Petre Lăzăroiu, judecător CCR, a dezvăluit, vineri, presiunile de la Cotroceni în privința revocării Codruței Kovesi.

Într-o intervenție la Antena 3, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, a spus că a fost invitat la întâlnirea de la Cotroceni printr-un sms, că astfel de întâlniri nu sunt uzuale și că scopul întrevederii a fost acela de a i se arăta “cartonașul galben”.

Judecătorul CCR a mărturisit că se așteaptă să primească decretul de revocare, dar că este pregătit.

“Eu chiar îl aștept (decretul, n.r.). (…) Una din presupunerile mele asta a fost că se va folosi de acest prilej ca să pună în discuție legitimitatea Curții, pentru că nu problema Lăzăroiu este în discuție, ci credibilitatea CCR. Eu, cum ar zice românul, am sacii în căruță. Am decizie de pensionare, eu pot să plec oricând, dar gândiți-vă ce înseamnă pentru Curte acest lucru,”, a spus judecătorul Petre Lăzăroiu.

Întrebat care a fost scopul întâlnirii de la Cotroceni, Lăzăroiu a spus că unul dintre ele a fost să i se arate “cartonașul”.

“Probabil că unul dintre scopurile nedeclarate a fost să mi se arate cartonașul galben. Bănuiesc. Eu înțeleg niște lucruri”, a spus Petre Lăzăroiu, care a adăugat că a vorbit despre această întâlnire cu președintele Curții și cu încă doi colegi.

 

15 COMMENTS

 1. Nu cred ca e intimidate ci doar tragere de timp; se creaza artificial topicuri de mestecat in media pana cand se vacanteaza un post in CCR pentru Kovesi.
  Parerea mea…

 2. Asa cum banuiam, in ciuda tututor fentelor din aceste ultime zile, atunci cand eliminam zgomotul de fond si tragem linie, singura intrebare care ramane este: cine naiba este Kovesi asta daca Romania este prgatita pas cu pas in a fi transformata intr-un mare “Colectiv” doar pentru ca Kovesi, teoretic un functionar oarecare, sa ramana pe post in ciuda deciziei CCR?
  Vorba partenerului strategic: “when in doubt follow the money” …hai sa vedem cine ar pierde o caruta de bani daca Kovesi ar fi revocata si inlocuita de un procuror pe bune la conducerea DNA si poate vom afla astfel cine este in fapt Kovesi si de ce este atat de importanta pastrarea ei pe functiie, no matter what.

 3. Cand l-a ajutat pe Basescu sa ramana la Cotroceni tot la presiuni a cedat? Interesant, fiecare denunta presiunile atunci cand nu-i convin, la fel si media… Bogdan Chireac si altii cum il catalogau in 2012 pe acelasi Lazaroiu, sluga lui Basescu? De curioozitate as vrea sa dau timpul inapoi sa aud ce spuneau unii realizatori de televiziune impreuna cu invitatii lor, incluzandu-l neaparat si pe domnul Chireac, fara dansul nu s-ar mai tine emisiunile.

 4. Încă un funcționar public de neînlocuit…auzi la el, ce ar insemna pt CCR plecarea lui. Ar însemna revenirea la normal?

  • Prostule, nu e vorba de PLECAREA lui (ceea ce n-ar insemna nimic), ci de ELIMINAREA LUI, atunci cind nu convine cuiva, ceea ce deschide drumul unor abuzuri inimaginabile. Nu prea sint convins ca intelegi ce inseamna “precedent periculos”, dar poate cunosti si tu pe cineva cu 12 clase, sa-ti explice…

 5. Pana la urma intalnirea a avut sau nu a avut loc la Cotrocei? In cele doua postari informatiile sunt diferite. Daca a raspuns la sms inseamna ca are numarul Doamnei si nu este la prima discutie. Poate ne spune ca trebuie sa desecretizeze si un protocol de colaborare cu treicoceni.. Acest domn este doar batul de chibrit.

 6. Horodinca politica a numirilor in functii politic! Le-au marit salariile pe motiv de jicniri si balacareala sa suporte hachitile gastilor!

 7. Trebuie sa ne punem intrebarea, cine sta in spatele Lulutei ? De ce atata inversunare si care-i miza tinerii acesteia in functie cu orice pret, chiar cu pretul ducerii unei intregi natiuni in haos ?
  Sa mai lasam si marota asta cu numirea imediata a unui director la SIE, nominalizatu’ este un civil. De accord acesta trebuie pus la curent cu tot ce misca acolo, dar, sa fim seriosi, iese la pensie adjunctul, in acel loc nu ramane desert. Sunt o gramada de angajati dintre care unul va fi urmatorul director adjunct, adevaratul meserias din spatele directorului civil si vizibil tuturor.

 8. Situația devine grotescă: se “presează” un judecător al Curții Constituționale imbracat in civil (fără roba) de către un consilier prezidential femeie, fost expert constitutionalist, cu permanentul scalciat și machiajul pus pe întuneric, intr-un coridor înfundat din clădirea Universitatii —dupa un zid ștanțat pe dinafara cu mutra lui Cioloș—și nici nu iese șantajul! Care consta in amenințarea lui Danilet, ex-samurai CSM, și-a cetei lui de judecători ronini, ca da in judecată pe stăpânul femeii consilier dacă judecătorul CCR nu se lasă demis ilegal. Și totul pentru a masa orgoliul unui președinte care se crede Regele Soare!

Leave a Reply