in lumea asta nu am vazut manifestatii care sa sustina institutiile de forta. La noi ca la nimeni. Ma intreb cei de la Revolutie pentru ce au murit, in scurt timp am reusit sa cladim un stat militienesc mai tare decat cel dinainte de 89, pentru care protestam ca sa-l mentinem.

Leave a Reply