Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, referitor la propunerea Ministerului Justiţiei de a acorda 3 zile de libertate pentru 30 de zile de detenţie în condiţii necorespunzătoare, că Raluca Prună nu ar fi trebuit să mintă cu privire la condiţiile din închisori.

,,Cred că ar fi fost mult mai bine ca doamna ministru Prună să nu mintă atunci când a mers la Comisia Europeană să spună care sunt condiţiile din închisori şi să remedieze acest lucru, nu să ajungă acum Guvernul, prin Ordonanţă de Urgenţă, să facă tot felul de tertipuri ca să ascundă mizeria sub preş”, a spus Lia Olguţa Vasilescu potrivit Mediafax.

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns vineri la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă contestaţia făcută de DNA la decizia de anulare a unor probe din dosarul încare este cercetată, instanţa urmând să stabilească dacă se impune ca ancheta să fie refăcută.

,,Procurorii au minţit foarte mult astăzi, iar noi am putut proba cu documente. Au spus că mi-au arătat dosarul, ceea ce nu s-a întâmplat, au spus că nu am făcut niciun fel de cerere în acest sens, şi am adus inclusiv răspunsul lor din data respectivă. E clar că ştiu că probele din dosar sunt foarte ,,subţiri” şi atunci tergiversează şi merg pe procedură, ceea ce înseamnă că e foarte posibil să o luăm din nou de la camera preliminară, iar asta înseamnă să întârzie foarte mult acest proces iar eu nu am niciun fel de interes, chiar vreau să ne judecăm, ca să se termine odată cu această farsă”, a spus edilul la ieşirea din sala de judecată.

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns vineri la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă contestaţia făcută de DNA la decizia de anulare a unor probe din dosarul încare este cercetată, instanţa urmând să stabilească dacă se impune ca ancheta să fie refăcută.

“Miza importantă e momentul finalizarii procesului şi noi ne dorim ca această mascaradă să se termine cât mai repede. Pentru mine cel mai important e să ne judecăm odată pe fond, ca să se termine cu această farsă judiciară”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 septembrie, anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. DNA a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti

“Surpriza a fost că procurorii anticorupţie şi-au fundamentat motivele de contestaţie pe chestiuni de procedură. Eu aş fi vrut să abordăm direct chestiunile de nelegalitate ale rechizitoriului şi de neregularitate ale descrierii faptelor pe de-o parte, dar si de caracter nelegal al probelor. Propunem menţinerea hotărârii primei instanţe şi respingerea contestaţiei şi demararea procedurilor ce ţin de fond”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând “solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor”, arată parchetul.

14 COMMENTS

 1. Și dacă mințeau mai puțin era mai puțin grav ? Dacă procurorii s-ar apuca să lupte împotriva justiției , fiecare român ar ajunge la pușcărie , fie că lucrează la negru , fie ceva mult mai grav . Dar eu vorbesc de atitudinea procurorilor față de oamenii simplii , și nu mi-aș dori ca procurorii să lupte împotriva justiției noi fiind victime colaterale.Dar când vine vorba de politicieni , acete mici umilințe și le merită din tot sufletul , măcar atât.Rămân credincios la faptul că violatorii , pedofilii și politicienii ar trebui să beneficieze de pedeapsa capitală

 2. Acu văzui postarea dumnitale Radu : Extremiștii maghiari sunt recrutați de serviciile ruse.Având în vedere că Armata Rusă a vandalizat satul copilăriei părinților și au încercat să o violeze pe bunica mea , n-am prins dragoste și nici nu voi avea față de ruși.Dar să spui că rușii sunt de vină pentru absolut orice inclusiv extremiștii maghiari e … necredibil

 3. Or fi minţind sau nu, noi nu avem de unde şti şi nici nu ne interesează pe mulţi dintre noi despre situaţia voastră! Noi suntem minţiţi de vio politicienii de 26 ani nonstop! Pe noi cine ne aude?

 4. 🙂 🙂 ce spune ”şulfa” aia care ocupă principalul scaun al ţării? Că e îngrijorat privind pământul României 40% e dat la străini? Parcă şi de masa forestieră/pădurile patriei avea ceva în gură!
  Oare nu ştie sau nu vrea să se ştie manevrele?
  Wowww!
  Luaţăi d’aici cu înţelepciunea tehno pitiţi:
  **”Verdict tragic pentru parcurile naţionale: 60% din Parcul Naţional Cheile Nerei poate fi exploatat legal ca urmare a aprobării noului plan de management prin Ordinul 1642 / 2016 dat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – România şi publicat în Monitorul Oficial al României 844 bis din 25 octombrie 2016.**
  http://www.cotidianul.ro/ordinul-care-da-liber-la-exploatarea-codrilor-din-cheile-nerei-290658/
  Bă nea ocupantule care ai început să vorbeşti mult prost şi fără rost, ce face guvernul tău ??? Distruge România pas cu pas ???
  Ce fel de tehnocraţi sunt plasaţii în guvern dacă tocmai fac cel mai mare rău acestei ţări???
  Ce fel sunt ei independeni dacă sursa de venituri o primesc de la stat(România sau Bruselles) şi nu din propriile surse sau afaceri???

 5. Bravo Olguta Vasilescu !

  O femeie care are curaj sa infrunte minciunile procurorilor acestui regim securist. Regim sprijinit direct de ambasadorii straini.
  Toata admiratia.
  Daca am avea macar 100 de barbati ca ea. Macar 50? 10?

 6. Deja au explodat mesajele care împrăştie ură şi violenţă îngrozitoare de la partide spre anumiţi politicieni.
  Pot să pun câteva întrebări, asta din punt de vedere legal?
  1 Se pedepseşte doar anumite mesaje din spaţiul public de către procurori şi judecători?
  2. Spaţiul public este doar pagina de facebook pentru mesaje?
  3. Cine este îndreptăţit să amendeze sau să pedepsească mesajele ce conţin ură şi violenţă de la partide îndemnând alegătorii la punerea în practică?
  4. De ce nu se interzic mesajele de la politicieni care îndrumă poporul la ură şi violenţă ?
  5. Ce face poliţia, DNA-ul, justiţia şi CNA-ul ?
  – Nu cumva din cauză că România este un stat mafiot menţinut tacit ?
  – Nu cumva din cauză că organele sunt în complicitate cu violenţii şi împrăştietorii de ură în masă?
  În caz că nu se ia măsuri urgent pentru stoparea acestor manifestări, înseamnă că analiza privind ”România-stat mafiot menţinut”, e reală!

 7. Si judecatorii au decis in defavoarea doamnei doctor Olguta. La brutarie !

  Domnul Ciuvica nu se intereseaza si de doctoratul tantii asteia ?

 8. DOMNU BĂSESCU ! DEGEABA V-AȚI FĂCUT CETĂȚENIE ÎN REPUBLICA MOLDOVA ! VA FI DIN NOU UNIRE ! MOLDOVA = ROMÂNIA ! JOS BĂSESCU ! JOS RUȘII !

Leave a Reply