Fostul presedinte al Comisiei Europene spune dupa ani buni cum si-a batut joc de votul a 7,4 milioane de romani.

==================

Criza constituțională din România din 2012 a fost un “moment delicat” din punct de vedere instituțional și politic, a declarat vineri, într-un interviu pentru AGERPRES, fostul președinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso, care a mai afirmat că a avut “un foarte discret rol de mediere” între fostul președinte Traian Băsescu și fostul prim-ministru Victor Ponta.

Întrebat despre cel mai dificil moment din relația sa cu România în timpul celor zece ani (2004-2014) cât a fost președinte al Comisiei Europene, Barroso a menționat, din punct de vedere politic, criza din 2012, “când era un conflict între prim-ministru sau partidul de guvernământ și președinte”.

“Am considerat că era vorba de o criză constituțională. Apoi Comisia Europeană a trebuit să intervină, să se asigure că toate regulile democrației și principiile statului de drept sunt respectate”, a spus fostul oficial european, adăugând că respectiva chestiune “a fost relativ ușor de rezolvat” și că a fost un moment “delicat” din punct de vedere instituțional.

“Dar am vorbit atunci cu președintele (Traian) Băsescu și cu premierul (Victor) Ponta și cred că amândoi au înțeles că interesul meu era să văd că România este stabilă și respectată. Am avut un foarte discret rol de mediere”, a recunoscut Barroso în interviul pentru AGERPRES, realizat în contextul prezenței sale la Universitatea de Vest din Timișoara, unde i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa.

El a mai afirmat că au existat de asemenea momente dificile și din punct de vedere economic, dar că România a putut să răspundă pozitiv la programul de ajustare economică. “Am depus mereu eforturi pentru a sprijini România în acel moment, vorbind de asemenea cu Fondul Monetar Internațional” și cu alte instituții, a declarat Barroso.

Pe de altă parte, fostul președinte al CE a subliniat că cel mai “memorabil” moment al relației sale cu România a fost cel al aderării țării noastre la Uniunea Europeană în 2007.

“Am fost foarte fericit în ziua aderării României. După cum știți, au fost persoane care s-au opus aderării României la UE. Iar faptul că am încheiat negocierile a fost în sine un moment grozav”, a afirmat el.

43 COMMENTS

 1. La naiba! I-au mai dat ieri sau alaltăieri şi titlu de honoris cauza(parcă) la timişoara! Asta drept mulţumire că ne-a distrus cu implicarea lui!

  • cu parere de rau,pot spune caundei carte multa,este si prostie si ma refer aici la titlul acordat unui individ,care a vrut raul acestui popor.Daca nici astia dotati cu minte,doctori profesori universitari,nu pot discerne,raul de bine,atuncipot spune,ca ne meritam soarta.

  • Cu ce te-a distrus? Vezi tu listele electorale folosite de acelasi USL la alegerile din decembrie 2012, vezi si legea care spunea ca un astfel de referendum este considerat valiabil doar cu prezenta a 50%+1 dintre cetatenii inscrisi pe listele electorale si poate intelegi cine si-a batut joc de cei care ne-am dus la acel referendum. 8.2 milioane cati au fost atunci prezenti la urne nu va fi niciodata peste 50% din 18.2 milioane cati au trecut cei din USL pe liste la toate elegerile organizate de ei in 2012, 2013 sau 2014. Doar la referendum sa fi fost mai putini cetateni cu drept de vot? Eu zic ca pe bune chiar nu mai sunt peste 16 milioane cu drept de vot in Romania dar asta voiam sa vad pe listele USL sau PSD si la localele din 2012, si la parlamentarele din 2012 si la europarlamentarele din 2013 si la prezidentialele din 2014 nu sa ai nesimtirea sa ceri doar la referendum aceasta cifra, reala de altfel, si asta dupa ce ai vazut cati au venit la vot. Restul este doar manipulare ordinara. Daca voiau demiterea betivanului trebuia facut referendumul simultan cu alegerile parlamentare din decembrie. Nu era nicio problema daca mai asteptau 4 luni.

 2. Da. Suntem convinsi.. A intervenit foarte “discret”. Asemeni elefantului din sufragerie. Acest Baroso nu face altceva decat sa confirme cat de “independenta” este clasa politica din Romania: ” Voi ne dati ordine, noi ne executam”. Oare furtisagurile si golaniile facute de politicieni sunt girate de UE?

