Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, acuză presiuni din partea Palatului Cotroceni, spunând că a avut o discuţie cu un consilier prezidenţial, care i-a vorbit despre mandatul de revocare a sa din funcţie.
Petre Lăzăroiu a confirmat, pentru MEDIAFAX, discuţia cu consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, ce a avut loc în cursul zilei de joi. Judecătorul CCR a afirmat că discuţia a avut loc la solicitarea consilierului prezidenţial.
“Nu m-a chemat la Cotroceni, că nici nu m-aş fi dus, ci că am avut o întâlnire cu dânsa. E adevărat că dânsa a dorit să discute cu mine şi nu eu am căutat-o”, a spus Petre Lăzăroiu.
Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, în contextul ameninţărilor pe care le acuză judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, că a discutat cu acesta, dar că sunt două situaţii clare în care se poate face o revocare.
“Am vorbit cu domnul Lăzăroiu. Ceea ce vă pot confirma este că suntem de acord cu ce a spus dumnealui. Revocarea unui judecător al CCR, indiferent de cine a făcut numirea, preşedintele sau cele două Camere, poate fi făcută exclusiv în două modalităţi – dacă s-a săvârşit o faptă penală sau dacă a săvârşit o faptă care poate face obiectul unei răspunderi disciplinare, care poate fi declanşată şi aplicată exclusiv de plenul Curţii Constituţionale. În rest, cine vrea să facă decrete de revocare, discuţiile care se poartă nu ne interesează. Nu văd presiunea la care suntem supuşi din acest punct de vedere. Presiunea există aşa, pluteşte în aer pentru că toată lumea ne ameninţă”, a declarat Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, pentru MEDIAFAX.
Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a declarat, vineri, după ce judecătorul Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni din partea Palatului Cotroceni, spunând că a avut o discuţie cu un consilier prezidenţial, care i-a vorbit despre mandatul de revocare a sa din funcţie, că presiunile asupra CCR sunt uriaşe.
Precizările vin după ce acesta a declarat, pentru DCnews că a existat o discuţie cu Simina Tănăsescu, aceasta vorbind despre un decret de revocare a sa din funcţia de magistrat al Curţii.
“Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o întâlnire cu consilierul prezidenţial pe probleme juridice, doamna Simina Tănăsescu. Printre altele, mi-a spus că are o sarcină ingrată şi, când am ajuns în birou la dânsa, mi-a arătat pe o hârtie, care a circulat acum ceva vreme de la fundaţia VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai puţin, preşedintelui CCR să pună în discuţie mandatul meu. I-am spus că este o aberaţie, dar dumneaei mi-a zis că preşedintelui i se cere un decret de revocare a mea din funcţie. I-am spus că preşedintele nu are această prerogativă, pentru că revocarea se face doar de către plenul CCR. Mi-a răspuns: `Da, aşa este, numai că dacă noi nu dăm curs şi preşedintele nu emite decretul, asociaţia ne va da în judecată, iar dacă-l emitem, ne vei da tu în judecată. Zic: `Evident că o să vă dau în judecată`. Nu ştiu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele preşedintelui, dar, după felul în care am fost anunţat, după felul în care s-a purtat discuţia, cred că se intenţionează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, preşedintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret. Problema nu ar fi atât a mea, cât a CCR. Dacă se dă un astfel de decret şi eu îl voi contesta, fireşte, până se pronunţă justiţia, preşedintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, întâi trebuie să mă lămuresc cum e cu mandatul lui Lăzăroiu. Textul care mi-a permis să fiu numit pentru un mandat întreg este în vigoare. Ideea de bază este că se vrea neapărat să fie creată o presiune”, a declarat Petre Lăzăroiu, pentru DCnews.
La scurt timp a reacţionat şi Cotroceniului, care anunţă că acel consilier prezidenţial este în concediu.
“Consilierul prezidenţial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate pe zona dreptului financiar. Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfăşoară activităţi didactice. În acest context, a avut loc o discuţie pur teoretică pe marginea solicitării asociaţiei civice VeDem Just, o discuţie tehnică, între doi profesionişti de drept constituţional, care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate şi nefondate orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, se arată într-o poziţie a Administraţiei Prezidenţiale.
