Aveam o grija, credeam ca PSD vrea sa rastoarne Guvernul sau sa aiba o atitudine dura fata de presedintele Klaus Iohannis. Acum m-am linistit. Vom avea inca 4 ani de tehnocratie din Decembrie, cu sustinere parlamentara PSD-PNL.

———————–

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară, la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis poate “să stea liniştit”, pentru că social-democraţii nu intenţionează să declanşeze procedura de suspendare a sa din funcţie, dar că în schimb nu la fel de liniştit poate sta Guvernul Cioloş, pe care l-a calificat drept neperformant şi drept un posibil “risc de securitate naţională”.

Afirmaţia a venit în replică la declaraţiile făcute de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a vorbit despre posibile intenţii ale PSD de a demite Executivul şi de a-l suspenda pe preşedintele ţării.

“Mi-e greu să fiu serios la asemenea prostii. Trebuie să fiu foarte atent, să îmi găsesc cuvintele potrivite, pentru că, totuşi, vorbim de o doamnă care trebuie respectată, nu? Nu există aşa ceva în planul nostru, suspendarea preşedintelui. Sincer, nu pot să comentez, că sunt prostii. (…) Domnul preşedinte Iohannis să stea liniştit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniştit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloş nu înţelege că mai sunt unii miniştri care trebuie schimbaţi, pentru că deja au început să producă prejudicii serioase pentru statul român, atunci îşi asumă riscuri foarte mari şi poate să fie considerat părtaş la aceste prejudicii. (…) Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanţi, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate naţională”, a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD consideră că afirmaţiile venite din partea Alinei Gorghiu sunt generate de “disperarea” liberalilor, care nu reuşesc să crească în sondaje.

“Probabil că aceste declaraţii pe care le fac cei de la liberali sunt generate de disperare. N-am reuşit să văd nici eu, nici alţi colegi de-ai mei la ei un proiect sau un plan, o strategie pe care să o prezinte cuiva. Nu ştiu decât să spună lucruri despre noi. Încearcă să facă tot felul de alianţe, am văzut şi la Bucureşti, să se unească, să se retragă unii, să rămână alţii, nepropunând nimic pentru bucureşteni. Sunt afirmaţii făcute de liderii unui partid care scade în fiecare zi în sondaje, pentru că nu propun nimic, au şi lupte interne foarte serioase”, este de părere Liviu Dragnea.

Întrebat despre o posibilă moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acest lucru îi este cerut de către colegii de partid, dar că varianta este încă analizată, deoarece există posibilitatea ca noul guvern să fie “la fel de slab” şi să aibă nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce România într-o zonă de instabilitate.

Liviu Dragnea consideră că printre ministerele care au în prezent o activitate “foarte proastă, cu efecte negative serioase” se numără Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului, în timp ce calificativul “bine” l-a acordat celor de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Externe.

6 COMMENTS

  1. Eu chiar i-as invita pe sustinatorii tandemului Ponta-Tariceanu sa-l suspende.Daca va candida si va castiga tot Johannis sa-i vad atunci in ce gaura de sarpe se vor ascunde.Sau poate ca va candida Kovesi in locul lui Johannis…sigur va si castiga.Nici nu vreau sa ma gandesc…or sa planga in hohote dupa Johannis.

    • Dar praduitorii cei mari si retzelele lor,corupti si evazionisti de sute de milioane, care acum stau linistiti,s-ar putea sa ramana, si fara Iohannis,si fara Kiovesi,iar fara MUSHAMA vor ramane singuri in ploaie, fluierand a paguba.Asta-i frica cea mare a basisto-penelistilor si nu numai a lor.

    • Stai linistit, ca o la suspendare (nu uitati, cvorumul nu ar mai fi o problema acum, ca pragul e la 30%) e clar ca o majoritate covarsitoare ar vota pentru ramanerea lui Iohannis … asa, la o diverenta de doar cateva milioane de voturi, stie Pieleanu mai bine… Asa ca nu ar vea nici un rost o suspendare idioticã doar pentru ca sã ajunga rusofilul corupt, Cãlin Nebunul, presedinte interimar pentru o luna. Din candidaturile pe care le tot mentionezi, se pare ca nici nu intelegi cum functioneaza mecanismul suspendarii. Aveti grijã, pa!