  • Sunt girate numai pentru cei disciplinati si ascultatori si care nu deranjeaza politica ppe.Vechea oferta dolarul sau pistolul se aplica sub forma de liber la ciordeala sau catusele.

 3. Hai sictir mai jegosule ! Sa te creada aia cu curul la tara ce ti-au dat halatul ala ,ca te-a frecat pe tine grija Romaniei ! Furaserati impreuna miliarde din buzunarul romanilor si v-a fost frica ! Nu ati avut scrupule in a lovi acest bleg popor ai carui cetateni nu ies la vot 60% ! Rusine si tie si lasilor de romani !

 4. am impresia ca unii inca ne considera prostii europei. si au o gramada de argumente pentru asta. criza constitutionala? asta e la fel de prost ca si madam merkel pe care baselu a mintit-o ca nu exista in constitutie posibilitatea suspendarii presedintelui. oare printre contopistii de la bruxelles sau bon nu exista vreun fraier care sa citeasca constitutia? pana si ccr -ul a declarat perfect constitutonala suspendarea presedintelui si se trezeste ppe-istul asta sa spuna ca ei au considerat ca e o criza constitutionala? pentru ei, birocratii de la ue si pentru nesimtitul ala american de gordon ( ne facem ca uitam ce rol au jucat si americanii in sustinerea kui baselu) votul a 8,4 milioane de romani nu a reprezentat nimic? ba mai au venit si cu cretinatatea celor 2,5 milioane de voturi fraudate!!!! am uitat asa de repede ce a zis si facut nesimtita ( asta nu e jignire e o realitate) de baschetbalista? am uitat asa de repede batjocura procyurorilor la adresa batranilor care au fost la vot? referendumul din 2012 a fost cea mai trista dovada a modului in care gasca basista din servicii, procuratura generala si dna, ccr precum si cei care l-au ajutat in exterior, ue, americanii sau merkel si-au batut joc de un popor intreg. nu trebuie sa uitam acest lucru niciodata si trebuie sa intelegem ca nu exista pentru cei mentionati interes national ci doar apararea propriilor interese. asta trebuie sa inteleaga si pupincuristii fosti sau actuali.

  • @alexph
   Off topic
   Încerc aici să-ți dau un răspuns referitor la comentariul tău care mă privea pe mine făcut în articolul de mai jos:
   http://radu-tudor.ro/emisiunile-antena-3-domina-topul-talk-show-2015/#li-comment-439068
   .
   Ei bine, eu încerc mai mereu să fiu serios și nu știu, zău, de unde ai dedus tu chestia asta că eu cred altceva despre Antena 3.
   Problema este că nu trebuie nici exagerat așa cum o faci dumneata. Faptul că Ponta (și ai lui) a avut unde să spună ceva și că ori de câte ori a avut ceva de spus a avut unde, este o realitate. Se putea infinit mai rău, dar Antena 3 (declarat de dreapta cum spui tu , cum știu și eu) a asigurat un ECHILIBRU (per/total post) , prin ”Sinteza Zilei”, grație lui Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică și ”100 de minute” ale Alessandrei Stoicescu, pe deoparte și ”restul” emisiunilor, pe de altă parte, lucru care nu se întâmpla nicicum la alte televiziuni unde ”hai”-iul și mistocareala anti-Ponta și anti-PSD au fost la ele acasă, și acest lucru nu trebuie uitat.
   Faptul care m-a nemulțumit la ”restul” emisiunilor (așa cum m-am exprimat mai sus) este că ele acționau sinergic cu cele ale Soneriei Matei, ale Turcescului sau ale lui Pușcălău emisiuni care se adresau însă unei alte mase de nehotarâți , de labili psihic cu manifestări contradictorii de la o zi la alta de la o oră la ala, a acelora care votasera PSD-ul (în fief-urile lor), inoculându-le acestora și ”alte” motive de nemulțumire în raport cu cele tocate de celelalte televiziuni care loveau din alte direcții, aici scoțându-se în evidență, îndeosebi, TRADAREA și SECURISMUL lui Ponta și a PSD-ului.
   Să nu mai vorbesc de ”datul de pereți permanent cu Ponta, cu guvernele și ministrii lui”, de ”datul cu capul de catapeteasmă al aceluiași” de către un adversar-dușman constant care și spunea tuturor și pentru a nu știu a câta oară, că ÎN ACEAST VIAȚĂ NU VA VOTA CU PONTA și PSD-ul, emisiunile încarcate chiar de ură așa cum le-am perceput pe cele ale Danei Grecu sau Oanei Staciulescu, sau ale altcuiva(persoană importantă 😀 ) care te face praf pe tine, Ponta, trimițându-te in zona cea mai rău famată, a ”cocunului securistic” care te învăluie în antiteza cu ”magnificul” antonescu.
   Cu aceeasi adresabilitate și anume acelora care au votat cu Ponta și PSD-ul, au fost teme precum Referendumul pierdut grație ”numai” lui Ponta, de coabitare ”numai” a lui Ponta cu basescu, de guvernarea cu UDMR-ul rău famată grație aceluiași Ponta, cu numirile de la justitie(de fapt impropriu numită ”justiție”) impuse de Ponta, cu iminența unei nominalizari a lui Major ca prim-ministru dacă Ponta va ajunge Președinte, cu PSD-PARTID Stat odată cu Ponta –presedinte, cu un antonescu și PNL care sunt BUNI, iar Ponta și PSD-ul sunt cei RĂI au fost, cum spuneam, teme TOCATE și SERVITE permanent de aceeași ANTENA 3 (partea declarat anti-Ponta anti PSD) și care au speriat pe cei mai slabi de înger sau labili psihic la astfel de fumigene. De menționat este că aceste teme puse pe tapet permanent au fost tratate numai la ANTENA 3. Cum s-ar zice, aici s-a plâns de zor pe umărul celor trădați de Ponta într-o veselie și asta, repet, ca NICIUNDE. Consecința : ”Ciolos cel cu mult bun simț”
   Cam atât, măi nene @alexph 😀
   Deocamdată….
   PS. Despre baroși, gordoni, redingi, cuplați cu cozile de topor autohtone care le fac jocul, am scris ceva mai jos 😀