Petre Lăzăroiu, unul dintre cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale a României, a fost numit în funcţie în anul 2008, de către preşedintele României de atunci, pentru un mandat de 2 ani, iar de la 2 iunie 2010 pentru un mandat complet de 9 ani.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 5 iunie, fiind întrebat de situaţia lui Lăzăroiu, că “e foarte regretabil să avem această situaţie”.
“Da, consider că este o problemă şi nu este deloc o problemă simplă. Într-adevăr, toată lumea se aşteaptă ca primul actor care respectă cu sfinţenie Constituţia să fie chiar Curtea Constituţională şi află în ultima vreme că au apărut îndoieli, au apărut semne de întrebare printr-o decizie a Curţii, care chiar ea declară că un mandat nu poate sub nicio formă depăşi nouă ani. În fapt, este un judecător care se află deja de zece ani acolo. Nu e simplu să tranşăm această chestiune, dar e foarte regretabil să avem această situaţie, fiindcă prin tolerarea acestor mandate mai lungi, ca să nu mă exprim altfel, chiar Curtea Constituţională s-a pus singură în situaţia să-i fie chestionată respecterea supremaţiei Constituţiei, aşa cum scrie în Constituţie”, a declarat Klaus Iohannis, scrie Mediafax.
Dupa ce ca sta acolo ilegal, da decizii cruciale din postura de “expirat” mai face si pe nebunul ca se pun presiuni. Mars de-acolo impostorule, nu te mai agata de functii si privilegii !!!
Deci Simina Tanasescu, consiliera lui Iohanis si marea specialista in drept constitutional si plina de diplome pe la vestici e de fapt o smenara de duzina, intoarce mana la spate judecatorilor constitutionali. Aceasta eminenta a dreptului constitutional umbla cu foite si amenenintari ca pe marginea santului.
Totul pentru ca Iohanis nu are curajul si responsabilitatea sa respecte legea romana: decizia unei instante judecatoresti, pe care toti romanii le respecta.
Ne mai miram ca suntem unde suntem ca tara cu asemenea indivizi, doldora de carte dar lipsiti de caracter…
Nu trageti in mesager! Nu ca o scuz (ar fi trebuit sa-si dea demisia!) dar cine a trimis-o? Ne spune chiar ea: “Am o sarcina ingrata”
Pai cine da sarcini unui consilier prezidential? Poate seful lui (ei)? Intreb si eu, nefiind din localitate 🙂
‘ra-ti ai dracu’ de securisti !
Mai elegant nu am putut…
Si asa ai fost extrem de elegant! Exagerat!!!
Numai ca nu e corecta ortografia! Noi nu trebuie sa ne coborim la nivelul lor, ci trebuie sa-i injuram CORECT dpdv al limbii romane: fir-ati ai dracu’!
Chiar si atmosfera exercita o presiune atmosferica asupra sfintilor din justitie. Dupa unele capete si Dumnezeu trebuie sa asculte de hotararile lor. Daca privim istoria si legile care au guvernat in timp o sa vedem ca nu intamplator a aparut proverbul ca bariera legii este doar pentru boi. Pe sus sar leii si pe sub trec cateii.Bine ca nu il paraste si pe Bernoulli.prietenul lui iohannis.Daca nu fac miismasuri (asa cum spunea o doamna iccj) atunci de ce se intalnesc in afara spatiului instutional la discutii politice? Presiunea o fi fost de la cafea sau de la ciorba politica?
Ah,zicatorile din batrani sunt permanent valabile!
– “Dupa noi(robotul si ai lui),potopul”!
– “Ce face omul cu mana lui,e lucru manual”! Si ce manual(a se citi,profesionist prosteste),lucreaza clanurile!
Raspunsul de la Cotroceni este jalnic prin ineptiile pe care le contine (ceea ce nu e DELOC surprinzator)
Prostia nr.1: “s-a întâlnit cu judecătorul Petre Lăzăroiu … pentru a-i înmâna acestuia două cărţi de specialitate”
Evident, o minciuna sfruntata, ceea ce rezulta din declaratia consilierului prezidential: “am o sarcina ingrata”. Mutule, sa i-o spui lu’ Mutu ca inminarea cartilor era “sarcina ingrata”
Prostia nr.2: “Menţionăm că în aceste zile consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă”. Bre, krausse, taica, daca matale esti in conced, ai voie sa faci declaratii antisemite? Te intreb ca de-un exemplu, ca stiu ca nu te-ai preta matale la asa ceva, neam!