  2. Cu Johannis e clar, convine tuturor fiindcă pare amorf (in afara de lăcomie nu manifesta nici o alta particularitate de caracter) si deci ușor de manevrat. Ii vor da casa litigioasă înapoi, ii vor iriga parcul de la Cotroceni, vor adauga la avionul prezidențial ceva iahturi si alte vehicule de deplasat in orice “mediu” si-l vor lasa sa se joace cu jucăriile pana se va ridica vreun ambițios de scoala noua cu care sa fie de acord si americanii, nu numai UE, si va trebui golit tronul de neinspirata “alegere” făcută in 2014. După părerea mea, unul ca Nicușor Dan va veni la înlocuire, umflat de ambiție si încăpățânaț ca doi catâri (nu unul, ca in cazul precedent) cu doctorat in regula, facut la Sorbona, state vechi in voluntariat/”asociație” (după descrierea Alinei Mungiu), popular deci (printre șoferi, cel puțin) cand e cazul precum înaintașul sau le petit caporal (Napoleon pt prieteni). Si mai ușor de manevrat, e destul sa-i arați o “cauza” la Orizont si imediat ia Flacăra democrației in mâna pornind vajnic pe câmpii in căutarea balaurului de serviciu (acuma e Corupția, mai încolo nu se știe) sa-l scurteze de capetele baloase. Altceva e cu tehnocrații, nu cred ca vor fi lăsați sa zburde in turma după alegeri; unul-doi vor fi reciclați/băgați in partidele mari, restul, ca si ideea de tehnocrației, vor fi măturați sau ținuți in formol/sinecuri (cazul fostului ambasador la Paris, cel cu voturile-viteza, parcat la MAE) si scoși cand si cand la iveală in presa de casa pentru a se vedea ce freaks/monștri/”arătări” a putut produce inadecvarea (termen la moda indicand IQ scăzut) lui Johannis. Eu, una, as aminti tuturor de leapsa luată de Maurer-Stoica-Brucan cu tânărul Ceaușescu pe care l-au vârât in fata pe motiv de prostie crasa, ușor de manevrat de Deștepții din umbra; însă cine-si mai amintește de asta? Ancient history cum zic aliații!

  3. Pai NU Pesedeul l-a pus pe Iohannis ca sa fericeasca poporul.Adevarul este ca trebuie ca cei frumosi si liberi cu duhul, cei care l-au pus “pe tron” , sa si-o ia pe cocoasa pana la capat de la Iohannis si de la alte en’spe guverne ale lui cu care sa tot faca experimente pe pielea lor, ca doar nu o sa se puna Pesedeul contra placerii lor. Si de ce ar fi mereu Pesedeul fraierul de serviciu cum a fost si pe vremea lui Boc, cand ala si cu Basescu au taiat pensii si salarii iar Ponta a contestat si a sustinut contestatia la ccr, obtinand,din pacate, doar protejarea pensiilor,si apoi tot Ponta s-a zbatut cu refacerea taierilor.Si cand poporului i-a fost ceva mai bine tot datorita lui Ponta,Pesedeului si aliatilor la guvernare,poporul “recunoscator” l-a ales pe… basisto-penelistul Iohannis.Iar acum poporul vrea ca Pesedeul sa-l scape de guvernarea lui Ciolos, dar DE CE poporul nu-i cere asta chiar lui Iohannis,CA DOAR ESTE VORBA DE GUVERNUL PE CARE EL SI L-A PUS? Si de ce l-ar da jos Pesedeul pe Ciolos? Ca sa puna Iohannis imediat ALT JUNGHI poate si mai mare,cum ar fi Busoi,Plaga,madam Burghiu sau chiar Perdoiu, dupa ce iese prabusit din alegerile locale? De ce sa-i dea Pesedeul ocazia lui Iohannis,gastii din spatele lui si stapanilor lor,sa o ia apoi cu vrajeala de la capat cu alta guvernare tot a lor,iar dupa ce iese treaba nasol Iohannis va spune,ca de obicei, ca nu este guvernul lui.ALBA NEAGRA.Discutia asta cu suspendarea lui Iohannis a fost lansata de madam Gorghiu ca sa mai stimuleze anti-pesedismul acum cu ocazia alegerilor locale,vazand in ce cadere libera se afla ei,basisto-pedelistii, in preferintele electoratului.Dar,in afara de rezultatul alegerilor locale, FRICA LOR CEA MARE este alta.Le este frica de faptul ca Pesedeul si aliatii lor vor da jos guvernul dupa alegerile locale si vor declansa ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE,cel mai tarziu pana prin septembrie,iar ei si cu tot ORGANUL, nu mai au timp sa-si pregateasca pana atunci cine stie ce alte “lucrari” cu care sa mai manipuleze fraierii in speranta obtinerii de voturi. Si oricum alegerile parlamentare si instalarea unui guvern rezultat democratic din alegeri ar fi mult mai bine pentru toata tara asta plina de atatea alte probleme.sa se produca cu mult inainte de sfarsitul anului, cand sunt de rezolvat alte probleme presante cum ar fi si bugetul pentru anul viitor.

  4. Presedintele de bun iar, Premierul e cch. Cred ca astia din psd nici nu stiu cu cine s-au potcovit acolo in fruntea bucatelor. Un smecheras de Teleorman care-i joaca pe degete pana i se incurca si acestuia degetele. Asa ca mai fartatilor vot masiv pentru psd. Tragedia e alta, toate partidele sunt o apa si-un pamant si au aceeasi culoare, maro inchis.

Leave a Reply