Cu 48 de ore inaintea alegerilor cruciale de la Chisinau, apare o dezvaluire devastatoare despre omul Moscovei, presedintele Igor Dodon, cel care vrea federalizarea Republicii Moldova si declararea limbii ruse ca limba oficiala peste Prut.

Legăturile dintre președintele moldovean, Igor Dodon, și cel rus, Vladimir Putin, au o componentă financiară directă. Astfel, cel puțin 70.000 de euro au intrat în contul fundației “Din suflet”, a Galinăi Dodon (soția președintelui Republicii Moldova), scrie newsweek.ro

Potrivit Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, “pe 16 august 2017, în contul bancar pentru euro (deschis la Victoriabank din Chișinău) al fundației <Din suflet> a intrat suma de 70.000 de euro. Numărul contului fundației, așa cum apare în documentele consultate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, este MD76VI022240300000223EUR. Acest număr de cont apare ca atare pe site-ul președinției moldovenești, la categoria <Prima Doamnă>, unde se vorbește de fundația <Din suflet>. De altfel, <Din suflet> are o pagină dedicată pe site-ul actual al președinției moldovene.”

Igor Chaika, ambasador de business în Moldova

CRJI mai arată că “suma de 70.000 de euro a provenit dintr-un cont deschis la Absolutbank din Moscova, cont deschis pe numele lui Igor Chaika.

La puțină vreme după realizarea acestui transfer bancar, Igor Chaika a fost numit ambasador de afaceri în Moldova și Transnistria de către <Delovaya Rossiya>, organizație a mediului de afaceri rus. Conform publicației electronice moldovenești Infotag, președintele moldovean Igor Dodon este un apropiat al <Delovaya Rossiya>.”

Fratele lui Igor, pe lista Magnitsky

Centrul menționează și că “Igor Chaika este unul din cei doi fii ai procurorului general al Rusiei, Yuri Chaika. Conform unei investigații a Fundației Anti-Corupție (FBK), conduse de opozantul rus Alex Navalnâi, Igor Chaika ar fi câștigat mai multe contracte cu statul cu largul sprijin al influenței tatălui său (…).

Aceeași anchetă a FBK pomenește și afacerile gri ale fratelui lui Igor, Artem (Artyom) Chaika. Acesta din urmă, de altfel, se află și pe celebra “listă Magnitsky”, a celor cărora SUA le-au impus sancțiuni.”

Dodon doreste ruperea teritoriului Basarabiei :

https://deschide.md/ro/stiri/politic/44685/DOC–Planul-lui-Dodon-de-federalizare-a-R-Moldova-o-variant%C4%83-modificat%C4%83-a-%E2%80%9EMemorandumului-Kozak%E2%80%9D.htm

Agentii Moscovei – Dodon si Vlah – in actiune :

Igor Chaika, un spalator de criptomoneda in Transnistria, paradisul crimei organizate rusesti :

https://www.moldova.org/en/transnistria-allegedly-host-cryptocurrency-mining-farms/

Antena 3 : metodele KGB de otravire, aplicate opozitie din Republica Moldova

https://www.antena3.ro/externe/republica-moldova/maia-sandu-si-andrei-nastase-exista-suspiciuni-rezonabile-ca-am-fost-otraviti-cu-mercur-509221.html

1 COMMENT

  1. Cel mai îngrozitor mi se pare umorul involuntar care se degaja din asocierea afacerilor murdare ale familiei prezidențiale Dodon cu numele fundației “Din suflet”, vehiculul acestor afaceri. E ca și cum ai spune Dodon și Galina lui spala banii pătați “din suflet”, cu tot sufletul șamd; pe de alta parte, nu e nici o mirare in faptul ca Puțin își menține bandiții plătiți la carma provinciei Moldova, jocurile sale cu Germania îl îndreptățesc sa faca ce poftește in coasta UE. Aracan de noi toți cei care ne luam lumina din berăriile berlineze!

Leave a Reply