Primele rezultate ale anchetei penale efectuate de o echipă internațională cu privire la prăbușirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airline, care a fost doborâtă în iulie 2014 în estul Ucrainei, arată ‘implicarea directă’ a Rusiei, a subliniat miercuri Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, informează AFP.

‘Raportul prezentat astăzi include un nou element foarte important: o informație privind ruta pe care arma a fost transportată în Ucraina din Rusia’, apoi, după ce a avut loc tirul, retrimisă în Rusia trecând ‘printr-un sector de la frontiera ruso-ucraineană, aflat exclusiv sub controlul Rusiei și al militanților săi. Această informație arată din nou implicarea directă a statului-agresor în prăbușirea avionului’, se menționează în comunicatul Ministerului de Externe al Ucrainei, scrie Agerpres.

Potrivit rezultatelor anchetei penale, prezentate de Olanda miercuri,racheta care a doborât cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines în 17 iulie 2014 a fost adusă din Rusia.

Ancheta a confirmat, de asemenea, că racheta a fost trasă dintr-o tabără situată la acea dată pe teritoriul aflat sub controlul separatiștilor proruși.

Parchetul olandez a mai anunțat că a identificat circa o sută de persoane care ‘au jucat un rol activ’ în această dramă.

‘Aceasta pune capăt tuturor tentativelor Rusiei de a discredita activitățile echipei de anchetă comune (JIT) și concluziile ei, difuzând informații deformate sau fabricate’, a adăugat ministerul ucrainean.

La rândul său, Rusia a acuzat din nou, luni, armata ucraineană, că este responsabilă de prăbușirea zborului MH17.

Deciziile juridice care vor urma rezultatelor anchetei penale vor arăta ‘cine este cine în Donbas (estul Ucrainei), cine vrea pace și cine seamănă răul și a făcut mii de victime nevinovate’, a reacționat la această acuzație premierul ucrainean Volodimir Groisman, pe pagina sa de Facebook.

Toate cele 298 de persoane ce se aflau la bordul avionului Boeing 777 ce efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, pasageri și membri ai echipajului, au fost uciși. Majoritatea victimelor erau de naționalitate olandeză.

4 COMMENTS

  1. deja devine plictisitoare si arhicunoscuta pozitia ucrainei. din prima secunda s-a tot spus ca racheta care a doborat avionul olandez a fost ruseasca. din prima secunda, fara nici un fel de dovada, s-a spus ca a fost trasa de rusi. apoi ca de rebelii care sunt mana in mana cu rusii,, initial a aparut ca s-a tras de pe teritoriul rusesc apoi neexistand nici o dovada s-a ajuns ca a fost trasa de pe teritoriul rebelilor. chiar nedefinitivat raportul “expertilor” deja erau scurse in mass media “informatii” ca de vina sunt rusii care au dat sistemele rebelilor si chiar ca de fapt cel care a apasat pe buton era un soldat rus???!!! daca ne uitam pe internet aflam ca in dotarea armatei ucrainene sunt fix aceleasi sisteme de rachete luate fix din rusia!!!! deja nimeni nu-si mai pune intrebarea ce cauta un avion de pasageri intr-o zona binestiuta ca este afectata de un conflict militar si in care mai fusesera doborate avioane de lupta si elicoptere! sa fie clar eu nu contest ca racheta era ruseasca din moment ce ambele tabere erau dotate cu armament rusesc. probabil, repet probabil ca racheta o fi fost trasa de rebeli dar rapiditatea cu care inca din prima secunda a fost data vina pe acestia ridica multe semne de intrebare. au fost prea multe cazuri in istoria recenta aproape similare in care propaganda a acoperit adevaratii vinovati. ultimul caz il reprezinta doborarea avionului rusesc pe teritoriul siriei iar mass media pupincurista sustinea sus si tare ca acel avion incalcase mica portiune de teritoriu turcesc din zona. traseul avionului in schimb a demonstrat ca nici vorba de asa ceva dar propaganda nu si-a schimbat minciuna in ciuda dovezilor ca doar era vorba de rusii aia nasoi.

  2. AR FI fost rusia interesata Sa doboare un avion plin de occidentali? nu ca isi dadea singura la gioale.era interesata ucraina Sa discrediteze rusia in fata opiniei publice mondiale?da, maxim. are ucraina armament rusesc cu care sa faca acest lucru? are .Q.E.D.

    • @dragos, singurii care sperau sa castige foarte mult cu doborarea acestui avion au fost ucrainienii. Si de aceea ucrainienii l-au doborat si au aruncat gaina moarta cu sprijinul CIA si cozilor lor de topor din mass-media mondiala in curtea rusilor. De aceea rusii e de porc.

  3. si daca era ruseasca racheta ce? daca o fi vreun razboi, noi nu ridicam in aer si MIG-uri?!…
    b;a bla bla, rusii e de porc, americanii sunt buni ca au comisii si democracy.
    Eu zic asa: ca italienii sunt de vina ca a murit Kennedy, pt ca arma cu care s-a tras era de provenienta italiana!! (acu RT o sa zica iar ca bat campii) ;p

Leave a Reply