Home Articole Dezvaluiri privind originile bacteriei E-coli la copiii din Arges

Dezvaluiri privind originile bacteriei E-coli la copiii din Arges

4459
1

Dezvaluiri privind imbolnavirile dramatice ale copiilor din Arges. Cred ca informatiile sunt foarte importante pentru a trage concluziile necesare.

 

————————————

Prezența bacteriei E-coli a fost confirmată la trei persoane din anturajul fetiței de un an și opt luni diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform rezultatelor analizelor comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arges citate de Agerpres.

Analizele, efectuate în laboratoarele Institutului Cantacuzino din București, au evidențiat prezența bacteriei E-coli verotoxigenă în trei dintre cele patru probe recoltate de reprezentanții DSP Argeș de la membrii familiei fetiței și de la o persoană care le furniza lapte.

În urma rezultatelor analizelor, reprezentanții DSP Argeș au anunțat că se va extinde ancheta epidemiologică în acest caz.

Bacteria E-coli verotoxigenă nu fusese identificată anterior în probele de apă și alimente. Probele au fost recoltate în data de 15 mai de la domiciliul din Pitești al părinților fetiței, precum și de la domiciliul bunicilor din orașul Topoloveni, fiind trimise la Institutul de Igienă și Sănătate Publică București pentru efectuarea examenelor microbiologice.

Ancheta epidemiologică a fost declanșată după ce fetița de un an și opt luni a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie din București, fiind diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

“Pe 13 mai s-a prezent la Spitalul de Pediatrie din Pitești o fetiță de un an și opt luni cu următoarea simptomatologie: vărsături și scaune diareice cu striuri sangvinolente, cu debut de două zile. În urma investigațiilor, s-a constatat că pacienta prezintă sindrom de retenție azotată, citoliză hepatică și trombocitopenie. Pe baza acestor investigații, medicii de la Spitalul de Pediatrie au comunicat cu Spitalul Marie Curie despre caz și s-a decis transferul de urgență la unitatea medicală din București”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Argeș.

 

1 COMMENT

 1. În 2011 în Germania (așadar nu în Bangladesh) a izbucnit o epidemie de E-coli.
  În total au fost infectați (se pare) peste 3950 de persoane din care 53 AU MURIT (51 fiind nemți).
  .
  https://en.wikipedia.org/wiki/2011_Germany_E._coli_O104:H4_outbreak
  .
  Cred că nemții se spală pe mâini… Cred că nemții nu diluează numic…
  Mai cred, totuși, că investigațiile din Germania de la acea dată au fost LA FEL DE MĂSLUITE ca și cele din România de azi. Bieții spanioli au pierdut anul acela peste 300 de milioane de euro ca urmare a ipotezei guverbului german că infectarea ar avea la origini castraveții provenițți din Spania.
  SURSA infecției de atunci rămâne neclară.
  .
  Una dintre întrebuințările ale variilor tulpini de E-coli modificat genetic este PRODUCEREA DE BIODIESEL:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20822440
  http://aem.asm.org/content/77/22/8052.full
  http://www.bbc.com/news/science-environment-22253746
  Vă dați seama?!!

Leave a Reply