 5. Este păcat că în 2016 mai există încă oameni care afirmă că referendumul din 2012, organizat potrivit prevederilor Constituţiei, a fost o criză constituţională. Se uită în ochii tăi, îţi spune că îţi este prieten şi îţi aruncă găleata cu lături în cap!

  • Suspendarea presedintelui a fost o reala lovitura de stat data de USL prin suspendarea atributiilor curtii constitutionale, revocarea avocatului poporului, revocarea presedintelui senatului si al camerei deputatilor, modificarea legii referendumului printr-o ordonanta de urgenta, cu doar cateva zile inainte de suspendare…
   Votul la referendum a fost o bascalie la adresa ideii de democratie.

   • Ai uitat sa precizezi ca acel 7.4 este pus la indoiala de faptul ca presedintele PSD este condamnat deoarece a pus in aplicare o masinarie colosala da furat voturi pe liste aflandu-se mii de morti care au votat sau transport cu mii de persoane care votau de 3 sau 4 ori. Prelungirea timpului de vot cu 3 ore ca sa poat fura si mai mult. Vara aceea am mai precizat ca a intrat in istorie ca o perioada neagra a istoriei noastre cand hotii nationali au vrut sa puna mana pe conducerea tarii ca sa-si scape pielea in fata justitiei!

   • 1. Lovitura de stat nu se dă prin referendum.
    2. Nu au fost suspendate atribuţiile Curţii Constituţionale, aceasta s-a manifestat din plin, fără să fie contrazisă de cineva, a anulat chiar şi rezultatul referendumului.
    3. Votul la referendum nu a fost o băşcălie, 8 milioane de oameni au pus ştampila pe ce au crezut de cuviinţă.

 6. Pentru Barroso, referendumul de demitere din 2012 ,a fost “un conflict între prim-ministru sau partidul de guvernământ şi preşedinte” Nu, domnule a fost revolta majoritătii românilor împotriva unui preşedinte care întrecuse de mult măsura. Dar despre asta nu pomeneşte nimic. Ba da, zice “că a fost o chestiune relativ usor de rezolvat” Adică voinţa a 7,4 milioane de români nu a însemnat nimic pentru onorata Comisie europeană.Şi pentru batjocura asta, nişte români au simțit nevoia să-l decoreze .Mai spune că în momentele economice dificile, România a înţeles să răspundă pozitiv la ajustările economice. Nu domnule Barroso, nu am răspuns pozitiv, am vrut să-l dăm jos pe individul care inchidea spitale, tăia salarii ,pensii .Asta în timp ce toţi cei din jurul lui se îmbogățeau tot mai mult.Dar ce contează ? Pentru Barroso a fost doar un moment “delicat”.Şi pentru asta, nişte români l-au făcut Doctor Honoris Causa. Dumnezeule mare în ce ţară trăim !

