Salman Abedi, autorul atentatului sinucigaş de la Manchester Arena, a fost salvat de Marina Regală Britanică din războiul civil din Libia cu trei ani înainte să ucidă 22 de persoane în timpul unui concert, scrie The Guardian.

Abedi, un cetăţean britanic născut în Manchester, avea 19 ani atunci când s-a îmbarcat pe HMS Enterprise în Tripoli în august 2014 împreună cu fratele său Hashem şi alţi peste 100 de cetăţeni britanici.

Numele lui Abedi se afla pe lista cu cetăţeni ce urmau a fi evacuaţi din Libia. Nava i-a transportat în Malta, de unde au luat un zbor către Marea Britanie.

În mai 2017, Abedi a ucis 22 de persoane, printre care şi şapte copii, la un concert Ariana Grande în Manchester.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „În timpul situaţiei de securitate precară din Libia în 2014, oficialii britanici au fost trimişi pentru a ajuta cu evacuarea cetăţenilor britanici”.

Abedi era monitorizat de serviciile de securitate când a călătorit în Libia, dar cazul său a fost închis la o lună înainte de salvarea sa.

O investigaţie privind atacul din Manchester a indicat că decizia de a închide cazul lui Abedi a fost una corectă, având în vedere informaţiile de la acea vreme.

Fratele lui, Hashem Abedi, este ţinut în închisoare de o grupare paramilitară dar guvernul britanic a cerut extrădarea sa pentru a fi judecat pentru implicarea sa în atac. Cererile britanicilor au fost respinse, scrie news.ro

 

8 COMMENTS

  1. Astia sunt fanarici,fara o urma de credinta,desi o aclama,fara o urma de umanitate!Bestii bipede,au venit hotarati sa omoare!Se stia de el si totusi l-au lasat sa se desfasoare!Multe victime nevinovate,pacat!

  2. Este problema tuturor fanaticilor: primul lucru la care renunța este atașamentul fata de orice altceva in afara doctrinei pe care o slujesc; e un sacrificiu foarte mare, greu de menținut, care le întețește ura fata de tot ce le amintește de loialitatile la care au renunțat. Asta când e vorba de fanatici adevărați, cu o ideologie bine conturata înfiptă in creier, iar nu de imbecili dornici de faima televizata, care “lupta” pentru dreptul de a-și pune placi de înmatriculare cu înjurături pe mașina.

  3. Ce are astazi 9.08.transmisia live online a canalului A3 ?
    De aseara in timpul emisiunii lui Gadea si In gura presei avea intreruperi si azi de dimineata, nu functioneaza live si nici stream-ul pentru audio! Ceva se intampla! Poate reusiti sa stabiliti conectarea siteu-lui pentru transmisie live online!

Leave a Reply