Prostia nr.3: În acest context, a avut loc o discuţie … care nu a implicat în niciun fel instituţia Preşedintelui României.
Pai, ai dreptate, n-a implicat. Desi era vorba de biroul presedintelui, pe care se afla o cerere adresata presedintelui, pe care presedintele nu stie cum s-o dea de gard, ca asa nu-i bine, ca asa e si mai rau. Oricum, insa, nimic legat de presedinte! Pai sa nu te cracanezi de ris, de atita prostie? Ba sa te!
Coda: In baza declaratiei consilierului prezidential, presedintele ar trebui trimis în judecată penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru incercarea de influentare a deciziilor unui judecator de la CCR. De ce presedintele? Pai sa ne intoarcem la declaratia cu pricina: “am o SARCINA ingrata” E clar? Intrebare ajutatoare: CINE DA SARCINI UNUI CONSILIER PREZIDENTIAL?
Dl judecător Țoni Grebla și-a dat demisia ca sa nu lase mizeria grotescă lansată de DNA asupra lui (struti, capre și rochițe) sa murdărească imaginea instituției, suportând cu stoicism calvarul personal pina la achitare. Judele Lazaroiu, mai pragmatic, a dat cu intriga de servitoare codoasa (regret, eticheta se potrivește) a consilierei lui Johannis, fosta sa colega de catedra pe deasupra, in gura presei, și-a terminat cu mizeriile in faza incipienta, ba chiar a reușit sa-l plesnească pe Johannis peste mâna-i avantata spre semnătura cu vestea despre efectele directe, asupra Lui însuși, ale eventualei revocări discreționare a unui judecător CCR. Pe scurt Lazaroiu a zis:, dai in mine dai in tine, deșteptule, ca mandatul de președinte tot CCR ti l-a validat și tot având in componenta un judecător cu un “rest de mandat” la activ. Iar mata, Draga mea colega, atenție la cariera de “după” Johannis, ca ce faci acum e servitorie și-ti Strici cv-ul pe motiv de oportunism, dacă nu de “oportunitate” politica. Una peste alta, însă, compromiterea Curții Constituționale nu poate fi oprită nici cu ieșiri onorabile de tip Grebla, nici cu soluții pragmatice de tip Lazaroiu; atâta timp cât se vor vărsa in CCR “relicvele” regimului Basescu (Morar si Stanciu) sau servitorii de profesie ai președinției căzuți in dizgrația lui Johannis (LCK nu mai e ținut nici prin curtea cu păsări, darmite in palat pe perna de catifea) decredibilizarea instituției e gata făcută. Cine l-a inventat pe Johannis are păcate grele de ispasit.
Daca se incalca Decizia CCR, daca se mai umbla mult cu soparla, cei 7,4 milioane de romani pacaliti in 2012 isi vor cere si ei dreptatea si chiar desfiintarea CCR, pe motiv ca incurca lucrurile. Dar implicatiile in legislatia europeana vor fi imense. Adica, se poate accepta demersul din Romania peste tot de acum incolo, ceea ce ar insemna pierderea de catre UE de MARI VALORI castigate pana acum, sau scoaterea Romaniei din UE !!! Nu e cale de mijloc, chiar daca unii papagali europeni nu zic nimic acum. Nu ei vor decide. Ceea ce incearca johannis (Soros) ne poate costa fiintarea/existenta statului roman, Totul poate fi un plan de dezintegrare a Romaniei, fara ca Geaca Rosie sa inteleaga ! CCR are si obligatia de a solutiona conflictul, nu numai de a-l enunta !
Amice, CCR a solutionat DEJA conflictul, a dat solutia: DEMITEREA! Numai bolovanul n-a inteles si va citi, va citi, va citi si iar va citi pina cind va intelege (ceva, ceva, nu tot, ca oameni sintem sau fizicieni) apoi va da o solutie, ALTA DECIT A CCR, fiindca “ACEASTA SOLUTIE MA NEMULTUMESTE!” De cite ori ati mai auzit acest lamento penibil? De parca Romania asta este construita fix pentru a-l multumi pe el. Adica pe El!