În timp ce Donald Trump spune că Administrația Biden a aduc America în pragul dezastrului, absolut toate cifrele realității îl contrazic pe cel numit Orange Face (Fața Portocalie).

Economia americană a crescut cu 3,1% în ultimul an, sfidând previziunile privind o recesiune, deoarece o piață a forței de muncă rezistentă a susținut cheltuielile de consum puternice, arată o analiză The Wall Street Journal.

În al patrulea trimestru, economia a crescut cu un ritm anualizat de 3,3%, ajustat sezonier și în funcție de inflație, pe măsură ce cheltuielile gospodăriilor și cheltuielile guvernamentale au crescut, a anunțat joi Departamentul Comerțului. Cifra trimestrială a reprezentat o încetinire față de ritmul de 4,9% din vară, dar este în conformitate cu tendințele de dinainte de criză, scrie Economedia.

“A fost un an foarte puternic pentru creșterea economică”, a declarat James Knightley, economist șef internațional la ING.

Se așteaptă ca expansiunea să continue în 2024, deși într-un ritm semnificativ mai lent. Decizia așteptată a Rezervelor Federale de reducere a dobânzilor ar trebui să susțină economia în acest an, spun economiștii citați de WSJ. Inflația moderată și o piață a forței de muncă încă tensionată au sporit nivelul de încredere al consumatorilor, potrivit unor sondaje.

Toate reperele economice ale Administrației Biden au fost depașite din perspectivă optimistă. Numărul de locuri de muncă a crescut, inflația a scăzut, indicele Dow Jones a atins cel mai înalt nivel din istorie.

Imagine

Cu toate aceste repere pozitive, turbulentul Donald Trump conduce în sondaje în fața lui Joe Biden.

Alegerile vor avea loc în noiembrie anul acesta.

 

 

Leave a Reply