Pe fondul unei Europe din ce in ce mai slabite de ineficienta si birocratie institutionala, valul de imigranti si atentate teroriste, SUA se intaresc economic. Va deveni dolarul mai puternic decat euro?

Economia Statelor Unite a crescut cu 1,4% în trimestrul patru al anului trecut, peste estimări, fiind susţinută de consumul intern ridicat, care a compensat încetinirea economică la nivel global, scrie Bloomberg preluat de Agerpres.

Creşterea economică a SUA a fost revizuită la 1,4% comparativ cu estimările precedente al Departamentului de Comerţ, de 1%. În T2 economia SUA a crescut cu 2%. Profiturile corporate au scăzut în 2015 cel mai mult din ultimii şapte ani.

Aceste pierderi ilustrează limitele unei economii care se luptă să câştige avânt după startul slab din acest an. Unele companii, lovite de preţul scăzut al materiilor prime şi de pieţele străine în scădere, încep să îşi reducă activitatea investiţională, în timp ce o piaţă de muncă solidă şi dobânzile scăzute încurajază consumul.

”Consumatorii sunt cei care împing economia SUA în acest moment. Sunt presiuni puternice pe business din cauza unui dolar mai puternic, a creşterii forţei de muncă şi a încetinirii creşterii productivităţii”, a spus Gus Faucher, economist la PNC Financial Services.

9 COMMENTS

 1. poate pînă la restructurare europei dar în plan era dolarul pentru a fi anihilat(americuţa care tranzacţionează totul în dolari), noroc că piaţa chineză deţine enorm de mult valută dolar şi euro(mai mult dolar decît euro) altfel dolărelul era cît mica picătură de ploaie.
  Cît despre nea Cioloş cu cartelele PrePay, doar că nu se plăteşte abonament ca să îngraşe buzunarele multor ”escroci” dar cred că mulţi îşi încarcă telefonul lunar şi în plus, indiferent că e cartelă sau abonament trebuie să declari numărul şi numele oficial în acte! La ce se mai screm ”escrocii” pentru înregistrări?
  Nu cumva o să daţi lege prin care să semnăm dacă ne-am că.at, ne-am f.t.., cînd ne schimbăm chiloţii şi tampoanele,sau cîte fire de păr avem în cap dacă nu am defrişat zona? Scuze dar cam asta urmează! Vedem cu toţii cum suntem furaţi prin lege? Ce-i ăla TVA şi adaos comercial care ambele reprezintă cel puţin 30% din preţul real? Ce, nu pot trăi escrocii cum trăim restul populaţiei dacă nu-şi îngraşă afacerea pe spatele cetăţeanului? Ei nu pot trăi fără a fura prin lege? Înainte de ’89 se spunea că factorii şo popii au sac fără fund în loc de buzunare, acum cine au sacii cei mai furăcioşi?
  Ce legi tîmpe făcute de scăunari în complicitate cu sacii fără fund!

 2. Oare la baza acestui “mare deranj” mondial care este “migratia” pe Batranul Continent nu sta SUA cu toate eminentele cenusii financiare si politice ? Sa nu uitam prea repede “primavara araba” care sta la baza “marelui deranj”.
  Din punct de vedere al paritatii Euro/ US dolar timpul isi va spune cuvantul insa atata timp cat Europa se afunda intr-o birocratie la toate nivelurile totul este posibil iar noi nu facem exceptie.

  Zilele trecute o persoana de tot respectul mi-a spus ca umbla un zvon in targ ca la MT (ministerul transporturilor) este un mare blocaj financiar din lipsa “subventiei”. Poate Dvs. ca jurnalist ar trebui sa verificati acest zvon si probabil daca acesta este adevarat inseamna ca domnul ministru a primit sarcina sa cumpere 3-5 aeronave pentru demnitari ca doar ei exista in tara asta restul sunt sclavi, iar autostrazile, calea ferata si altele mai pot astepta.

 3. Nu se intareste dolarul ci se devalorizeaza euro impreuna cu celelalte monede din tarile UE.Si asta datorita politicilor PPE-iste dar si ale neghiobiilor “geostrategice” la care ne imping “prietenii” americani.Iar nota de plata ,mai incet sau mai repede dar sigur,vine pe capul europenilor.Si ce o fi sa mai fie?

 4. Sincer şi obiectiv, la momentul de faţă trăim în perioada comunistă prelungităcu ceva”îmbunătăţiri” rele, chiar grave şi o să motivez:
  – vot obligatoriu(lege trecută tacit),
  – impozite şi taxe pentru că proprietatea e um moft,
  – drepturi limitate chiar din toate punctele de vedere,
  – controlul şi minciuna în orice domeniu,
  – ascultarea telefoanelor şi urmărirea pas cu pas,
  – trebuie să pupi în cur sau să apelezi la capuri mari pentru a rezolva problemele, asta doar dacă vor să se deranjeze din scaune,
  – teroarea şi moartea cu zile democratică e acoperită de şuturile-n cur şi bătăile de la poliţie şi securitate pe timpul lui ceauşescu
  – locurile de muncă în democraţie doar la curvăsăreală sau la produs în străinătate, au acoperit racolările comuniste de pe străzi în urma nopţilor dansante la domiciliu,
  – violenţa la cote alarmante ca şi anterior perioadei, doar că atunci nu se dădea totul ca ştiri, pedepsele erau pedepse nu ca în proasta democraţie,
  Mai trebuiesc introduse cartelele pentru alimente şi consum lunar, şi isprava e deplin completă!
  Hai cu porcăiala omului de rînd!
  Trăieşte şi rezistă sîngele pur comunist cu studii pe la Stefan Ghiorghiu: toţi analfabeţii împuţiţi!
  Nu simţiţi că bate-un vînt poluat în românica noastră!

 5. Acest documentar făcut de echipa Carmen Avram, cred că trebuie pus pe masa guvernului poate vor deschide ochii la ceea ce se întîmplă şi se va întîmpla în cel mai scurt timp posibil! Abia acum după acest documentar şi nu trebuie să fie singurul în televiziunea voastră poate fi şi un premiu pe nemestecate, să înceapă toţi să gîndească normal nu cum li se bagă-n cap-uri seci, gen manipulare!.
  Ce scriam eu de ceva timp în legătură cu cartierele în care nu intră nici marii şi puternicii poliţişti din ţara respectivă? Acum după ce v-aţi documentat şi prezentaţi pe micul ecran, poate lumea asta care s-a învăţat să înghită vorbe spuse de alţii dar fără a gîndi personal cu propriu creier, vor gîndi de 2 ori înainte de a scoate vorbe pe guri sau vor arunca cu mizerii în cei care încă mai ştiu despre ce este vorba! Întrebare pentru cei care au fost la faţa locului şi au făcut documentarea:
  – Au legătură atentatele cu religia sau mai curînd cu manipularea analfabeţilor, a celor slabi în gîndire, a celor care nu mai au nimic de pierdut şi foarte uşor de manipulat cu 2 lei(sărăciţii de absolut totul, intenţionat, pentru a-i folosi în scop de forţă)?
  Şi la noi e posibil să folosească metoda(2 lei) deşi a avut răbufnire la Colectiv.
  🙂 🙂 🙂 poate erau doar musulmani ! Nu?
  (mi-e scîrbă de poarcele porcoşi care folosesc omul în scop propriu pe 2 lei)

  • Fiti sigur ca astia se uita in schimb cel mai grav e ca nu inteleg mare lucru ca doar sunt tampiti cu patalama.

Leave a Reply