 7. Problema nu e la aceasta canalie numita Barosso, ci tot in curtea noastra daca se gasesc in continuare alte canalii care sa faca astfel de gesturi ostentative, umilind in continuare si mai mult populatia acestui neam.

 8. Interesant ar fi de stiut ce, sau pe cine a vandut Basescu pentru a primi sprijinul Europei la referendum-ul din 2012; fiindca argumentul cu ‘natura neconstitutionala” a demiterii sale e de domeniul balivernelor de cafenea politica. La ce constitutie se refera oare dl Barroso ? La cea europeana cumva? Ca nu cred c-o stie pe cea romana suficient cat sa o interpreteze, fie si discret, inter-un sens sau altul si, de altfel, nici nu avea ce cauta la interpretarea legii fundamentale a unui stat suveran. Deci era ceva de obtinut de la Basescu, ceva fara nici o legatura cu politica locala, poate legat de rusi, cu care Basescu s-o fi laudat, ca vechi securist, ca poate folosi in negocierile Vestului cu Rusia; cel mai probabil e ca n-avea nimic de vandut, sau n-avea de gand sa vanda oricum-de rusi nu te scapa nici mama SPPului cu toate ‘serviciile’ in spate cu tot-dar Barroso & Cie nu sunt primii care se lasă pacăliți de golani specializați la Moscova. Dovada, coana Merkel s-a împotmolit in PUTIN mai-mai sa vina de-a berbeleacul si de la dansa aveam ceva așteptări, datorate formarii d-sale in DDR ; ce sa mai spunem de ‘influența’ americană, dupa Darren White orice demonstrative e de prisos. Nenorocirea nu sta in faptul ca sunteti inconjurati de imperii Mai mult sau mai putin lacome, ci in acela ca imperiile cu pricina sunt, in mare parte, conduse de impotenti pretentiosi foarte usor de manevrat. Sper deci ca dl Barroso sa-si scrie memoriile cat mai rapid cu putinta ca sa stim cum s-a facut tăierea “discreta” a 7 milioane de oameni de pe harta politica a anului 2012, eu una, promit sa citesc cartea chiar dacă va fi la fel de insipida ca “Pas cu pas”-aici personajele contează!

 9. Dupa ce a participat la umilirea noastra si l-a repus pe basescu presedinte ,ne-au luat si cateva milioane de dolari vanzandu-ne avioane de mana 2-a.Am ajuns si noi ca si “fata” aia proasta si…..si cu banii luati .Cand imi aduc aminte de 2012 imi ies din fire.

 10. D-le Tudor, nici nu puteati nimeri o poza mai reprezentativa. Parca este elevul prins nepregatit la tabla. Ponta – imaginea impotentei si tradarii. A avut puterea schimbarii in propriile maini si a ales sa faca troc. De ce? Asta e intrebarea la care trebuie sa raspunda ponta! De ce a ales sa-l mentina in functie, cand basescu a fost demis? Care a fost schimbul facut? A folosit 7.4 mil de voturi ca moneda de schimb.

  • Este imaginea ta ,a mea ,a poporului roman ,a Romaniei in fata americanilor ,europenilor si a altora cati or mai fi.este imaginea d-nei Rarinca ,cu dreptatea in maini este pedepsita .Stiau f. bine ca basescu patroneaza mafia din Romania ,ca a introdus austeritatea peste limite (se putea si altfel) , ca cei 7,4 milioane de romani au dreptate ,nu le-au pasat ,vad doar interesul lor si numai al lor . Nu putea sa faca nimic Ponta , au dat guvernul jos ,au reusit sa guverneze USL altfel, ca astazi Romania sa aiba crestere economica . sa ne mearga putin mai bine.Pana Romania nu va avea la Cotroceni un Voievod ,cu demnitate ,mandru ca-i roman ,iubind acest colt de rai cu minunatii lui locuitori ,vom fi fara putere ,la mana altora. Alaturi de acest Voievod ,ca Romania sa reprezinte o voce pe plan international trebuie sa te schimbi tu ,eu si toti romanii .Mai putina vorba ,mai multa munca ,fara cozi de topor si tradari ,mai mult caracter ,sa reinvatam istoria adevarata a Romaniei si sa purtam cu demnitate caciula de DAC.

