Salut lansarea acestui mesaj. Sunt convins ca piata de medicamente false e mare in Romania, cu efect dezastruos pentru bolnavi !

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a pledat vineri pentru cooperarea statelor membre ale Uniunii Europene în domeniul legislaţiei farmaceutice, pentru a găsi soluţii în prevenirea falsificării medicamentelor.

‘Falsificarea medicamentelor reprezintă (…) o ameninţare majoră la adresa sănătăţii cu care se confruntă toate statele lumii şi, din nefericire, ţara noastră nu face excepţie. (…) Progresul din domeniul tehnologiei creşte potenţialul de falsificare, dar face accesibilă totodată găsirea de soluţii pentru prevenirea falsificării şi în acest sens cooperarea statelor membre în domeniul legislaţiei farmaceutice trebuie întărită’, a afirmat Păun, la Palatul Parlamentului, la lansarea Sistemului Naţional de Verificare a Medicamentelor.

Ea a amintit că printre medicamentele cel mai des falsificate se numără cele destinate tratamentului cancerului.

De asemenea, consilierul de stat a subliniat că operaţionalizarea sistemului coincide cu perioada în care ţara noastră va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, ‘ceea ce ne responsabilizează o dată în plus’.

Organizaţia de Serializare a Medicamentului din România a lansat vineri Sistemul Naţional de Verificare a Medicamentelor, menit să protejeze pacienţii împotriva medicamentelor contrafăcute.

Procesul de implementare a sistemului se va întinde pe durata unui an, urmând ca acesta să devină operaţional pe 9 februarie 2019. Prin acest sistem fiecare cutie cu medicamente va avea un identificator unic şi un dispozitiv de protecţie împotriva modificărilor ilicite, ce permite verificarea integrităţii fizice a ambalajului, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

 1. Vai ce teama am avut ca trebuie sa am un laborator la mine cand cumpar si medicamente. Pentru materiale tehnice dotari cu mini trusa de verificat si unitati de masura, mini trusa de verificat branza,carnea…si alte alimente….mini trusa de verificat universala. Pfuuuu ce efect au timbrele pentru tigari si bauturi… Nu se mai falsifica nimic nici macar banii. Timbrele si alte asemenea sunt doar afaceri pentru cei care le aplica. rezolvarea este vama, acolo este puroiul la importatori nu la micul trafic cu trei pastile in batista

 2. Avem alimente false -sa zicem asa, adica pline de chimicale, aditivi unul mai toxic la altul, modificate genetic etc…..dar vandute bine merci la raft ca fiind sigure -sanatoase.
  Rosiile alea care nu se strica in frigider sau afara la temp. camerei sunt false? Oh, da! Plastice efectiv si! asa “bagam” cancerul in noi!.
  Alimentele si medicamentele sunt scapate de sub control! Ca nu ar contine substantele pentru care au fost produse si astfel sunt INEFICACE e una, dar sunt altele cu un grad de toxicitate MARE- distrugatoare -omoara ficatul si asta se ascunde. Se spune in prospect doar unele de suprafata (o parte) din nocivitatea reala a lor. Deci iar un fals. Pentru ca Big Farma e puternica, nici un Guvern nu a reusit sa se impuna, sa-i controleze pe anumite aspecte din procesul de productie. Si pentru ca! sunt unii din cei mai mari sponsori in campanii politice, au puterea si banii sa influenteze legi sa faca lobby in favoarea lor-profit!, nu in interesul bolnavilor.
  Asta e adevarul si se stie demult. In America Big Farma dicteaza efectiv politicului! Grav! De aia suntem la mana lor, de aia exista medicamente false, fiindca astia din domeniul farmaceutic au putere prea mare si “joaca” murdar ! Nimeni nu a fost interesat sa le mai taie din puteri. Banii conteaza! Iar Big Farma are enorm de multi bani. Cine are atat de multi bani controleaza politicul.

 3. Cu asa ceva se confrunta statele lumii? Serios!? Dar aceste medicamente care sunt neconforme,ny cumva in spatele acestor facaturi se ascund mylti mari capi care accepta asemenea mizerii? Nu cumva aceste medicamente sunt exact cele inovate,care sunt furnizate dar nu au efectul scontat pentru a pune un nume si un diagnostic pentru utilizarea si vanzarea lor pe piata? Nu cumva sunt medicamentele novative refuzate deoarece nu sunt in standardele admiterii in afaceri? Imi aminteste de perioada kenia 2009-2010,perioada in care cetatenii s-au imbolnavit cu medicamente recomandate dedesi ag.medicamentului franta prin reprezentantii trimisi in scop publicitaro-afaceristo-vanzari si care,pana la urma, au fost declarate neconforme pentru a nu raspunde in fata legii maii capi si afaceristi! Cate medicamente eficiente la modul real contine lista de medicamente impuse medicilor de familie si profesionistilor!? De ce se numeste lista impusa si nu lista cu tratament eficient recomandat de cercetatorii romani?! De asta cetatenii romani din tara au cam ajuns leguma si netratabili in tara! Dur dar real!

 4. Ar trebui verificata si compozitia medicamentului din cutie, mai ales , alea expediate in Romania.
  mari surprize ???.Agentia medicamentului n are laboratoare dotate.Este posibil si…neacreditate.Cam ca in cazulHexipharma….

 5. Piața medicamentelor are o cifră de afacere fabuloasă. Oricum, peste 40% din medicamentele care se comercializează sunt non-active, nu-ți fac bine dar nici rău!

 6. Eu credeam ca se descoperise solutia in cazul falsificarii medicamentelor: genocid si omor din culpa cu agravante si continuitate, din Codul Penal.
  Vax, m-am inselat. Ne trebuie Comisie…

Leave a Reply