Doctorița care a ajuns cu prima salvare în noaptea morții lui Ioan Gyuri Pascu a vorbit, în exclusivitate, la Antena 3, despre ce s-a întâmplat în acea noapte în casa artistului.

Doctorița rupe tăcerea

„Am ales să stau cu spatele din cauza pacienților. Fac teren, asta înseamnă oameni binevoitori. Partea proastă este că Ambulanța a întâmpinat multe greutăți din cauza celor spuse despre medici”.

http://www.antena3.ro/actualitate/social/doctorita-care-a-ajuns-cu-prima-salvare-in-noaptea-mortii-lui-ioan-gyuri-pascu-rupe-tacerea-380585.html

Ce s-a întâmplat în acea noapte dramatică în casa marelui artist

„Solicitarea era simplă. Ioan Pascu – depresie ușoară. Am înțeles că era vorba de un atac de panică. Stătea la curte, m-a întâmpinat fosta soție”, a spus doctorița.

„Când am ajuns acolo era în stare bună(…). Analizele erau bune. Nu l-am întrebat dacă avea probleme cardiace, pacienții îmi spun singuri”, a adăugat ea.

„Nimic din ce s-a întâmplat acolo nu anunța ce s-a întâmplat după câteva ore”

„Gyuri Pascu avea puls 74, un puls foarte bun(…). Am conștiința curată. Am făcut ceea ce credeam eu(…). Nu am găsit nimic care să-mi inspire că ar fi fost altceva decât un om puțin obosit. Nu mi-a spus de problemele cardiace, nici de atacul cerebral”, a spus doctorița, luni, la Antena 3.

„I-am făcut un Diazepam pentru că nu se putea odihni, pentru atacul de panică i-am dat o rețetă”, a mai spus doctorița.

Întrebată dacă a fost audiată, doctorița a răspuns: „Am fost audiată de către procuror. În fața organelor competente pot spune tot ce s-a întâmplat”.

Am făcut tot ce am crezut că este necesar, din informațiile avute și simptomele pacientului. Același lucru l-aș face și astăzi”, a conchis ea.


Reamintesc mesajul fostei sotii a lui Ioan Gyuri Pascu, ce a dezvaluit ca medicii n-au absolut nici o vina in moartea fostului ei sot. Acesta refuza in mod constant sa se trateze si sa mearga la medic, desi avea afectiuni serioase.

 

 

5 COMMENTS

 1. doctorita asta (sau ma rog, persoana care are atestat de medic) spune: “Nu l-am întrebat dacă avea probleme cardiace, pacienții îmi spun singuri”
  pai aici ar trebui sa se termine acest caz, prieteni!
  Daca esti medic (asa bun cum se tot lauda tipa asta) si ajungi la un bolnav mintal, un om fricos sau unul cu probleme de memorie, ce faci? nu-l intrebi nimic ca,,, “daca are ceva, soune el”…?????
  ne trezim si noi odata si vedem ca atiitudinea asta ucide?
  Asta e medic bun? GRESIT: e un medic caruia in multi ani de cariera nu i s-a descoperit nimic pana la scandalul asta mare! va dati seama la cate persoane a fost, ca medi de Salvare, pe care nu le-a intrebat de pronleme anterioare bazandu-se ca ii spun ei bolnavii… daca e???

  • Intr-adevar case closed. Sa nu intrebi daca are probleme majore de sanatate mai ales cardiace…oau !
   Sa nu fie intrebarea asta cheie in protocolul medicului de la salvare?

 2. “Nu mi-a spus de problemele cardiace, nici de atacul cerebral”. Nu inteleg aceasta afirmatie. Chiar daca pacientul nu spune nimic, medicul are obligatia de a-l intreba despre eventuale afectiuni, de a afla un minim istoric al persoanei. Risti sa omori un om cu mana ta daca-i administrezi medicatie fara sa pui cateva intrebari esentiale.
  Nu spun ca este vina doctoritei in acest caz. Acelasi lucru i se putea intampla pacientului si in spital. Cred insa ca medicii au de invatat un lucru foarte important din aceasta intamplare: comunicati cu pacientul!! Daca nu e deja mort sau ostil, cred ca va poate furniza informatii destul de utile despre afectiunile suferite.
  Eu in locul doamnei nu cred ca as avea constiinta complet impacata stiind ca nu am intrebat macar daca sufera de vreo afectiune sau a avut ceva probleme in trecut.

 3. Se pare ca niciunii dintre dvs. n-ati chemat vreodata salvarea, operatorul pune o gramada de intrebari. Nu sunt medic ca s-o judec pe doctorita. Starea pacientului se pare ca nu a necesitat un consult foarte amanuntit.

  • pai si ce deduci de aici? daca tot nu i-a administrat nimic? ori ca dispecerul a intrebat, a primit raspuns dar nu l-a comunicat mai departe (greu de crezut si oricum exista inregistrari) sau pur si simplu e asa cum spunem noi. dooh… nu ai f multe variante, sincer

Leave a Reply