 11. “Nasol moment, mişto colivă!”
  Personajul acesta este sinistru. Cu toate păcatele lui, Nigel Farage, le-a spus-o verde in față cine sunt și cu ce se ocupă alde ei din UE: https://www.youtube.com/watch?v=ioxurFpwc7E
  Dar și interventiile lui Pino Arlachi sau Graham Watson în Parlamentul European iarăși spun cine sunt, și barosso, și reding și ron puy și toată gașca care e-a luat 2ani din viață:
  http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/plenary/video?debate=1347455074438&streamingLanguage=ro

  Și-au bătut joc de Țara însă toată lumea ”bună”,la noi, l-a considerat vinovat, firește, pe Ponta. C-așai- la noi. Mălai mare, ăsta, e dottore Honoris Causa iar Ponta-i TRADATORUL, nu?. Apropo de ”causa”, știm care-i cauza. Așa de important a fost momentul ca nici nu s-a prea spus în presă pen’ce momentul. Bănuiesc că pentru ”momentul delicat” in care a intrat cu cizmele în votul și viața noastră , a românilor. Nu a tuturor și nu a timisorenilor, desigur, orașul fiind unul dintre orașele puternic băsiste ale României. Și dacă-i băsist, voles-nolens, antiromânesc.
  Timisoara, primul oraș anticomunist nu se dezminte. Pentru aportul lui barosso în lupta împotriva ”comunistului” Ponta, pentru victoria popularului băsescu împotriva poporul român, acesta a fost decorat. Decorat, desigur, pentru cele 11puncte ”trasate” românilor pentru a fi ”în rândul lumii lor” și a-l salva pe bășină-împărat.
  ”Adevărul” e că s-a umblat ”delicat”, cu mănuși, pentru că Ponta a înțeles că nu se poate juca cu ăștia, respectiv baroșii și gordonii lumii. Că pentru Lovitura de stat, eticheta cu care-l blahoslovise pe Ponta, ăștia erau in stare sa bombardeze Bucurestiul (precum Belgradul) pentru un …om dacă sta nu le împlinea voia. Adică făceau asta pentru arestarea lui Ponta. Juratul pe biblie pe capota masini n-a fost un semn venit de-acolo, că se poate ORICE? EI, cu ăștia ”ai noștri” tot nu se lasă și-l om vedea precis pe Ponta acolo unde-l vrea băsescu și-al său binom.
  Uite-așa se face că, deodată, m-a lovit o mare scârbă față de tot ce consider a fi antiromânesc în cea ce a făcut (și) astăzi această Universitate, acest oraș, dar și oficialitățile statului român care au ”onorat” momentul penibil . Tăriceanu nu știu ce-a căutat acolo dar a fost unul dintre penibilii zilei(cu toată dragostea). O fi crezut, săracu, că fiind vorba de faptul că senatul Universității a hotârât bla….bla….bla… o fi considerat că fiind președintele Senatului României o fi și peste ăia și că ar avea oarece treburi de serviciu pe acolo…..
  Timișoara este, însă, de ținut minte prin ”Pactul cu diavolul”…. de la Timisoara.
  Acum, pe când și …Viviane Reding ”doctor honoris causa” ?.
  Lingăul băsist Dumitru Oprea , băsist de băsist și fost rector al Universității ieșene abia așteaptă asta. Și cine-o va onora cu prezența din partea actualei puteri? In nici un caz, sper, cineva din cei 7.403.836 de antibăști.

 12. ACEST INDIVID BALOS SI NESIMTIT NU TREBUIA PRIMIT NICI LA GRANITA ROMANIEI
  BAROSSO A CALCAT IN PICIOARE UN POPOR INTREG IN NUMELE DEMOCTATIEI STAMBE NASCOCIND REGULI INEXISTENTE AMENITAND FARA JENA CA NE VA DA AFARA SI DIN LUME ACEASTA REPREZINTA PENTRU EL DISCRETIE ???
  CATA STABULITATE AM AVUT IN ROMANIA CU BASESCU DIN 2012 PANA IN 2014?EL STIE?
  CAT CINISM LA ACEST MAIMUTOI PREMIAT AZI DE NISTE SLUGI
  CATA UMILINTA

 13. Pai e relativ usor cu mamaligile, facem orice in tara asta la cererea vesticilor. Inclusiv le dam titluri pompoase hotilor din vest.

