Cel mai dur critic al PNL, partidul ALDE se pregateste sa intoarca in loc. 180 de grade, pentru guvernul din toamna…

===============

Co-presedintele ALDE, Daniel Constantin, nu exclude posibilitatea ca formatiunea sa sa colaboreze cu PNL dupa alegerile parlamentare din luna noiembrie, respectiv sa formeze o majoritate la guvernare.

Intrebat, daca se gandeste la revenirea intr-o functie in guvern, dupa alegerile parlamentare, fostul ministru al Agriculturii a precizat, pentru Ziare.com: “Nu ma gandesc atat de departe, ma gandesc ca ALDE sa aiba o reprezentare cat mai larga in Parlament, acesta este obiectivul meu”.

“Si dupa aceea vom vedea ce se va intampla. Daca putem si daca gasim un partener de guvernare care sa preia din proiectele noastre, nu excludem participarea la guvernare intr-o formula pe care este prematur sa o discutam in momentul de fata.

Asa cum si cu PSD am avut cateva intelegeri foarte clare, asa vom avea si cu viitorul partener, si anume ca masurile de dreapta care au fost prevazute in Codul Fiscal sa fie mentinute si imbunatatite.

Avem nevoie in Romania de o clasa de mijloc, de un mediu de afaceri cat mai puternic, care sa sustina economia, care sa sustina taxele si impozitele, astfel incat sa putem merge mai departe cu dezvoltarea economica a tarii, cu bunastarea.

Daca lucrurile merg bine pe aceasta zona, cu siguranta avem bani si pentru Educatie, si pentru Sanatate, deci sunt anumite lucruri la care noi tinem. Daca ele vor fi acceptate de unul dintre parteneri, cu siguranta vom face acel acord de guvernare”.

18 COMMENTS

  1. Pai parca spuneau ca doar ei sunt adevaratii liberali. Acum ce fac? Ce reprezinta pentru ei acum pnl? Tariceanu ce face? L-a impins pe asta micu’ la petit? Unde e adevaratul barbat politic tariceanu? Oricum, ar fi o premiera pentru el. O recasatorie! :))) politica macar…

  2. Care dusmani fratilor ? Tariceanu nu are prieteni sau dusmani,are asazisi parteneri de azi pe maine care sa-i dea acces la ciolan.Cand nu-i mai dau trece la ceilalti.Asta ca sa se mai calmeze cei care il acreditau cu epitete care mai de care mai magulitoare.Tariceanu este tatal oportunistilor.Punct ! Pana si lui Voiculescu i-a sparlit partidul prin intermediul lui “ala mic”

  3. Cu Dragnea în frunte, rezultatele la alegerile viitoare sunt previzibile, aşa că foştii aliati trebuie să se reorienteze.Cu tot respectul şi cei de la Antena3 îl promovează pe Buşoi ,un individ ce-si face campanie călcând cu bocancii peste tragedia celor de la Colectiv ,şi face promisiuni aberante de consolidare a clădirilor din București fără să menționeze sursele de finantare. Noi, cei care urmărim Antena3 de mulţi ani şi am fost alături în lupta impotriva PDL ,nu mai întelegem nimic Îmi cer scuze, dar pentru mine, orice combinatie cu PDL-ul ,este imposibilă.Buşoi este şi reprezentantul acestui partid care a făcut mult rău României si nu l-am văzut delimitându-se de acesta.

      • Draga Radu, aici nu e vorba de spatiul de emisie pe care Antena 3 il acorda reprezentantilor diverselor partide, ci de atitudinea pe care moderatorii sau politica editoriala a postului o are fata de acestia. Busoi a fost si este promovat fara perdea la Antena 3, fapt care nu se intampla cu alti politicieni. Am mai afirmat de cateva ori ca este un fapt evident. Pentru mine personal, omul este patat prin simpla faptul ca face parte dintr-un partid fara valori, fapt usor de observat de la alianta dintre PNL si PDL si trecerea acestora de la liberali la populari in parlamentul UE. Nu au valori sau principii, si asta se reflecta si in discursul lui Busoi. L-am auzit in nenumarate randuri spunand niste aberatii enorme, doar pentru a-si sustine partidul, sau pozitia liderilor sai, sau declaratii in sprijinul sistemului lasat in urma de basescu. In opinia mea, astfel de oameni nu mai au ce cauta la varful politicii romanesti, asta daca vrem sa schimbam aceasta clasa politica, asa cum ne laudam.
        Referitor la o posibila alianta ALDE-PNL, eu zic: Constantin nu e Tariceanu. Cel din urma a afirmat intr-un interviu ca da, s-ar alia cu PNL, daca acestia ar renunta la alianta lor cu oamenii lui basescu, si ar reveni in randurile liberalismului european, lucruri ce nu cred ca sunt posibile. Daca Tariceanu ia deciziile in ALDE, eu cred ca nu va exista o alianta cu PNL.
        https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

      • In mintea unora, banuiesc, trebuie sa fiti un fel de “tv-vitaminaB1”, eventual, cu un “turcel-col’nel” care sa infiereze cu manie “democratica” ce nu e pe placul vreunuia…
        La cat si-a luat Dana Grecu pentru atitudine, e posibil sa va vada astia si sustinatori de Coreea de Nord… bineinteles, tot la ordinele d-lui Voiculescu…
        Mi-amintesc cat l-ati rugat pe “actualu'” la confruntare pe A3… Raspunsul : Nein !
        Asa ca, poa’ sa vina si Blaga (bassescu sigur n-o sa vina ! desi, dupa ce tocmai a fost la Ciutacu, ar merge asa, o invitatie, pentru placerea refuzului:)), cat timp este pe bune, fara “dansul pinguinului”, zic ca sunteti pe drumul bun… si-o sa platesc in continuare abonament pe net, ala de 1 euro/luna, ca la TV nu prea am timp sa va vad !

