Medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a fost invitată la ”Sinteza Zilei” pentru a lămuri ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit Ioan Gyuri Pascu.

Potrivit unor informații apărute miercuri, ambulanța a fost solicitată la domiciliul artistului cu ceva mai mult de o oră înainte de a muri, iar medicul care l-a consultat l-a diagnosticat cu un atac de panică.

Au apărut voci care contestă profesionalismul medicului și care vorbesc despre posibile acuzații de malpraxis.

De asemenea, a fost lansată o anchetă internă la ambulanță, precum și o investigație a Ministerului Sănătății.

Alis Grasu a explicat că medicul care l-a consultat pe Gyuri Pascu nu a avut niciun indiciu și nici nu i s-a spus despre antecedentele cardiace ale pacientului.

”Dacă pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea să îi inducă doctoriței gândul că sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgență fac aceste investigații, printre care și electrocardiograma. Medicul de pe mașina de consultație face electrocardiograma când sunt semne ale unei afecțiuni cardiace. Eu iau de bună ceea ce scrie în declarația doctoriței și în fișa de solicitare. A administrat o jumătate de fiolă de diazepam pentru că domnul Gyuri Pascu dorea să doarmă, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secundă intenția să îi iau apărarea medicului, am declanșat ancheta internă la câteva ore după intervenția medicului. S-a discutat la raportul de gardă” a explicat Alis Grasu.

Dacă în mod normal situația lui Ioan Gyuri Pascu reclama transportul la spital și monitorizarea îndeaproape, în cazul său acesta nu a avut loc, deoarece artistul ar fi refuzat.

”Domnul Gyuri Pascu nu a dorit să meargă la spital. A spus că a făcut foarte multe investigații pentru acest atac de panică și că dorește doar să se odihnească” a mai spus Alis Grasu.

http://www.antena3.ro/actualitate/medicul-alis-grasu-la-sinteza-zilei-domnul-gyuri-pascu-nu-a-dorit-sa-mearga-la-spital-378923.html

 

8 COMMENTS

 1. Campaniile murdare ale dlui Tolontan continua … Incepe sa semene cu “denigratorul de serviciu ” Sint multi romani foarte multumiti de prestatiile medicilor care lucreaza la “Salvare” sau la SMURD , dar cred ca nici unul dintre ei nu se numeste Tolontan .

  • Inseamna ca sunt probleme la procedurile medicilor. Cand cineva cheama salvarea ar trebui obligatoriu sa intrebe si sa faca proceduri standard, in afara celor ce ii spune pacientul. Medicul de pe ambulanta trebuie sa intrebe de probleme cardiace automat si sa faca ekg. Altfel se petrec erori ca cea in cazul de fata.

 2. Merită SMURD-ul, sistemul de Urgență, medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și nu în ultimul rând Raed Arafat o asemenea porcăială á la Tolontan, tipic …Tolontan?
  Mai mult, merită acest Sistem Unic de Urgență, atât de apreciat în exterior, să fie porcăit de către oameni politici, recte Alina Gorghiu, care( iar) calcă pe cadavre pe un caz nefericit pentru care să puncteze pentru capital politic ? Răspuns; DA, dacă e după ăștia!

 3. Să presupunem că la momentul respectiv creierul bolnavului din cauza fricii şi a nesomnului era reticent la situaţia din spitale(să recunoaştem cu toţii adevărul dar şi tratamentul cam destul de ineficient).
  – De ce nu l-au luat la urgenţă fără acceptul pacientului ?
  Din cauza comunicării proaste, sau 24 de ore la urgenţă apoi…vale unde se poate?(mi s-a întâmplat chiar mie acum câţiva ani, în spital fiind am intrat în comă, niciun stetoscop nu detecta bătăile inimii şi nici puls nu aveam. mi-au dat buline Gudron şi un ditamai ibric cu cafea de l-am consumat în 10-15 minute apoi mia adus biletul de ieşire din spital în loc să mă transfere în secţia cardio. nu interesează pe nimeni viaţa omului întrucât e teama de a avea decedaţi în spitale). Concluzia mea e destul de dură dar reală: fiecare om trebuie să-şi salveze viaţa cum poate! Fondurile şi afacerile la cote industriale nu îţi salvează viaţa!
  Îmi cer scuze tuturor, dar e realitatea în care trăim, e cea mai proastă democraţie posibilă implementată intenţionat cu bună ştiinţă, bazată pe: escrocherii, hoţii, minciuni, manipulare, ură şi violenţă în creştere în orice domeniu şi din toate punctele de vedere! Cetăţeanul/omul trăitor în interiorul acestei ţări e lipsit de micul ajutor uman strict necesar la momentul portivit !

  • Cu tot respectul pot sa va spun ca am chemat de multe ori serviciile de salvare pentry rydele mele si am vazut ca inafara de consultul foarte profesional al medicilor , la sfirsitul consultatiei pacientul si familia trebuie sa-si dea acordul pentru transportul bolnavului la spital . Nu stiu daca acest acord face parte din regulamentul de interventie , dar presupun ca nici un bolnav mu poate fi luat cu forta la spital Nici un “om de bine ” care comenteaza acum situatia regretatului artist , nu stie ce s-a intimplat acolo si poate ca abtinerea de la comentarii sau masuri deplasate ar reprezenta o atitudine mai potrivita , pentru artist si pentru familia sa indoliata .

   • E posibil ca in stilul lui caracteristic , Ghiuri sa si fi minimalizat simptomele.
    Dar e posibil ca si medicul sa nu si fi facut treaba.
    Eu l asi fi intrebat pe Tontolan , cel care ataca la comanda ? pe Raed , daca un ziarist din subordine incalca legea, isi da Tolo demisia de la GAZETA SPOTURILOR ?

    • Spuneti i lui Tontolan ca legea pe care o cauta o gaseste CNAS A ASIGURARILOR DE SANATATE, aia patronata de PDL’PNL !

 4. Mai nene, e f simplu: nu exista acordul SCRI al lui Pascu ca nu vrea sa fie dus la sputal, gata: medicul evinovat!! Ce s-ar intampla daca esti medic pe salvare si te duci la un schizofrenic?! Il crezi pe cuvant tot ce debiteaza omul ala bolnav?!?!
  Ca sanchi, era medic vechi si nu a avut antecedente. Ash! Poate nu a avut antecedente DE ANVERGURA asta incat sa se afle!! Sau ce sa vezi, taman Gyuri a fost primul la care a gresit…
  Alis, Alis / ai permis / moarte gratis cu malpraxis!!

Leave a Reply