 14. banditii string iar rindurile; lumea lor (UE) e pe final
  Napoleon n-a reusit, Marx n-a reusit, Hitler n-a reusit, Stalin n-a reusit, nu vor reusi nici urmasii lor
  “Make America great again!”

 15. Ne indepartam de evenimente si ne apropiem de adevar ! Iata inca o dovada , daca mai era nevoie , ca suntem la cheremul unor jigodii ! Romania este o colonie si nu conteaza ce voteaza cetatenii !

 16. Ca cineva de la varful UE si-a batut joc de votul a 7,4 milioane de romani, asta stiam si mai ales am simtit-o, ca astazi are si-un nume cred ca ne mai incalzeste cu ceva.

  Am asteptat cu multi, multi ani in urma si cu mare, mare interes aderearea Romaniei la mare familie europeana. De fapt europeni am fost dintotdeauna, insa cu trecerea anilor am devenit un eurosceptic asta si datorita mafiotilor romani care au ingenunchiat Romania cu aportul unora de la UE. Nu mi-e frica azi de Marele Urs, cat am mari indoieli in privinta “civilizatorilor” nostri de la Marele Apus.

 17. ii doresc jigodiei fix 7,4 milioane de celule canceroase in prostata si cu banii de spagi sa-si ia medicamente dupa o lista din 11 puncte…..

