Horatiu Pepine, editorialist Deutsche Welle :

“Deși a fost trimis de DNA în judecată, Ludovic Orban, fostul candidat PNL în alegerile municipale, pare mai curând victima unui sistem oneros. (…)
Decizia de a începe urmărirea penală împotriva politicianului care a cerut bani pentru campanie este, prin urmare, discutabilă. Cum a intenționat să-și folosească banii este într-adevăr o problemă, dar una care ține de morală și nu de lege. Și Nicușor Dan a cerut ajutor în campanie, primind, după toate aparențele, mai mulți bani decât contracandidații săi și cu toate acestea DNA nu a început nicio investigație. În plus candidatul USB, deși a fost întrebat de mai multe ori, a refuzat să declare cine sunt susținătorii săi financiari și ne putem întreba ce motive are să nu spună.”

http://www.dw.com/ro/justi%C8%9Bia-e-legat%C4%83-la-ochi/a-19265575

5 COMMENTS

  1. A incalcat sau nu legea finantarii partidelor ? Ca e moral sau nu asta nu mai conteaza daca a incalcat legea ce mai poate fi discutabil ?

  2. Acest “extraterestru” Nicusor Dan si “usb”-ul lui, “fabricati” in laboratoarele “extraterestre”.
    Din pacate nimic pe lumea asta nu este gratis, nici macar informatiile care parvin la DNA despre fiecare “inculpat”.

  3. nu zau s-a trezit basistul de la deutsche welle sa il apere pe orban? si cand taman atunci cand apar stenogramele in care cantaretul penelisto-basist cerea bani sa-si faca campanie la televiziuni, nu conteaza care? de restul dosarelor aberante facute de politia politica dna la adresa celorlati politicieni aflati mai la stanga nu le pasa? sau daca nu esti basisto-penelist esti deja vinovat? ce sa mai zic de gioarsa sorosista nicusor dan si protectia pe care o are? sa ne gandim cati colegi sorosisti au ajuns in functie in tegimul ciolanis si inca la nivel inalt si atunci nu ne mai miram de ce e protejat. sper sa nu fie pre multi bucuresteni care sa se lase pacaliti de papagalul asta. oricum votul meu nu il are.

  4. Confuz, minor si prea întârziat acest comentariu critic fata de dosarul de “corupție” fabricat lui Orban ceea ce dovedește ca din doua una: ori e vorba de un sacrificiu de “dragul partidului” al corifeului lui Johannis care încearcă sa contrabalanseze dosarele fabricate corifeilor pesediști, ori careva din facțiunea PD-L a decis aruncarea la cos a lui Orban pentru a-si împinge propriul candidat. Lăsând laoparte justiția poetica reprezentata de inhatarea de către DNA a trubadurului național-liberal, mare lăudătorii al Doamnei catuselor, dosarul Orban e ceea ce este: o făcătură penibila si un simulacru de acțiune legală. Cat despre moralitate, nici nu merita sa vorbim: orice poliție politica acționează in numele moralei regimului pe care-l apără. Morala comunista justifica arestarea si condamnarea burghezilor, recte a susținătorilor moralei adverse, individualista, adulatoare a proprietații, contrara spiritului de turma promovat de morala proletara iar SEcuritatea asigura concretizarea “legii morale”(Kant n-are nici o vina c-a intrat pe mâna ignoranților) a proletariatului. DNA, noua poliție politica, reglează problemele de corupție din societatea post-decembrista fara sa se preocupe de conceptele care-i justifica acțiunile contondente-nici nu e de mirare la halul de ignoranta si incompetenta a șefei actuale (procuror de trei dosare In grad de colonel) si a subalternilor acesteia. Așa ca Deutsche Welle sa ne scutească.

Leave a Reply