Măsurile luate de către Guvern sunt “puse sub semnul întrebării”, din cauza nepromulgării bugetului, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu.

La începutul ședinței de Guvern de joi, Grindeanu le-a mulțumit miniștrilor din Cabinetul său pentru faptul că își continuă activitatea, “deși bugetul întârzie în a fi promulgat”.

“Din păcate, faptul că dumneavoastră și noi am reușit, zic eu, în timp record să venim cu un buget care să țină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi ne-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat și pe care le aveam în programul de guvernare (…), din cauza nepromulgării bugetului încă, sunt puse sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, a afirmat Grindeanu.

Potrivit premierului, această întârziere în promulgarea bugetului va afecta atât funcționarea ministerelor, cât și a autorităților județene și locale, scrie Agerpres.

“Din păcate, toată această întârziere (…) se duce în lanț nu doar către ministerele pe care dumneavoastră le coordonați, ci și către autoritățile județene, autoritățile locale, toate lucrurile care decurg pe piramidă în jos spre o bună funcționare a statului. Și așa eram destul de întârziați datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurilor pe care dumneavoastră le știți și care nu au depins de noi. De aceea, o să mai funcționăm și toată lumea o să mai funcționeze în continuare cu 1/12 (din prevederile bugetelor anului precedent — n.r.), așa cum știți, conform legii, din păcate”, le-a transmis Grindeanu miniștrilor.

4 COMMENTS

  1. Foarte bine,fiecare trebuie sa fie lasat sa-si faca treaba nu doar guvernul sa o lungeasca cat vrea el sa se intre in criza de timp sau nu dar ei sa spuna ca asa este iar ceilalti sa semneze pe repede inainte.FOARTE BINE ! Aceasta presiune cu iz electoral trebuie sa dispara,nu e Grindeanu ala care vrea marele bine al poporului dar nu e lasat de Johannis pt ca acesta ar avea obiectii.

  2. Urmare a comportamentului iresponsabil de care a dat dovada fostul Presedinte si derapajelor tot mai dese si a neintelegerii unor realitati simple ale Presedintelui celorlati romani poate ar trebui sa limitam atributiile presedintelui sa limitam mandatul prezidential la 4 eventual doar 3 ani si doua mandate, ceva orice care sa faca lucrurile sa fie normale..Domnul K W J face abuz de functie profita de imunitatea avuta pentru a duce un razboi personal (pe care nimeni nu il mai intelege si aproba) si care e cu siguranta in detrimentul tarii si probabil doar in folosul camarilei.Guvernul ar trebui sa faca un calcul simplu PIB/365 zile x zile intarziere de nepromulgare x procent penalizare 0,02 sa faca cifra publica si eventual sa trimita aceasta valoare persoanei fizice Johannis poate fizicianul din domnia sa intelege prin cifre cat rau face politicianul Johannis .

  3. Masurile alea bune de tip Venezuela cu imprumuri nelimitate la bugetele locale si centrale, cu bani aruncati pe nimicuri si furati.

Leave a Reply