 18. @Daniel,
  .
  Cui ”ne confirmă” , măi băsistule, și ce vă confirmă vouă acest barosso care spune, în clar, că Ponta a dat Lovitura de stat și-a că trebuit ”muiat” puțin pe la Brusseles de către el și de gordonul hilarei prin acele amenințări pe față.
  Vouă , pescuitorilor în ape tulburi, vă confirmă multe acest dottore ducându-vă raționamentul vostru de unineuronali la această înțelegere eronată a cine a vrut mai mult să scape de băsescu. Simplu fapt că , odată, Ponta nu se aștepta la un asemenea complot extern și-o asemenea priză a băsăului la mai marii lumii și, în al doilea rând, crezând că Țara asta nu-l va lăsa la greu așa cum o tot face cu mai toți care au făcut ceva bun pentru Țară și asta de mai bine de 500 de ani încoace , că această Țară chiar îl urăște majoritar pe băsescu și că vor veni la vot, cu datele dar și cu speranța pe care le aveam cu toții, 60-70 poate 90% și nu la…limită. Chiar dacă ne extaziem la un asemenea rezultat ( 7,4 milioane) care presupune exact 50% de nemulțumiți ceea ce n-am crezut nici eu, nici Ponta că poporul ăsta chiar ”mai vrea o dată”.
  V-ați săturat pupându-l pe băsescu și când ați văzut că v-a tras țeapă i-ați cerut lui Ponta și nu lui antonescu și liberalilor să-l dea jos de-acolo unde-l cocoțaseți pe băsău după ce acesta își consolidase puterea și-n interior, și în afară.
  Ați stat la umbră la și alegerile prezidențiale din 2008 asta fiindcă l-ați vrut pe băsescu pentru că numai astfel se justifică faptul că PSD și Ponta (fără PNL), în lupta cu joshannis ia 5264383 de voturi in timp ce acelasi PSD cu Geoană dar și cu PNL iau mai puțin, respectiv 5.206.747 . Faptul că de antonescu nu spune nimic barosul ăsta, nu-ți spune, oare, că Ponta era PERICOLUL pentru ei și că ăsta trebuia anihilat?
  Ați jucat la două capete, măi, cu Ponta și Țara cât a fost USL-ul, adică și-n opoziție și la guvernare. Ați stat chitic cand a fost vorba de Dobre(de Rus umplându-vă gurile), ați stat chitic la Cotroceni când a fost vorba de promulgarea Legii privind acel 50%+1, când antonescu putea deveni EROU(fie numai prin tergiversarea promulgării) ați stat toată Țara pitită la umbră urmare ERATEI, sau descinderilor procurorilor DNA pe la casele oamenilor puși să jure pe biblie pe capota masinilor, și ați dat mâna pe ascuns, mai apoi, cu băsescu unindu-vă cu sprijinitorii din umbră ai lui băsescu, pedelacii spurcați(cum o spunea , mai an@protestez), v-ați dezis ca niște mizerabili de Referendum începând cu joshannis și terminând cu penibilul …bușoi(care-și face veacul pe televiziuni cu o campanie deșanțată cu ce vor face ei pnl-pdl cu-al lor Spital- gen Casa Poporului- după ce, cei din coasta lui au închis 47 de spitale) Hai, ce-ai mai înțeles tu de la barosso, ăsta de te-a luminat?
  Cu Pactul de coabitare tot ”ca surda-n horă” ai înțeles jocul prin care aceiași(…mernici) i-au impus lui Ponta (și lui antonescu –prezent- să semneze acel act …caduc) care în limbajul lui barosso , merkel, gordon și gitenstein insemna sa nu-l atingă pe băsescu…. nici cu o floare că-i mare jale, altfel, pentru el și pentru toată Țara asta?
  Hai să vedem ce înțelegeți, tu și-ai voștri, din ce-ți dau eu mai jos?(alese la întâmplare)
  Citeste și ascultă (mai ales) AICI cum e și cu Referendumul și cu Pactul și cu numirilor de la justitie
  https://www.youtube.com/watch?v=g0_FQynyjpk
  http://www.dcnews.ro/gitenstein-co-autorul-actului-de-coabitare-sua-si-ue-interzic-o-noua-suspendare_261813.html
  http://www.antena3.ro/politica/antonescu-pnl-nu-a-initiat-nu-initiaza-si-nu-cere-declansarea-procedurii-de-suspendare-a-presedintelui-basescu-208182.html
  https://www.youtube.com/watch?v=bapfyzBWokw
  http://www.ziare.com/basescu/stiri-traian-basescu/purtatorul-de-cuvant-al-pnl-dezminte-zvonurile-antonescu-nu-s-a-intalnit-cu-basescu-1275331
  http://radu-tudor.ro/antonescu-si-basescu-despre-antena-3/
  Ai înțeles ceva sau.. tot cu barosso?
  .
  Și mai fă un exercițiu, te rog ( 😀 )
  Uite-te în ochii lui Bușoi….ascultă-l dar nu-i slabi ochii….. Bușoi îți va spune TOTUL cum e la ei la liberali, acum. TOTUL, evident pe dos de cum ne spunea când era în USL.Nu-i așa că este întruchiparea TRADARII și a CAMELIONISMULUI atunci când vorbește?. TOTUL, evident pe dos de cum ne spunea când era în USL. Așa ceva…!!!???

 19. Sa ii fie rusine ciocanului asta prost(asa se cheama baros,nu?) asta nu a fost in stare sa isi salveze propria lui tara de criza economica si masurile de austeritate,noroc cu decizia Curtii Constitutionale din Portugalia ca a declarat aceste masuri neconstitutionale.ce bine ar fi daca i-ar lua mama dracu pe toti astia imputiti in frunte cu madam merkel si baroso,hitle cu fusta si prostu popii

 20. este distractiv să vezi cum se revoltă românul pe net! 7,4 milioane de laşi proşti care îşi merită soarta, şi 18 milioane de sclavi de care să-şi bată cei ca barroso joc. 8,5 milioane au votat, dar 7.4 au demonstrat că merită să fie trataţi aşa cum au fost şi sunt! ne- a bătut băse,şi ne bate în continuare la toate capitolele! bravo lui! când accepţi să fii călcat pe gât şi mai ceri, atunci nu te mai văieta! acceptă că eşti mai slab,şi bagă-ţi capul între urechi,şi nu te mai revolta faţă de alţii, când vinovatul principal eşti tu. nu-l suport pe băse, dar dacă ar fi să aleg un rege, pe el l-aş pune. şi-a câştigat coroana,nu cu sabia,ci folosindu-se de prostia a milioane de români,şi de laşitatea la restul, ultimii fiind cei mai vinovaţi. bravo băse! ai destui fraieri care încă te susţin, şi destui proşti care cred că trăiesc liberi şi în democraţie, pe care poţi să-i furi în continuare că nu o să zică nimica! ue este exemplul perfect că suntem făcuţi pentru sistem!

