Procurorii i-au cerut șefului Orange, Stephane Richard, să depună mărturie în procesul în care actualul director general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, este acuzată de neglijență în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais, transmite Reuters.

În acea perioadă, Stephane Richard era șeful echipei lui Lagarde, pe atunci ministru al Economiei. Richard încă nu a răspuns la citație, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Fostului ministru al Economiei i se reproșează că a recurs la un arbitraj privat, în loc să meargă în justiție, pentru un litigiu între omul de afaceri Bernard Tapie și Credit Lyonnais. Litigiul viza o tranzacție ce a avut loc în 1993, când Tapie a vândut băncii franceze participația pe care o deținea la producătorul german de îmbrăcăminte și echipamente sportive Adidas. Mai târziu, banca a vândut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a început o acțiune în justiție, susținând că a fost fraudat. În urma judecării cazului într-o comisie de arbitraj, Tapie a obținut de la stat despăgubiri de 404 milioane de euro, cu mult mai ridicate decât ar fi putut primi în justiție.

Richard, care este și el investigat în acest caz, consideră că nu este posibil din punct de vedere legal să depună mărturie într-un proces în care este investigat și ar putea în ultimă instanță să se confrunte cu un proces penal, susțin sursele.

Tribunalul francez permite absența unui martor dacă sunt aduse argumente valide.

Procesul va avea loc în perioada 12-20 decembrie, a anunțat recent Curtea de Justiție a Republicii Franceze (CJR) — singura instanță abilitată să ancheteze membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor.

Christine Lagarde, care se află la al doilea mandat în fruntea Fondului Monetar Internațional, riscă un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro.

Cea mai mare companie franceză de telecomunicații, Orange SA, are o prezență importantă pe piața din România, scrie Agerpres.

orange-store

6 COMMENTS

 1. si ce treaba are poza cu orange MAAAARE jos cu faptul ca aici lucreaza acum cel care la momentul faptei anchetate lucra la stat?!
  publicitatea asta mascata, offf, bat-o vina… 🙂

 2. asa cum arata astazi parisul invadat de hoardele de refugiati musulmani ( pana si intr-o tabara de tigani e mai multa curatenie) mai conteaza cati “penali” din varful politicii franceze sunt prezentati in mass media? dupa alain juppe “penalul” care vrea sa ajunga presedinte, dupa “penalul” dominique gaston andré strauss-kahn fost sef la fmi iata o alta celebritate, “penala” christine lagarde e in vizorul justitiei franceze.asa si? apropo ce e aia “penali”? de unde a scos falsificatorul national termenul asta cu care sta capsat pe buze? un academician l-a facut praf pentru tampenia cu “penalii” dar omul in stilul lui de catar needucat merge in continuare cu tampenia asta.

 3. Off Topic :
  Ce sa vezi?…. GHINION!
  Ciolos, banii inapoi?
  EVZ : “Scandal la Bruxelles! Comisarii europeni din echipa Barroso plătiți regește ia amploare. Juncker, somat să ia măsuri împotriva lor, inclusiv a lui Dacian Cioloș, care încasează mii de euro. Banii sunt plătiți de europenii de rând.
  Situația, dezvăluită de presa germană, a încins spiritele la Bruxelles. I se cere actualului președinte al CE să ia măsuri împotriva oamenilor lui Barroso, care sub paravanul “discreției” înacasează indemnizații de mii de euro. Mai exact, așa cum declara recent Cioloș, peste 8.000 de euro.
  Mai mult, Juncker trebuie să vină în fața Curții Europene de Justiți pentru a prezenta, din punct de vedere legal, ce este cu conceptul de “integritate și discreție” sub care își desfășoară activitatea foștii comisari europeni. Această solicitare fermă vine din partea unui grup de foști funcționari și angajați ai instituțiilor europen care deja a pregătit o petiție online, semnată de peste 150.000 de persoane, pentru a cere “măsuri exemplare” împotriva fostului șef al CE, care actualmente este angajat al băncii Goldman Sachs, relatează activenews.ro.
  Scandalul a izbucnit la Bruxelles după ce Comisia Etică a recunoscut că Barroso a provocat “daune reputației CE” și Uniunii Europene, fără însă să se anunțe și o acțiune legală împotriva fostului șef al Comisiei Europene.
  Dezvăluirea a fost făcută de Die Zelt care a arătat că foștii comisari europeni câștigă aproape 100.000 de euro pe an. Bani plătiți de Bruxelles din banii contribuabililor europeni.”
  Deci europenii nu vor sa mai plateasca, de fapt nu mai vor sa fie fraieri. CORECT!

 4. si Hillary Clinton e cam penala
  ce facem, nea Klaus, o lasam sa candideze? Mata, in locul lui Obama, ar trebui sa nu iesi din Casa Alba in semn de protest. Ce-o sa faca, te scot cu mascatii?
  Mama lor de corupti… sa ia egzemplu de integritate de la Romanica… unde se plateste chiria in avans pe 10 ani de catre banca care a inchiriat imobilul luat prin metode bune de tribunal…

Leave a Reply