  http://www.opinia1.ro/baga-mare-basenu-ti-dezamagi-fraierii/

 21. BARROSO a dat cu barosul in democratia din Romania , propiu zis a distrus frageda democratie ce incepuse sa se instaleze ,, este individul ce a facut cel mai mult rau Romaniei , ce spune el ; delicat; a fost un abuz dezastros memtinand la putere o ; puslama politica .Raul facut de acest lider U E , a facut si face in continuare ca UE sa fie privita cu neicredere de romani ,mai ales ca acum a mai venit si GUVERNUL MEU , ce este impus tot de liderii europeni .Rusine sa le fie liderilor europeni ca se amesteca dur in viata interna a Romaniei fie ea politica sau economica .

 22. Daniel, Ionela, Gordon, Carmen, nu stiti ce este o lovitura de stat adevarata, nu stiti ce a fost in Grecia, Chile, Argentina. Referendumul este forma cea mai democratica de consultare a maselor.
  La sati-o moale cu lovitura de stat din iulie 2012, CUM SA NU? La noi e o continua lovitura de stat, dupa Voi, daca punem in cont si “debarcarea lui Ponta”.
  Ce ziceti de o lovitura de stat alba fara singe, fara capete sparte, fara arestari si alte alea ca sa ai “guvernul meu” calarind tragedia de la Colectiv. A propo de Barroso, aiti uitat poate ca guvernanta lui Barroso, cea care ii administra casa, masa si poate si dormitorul, era Romanca.
  Sub acoperire sau ” descoperita” sub stapin?
  Barroso era foarte bine informat si in bine si in rau. Si secretarul personal a lui Barroso avea pe vremea aceea interese mai mult sau mai putin nevinovate in Romania.
  Barroso s-a nascut comunist, a trazitat prin socialism si s-a convertit la momentul oportun in PPE-ist. Stiti cita austeritate au inghitit conationalii sai? Va mai mirati de cinismul si ipocrizia acestui personaj camaleontic, nu se stie clar cum a fost numit in functie,cum nu se stie cum a fost numit fostul comisar CE Van Rompuy, Singurele alegeri euriparlamentare mai …democratice mau fost cele din Mai 2014. Ce este trist si deprecabil este faptul ca mincinosii, hotii, lasii, rauvoitorii, sunt rasplatiti bine pentru performanta lor.
  Exista un postulat, o teorema sau un concept numit Principiul Peter Allen, Sociolog American care imediat dupa criza din 2007, a dat numele sau principiului CF. caruia politicienii, banchierii, managerii, sunt rasplatiti invers proportional cu performanta si competenta lor, adica bani gramada, diplome Honoris Causa celor ce ne falimenteaza, ne mint, ne fura sau conspira impotriva intereselor unei natiuni.
  Uitati-va la Basescu care a servit si a mediat pentru toti (America, Germania ,Israel) negociind-si imunitatea post Presedentiala, uitati-va la Merkel, “Personajul Anului” dupa TIME.
  A fost o pagina rusinoasa pentru Barroso, rezolvarea situatiei din Romania 2012, si o pagina dureruoasa si umilitoare PT 7.4 MIL de Romanii.
  Ne-am ales cu rinjetele si hahaiala lui Basescu pentru inca 2 ani, este si vina unei clase politice, pleava, complice la vointa sosita din exterior.
  Barroso l-a admonestat pe Ponta.
  Junker il saluta pe Orban cu ” Ciao, Dittatore!”-

 23. Si cei de la univ.de vest timisoara ,sunt niste lingai , umili ,fara demnitate, pupincuristi si tot ce este mai urat si rau pt,o fiinta umana ,in scurta sa existenta ,Cum poti acorda titluri inalte unei secaturi ,unui criminal economico – financiar care a lucrat cu sarg la saracirea tarii prin cozile de topor din perioada marelui talhar basel ,Am respectat dintotdeauna intelectualitatea universitara ,:profesori,asistenti ,sefi lucrari etc,.,dar prin gestul celor dela timisoara imi provoaca greata,si inca odatâ confirmarea ca anumite structuri din universitati sunt vasale diferitelor clici cari lucreaza asidu la umilirea si distrugerea tarii, La tomberonul istoriei cu aceste secaturi si vanduti ,rusine derbedeilor ,!

Leave a Reply