  4. Dl Tariceanu a declarat, deocamdata, ca ALDE merge singur in alegeri; daca rezultatele vor fi cele scontate, anume vor desemna ALDE ca partid “balama”( termenul e oribil dar destul de vehiculat ca intelesul sa fie acceptat de toata lumea), se va vedea in ce masura si cu cine va participa la guvernare. Dl Constantin accentueaza disponibilitatea post-electorala, atat. Pe de alta parte, existenta a 2 partide liberale care actioneaza divergent e oarecum nefireasca/pune probleme de ideologie care incurca electoratul. Din intamplare, mergand sa votez pt alegerile generale la Quebec acum cativa ani (iertare, am avut 2 anticipate in 5 ani plus o cadere de guvern pe baza de miscari de strada, cred ca istoricii se vor lua cu mainile de cap in curand) am observat cu mirare ca existau pe liste candidati a 2(doua) partide comuniste care purtau aceeasi sigla (secera si ciocanul) si n-aveau unul, mai multe initiale decat celalalt ca sa lamureasca nuanta doctrinara. Intamplator, una din colaboratoarele mele de la teatru lucra voluntara la sectia de care apartineam; am intrebat-o ce naiba se intampla (numele de pe cele doua liste erau complet diferite deci nu putea fi o gresala de “tipar”), nu stia nici ea, dar s-a dus sa se informeze. Asa am aflat ca nu era vorba de un PC trotkist opus unuia maoist, de pilda, ci pur si simplu de o ruptura in PC-ul initial care daduse 2entitati cu aceeasi ideologie aflate in lupta pe firimiturile marxismului si acuzandu-se reciproc de a fi uzurpat “adevarata” cauza. La ALDE si PNL se intampla, dupa parerea mea, acelasi lucru cu deosebirea ca PNL a devenit prin fuziunea cu PDL un partid lipsit de identitate, urmand calea stricta a succesului trasata de PPE. Daca ALDE mentine ideologia liberala –ceea ce deocamdata face pozitionandu-se constant la polul opus PNL-ului in practica politica–confuzia se va sterge si electoratul liberal se va coagula in jurul lui. Mai departe practica ALDE se va adapta la conditiile existente dupa alegeri; sa renunte la posibilitatea de a avea reprezentare in guvern nu aranjaza pe nimeni si, de altfel, cine voteaza pentru ca partidul “sau” sa intre direct in opozitie? Omul vrea sa fie reprezentat in forurile decizionale, nu voteaza pentru a fi automat exclus, prin reprezentantii sai, de la guvernare; iar dl Tariceanu a dovedit ca poate tine piept tentatiei de moment (nesustinand guvernul “tehnocrat”) de ce sa anticipam o “sucire” ideologica, repet, din partea dsale, daca alegerile vor fi favorabile formatiunii pe care o conduce? Eu cred ca vom surprize multe in acest an electoral dar, pentru multi, cea mai mare surpriza ar fi sa se profileze, in neantul ideatic ce stapaneste peisajul politic romanesc, redefinirea unei ideologii, cea liberala, in speta.

    • Ma incanta nespus de mult sa vad ca romani care traiesc in afara granitelor Romaniei sunt atat de bine informati despre evenimentele si situatia din tara. Te felicit Cristina. Mi-as dori ca majoritatea romanilor din diaspora sa fie ca tine.
      In mesajul tau de mai sus ai folosit de mai multe ori cuvantul “ideologie”. Asa ceva nu exista cand vorbim despre clasa politica romaneasca, exemplele sunt nenumarate, cel mai recent fiind relocarea partidului asa zis istoric PNL, de la liberali la populari, situatie mentionata si de tine. Daca scoti acest cuvant din randurile de mai sus, cu ce ramanem? Pai ramanem cu o clasa politica goala de continut, total lipsita de valori, ideologie sau principii, cu cateva minuscule exceptii, valori, ideologie si principii care au devenit victime colaterale, deja moarte si ingropate, in lupta politica pentru putere si bani.
      Concluzia este ca pentru o analiza cat mai aproape de realitate, trebuie scoasa ideologia din ecuatia clasei politice romanesti, si atunci lucrurile devin mult mai limpezi.

  5. ALDE va fi o forță după alegerile din 2016 și va candida pe liste proprii. Atata timp cat isi respecta si isi reprezinta electoratul, restul sunt povesti..

  6. PNL-ul pedelizat ar dori aceasta apropiere care sa-i asigure un scor bun si o majoritate la alegerile parlamentare.Lucreaza tare in sensul acesta “zvonerii si raspandacii”partidului.Numai ca ALDE va merge pe cont propriu in toate alegerile din 2016 iar o alianta post alegeri cu pedelistii din PNL e foarte putin probabila.

  7. Nu avem in vedere o politica de aliante, de altfel ar fi si neproductiva pentru alegerile locale o politica de aliante.

  8. Sunt doar pure speculații, zvonuri, pe care nu merită să le băgam în seama.
    ALDE va fi o forță după alegerile din 2016 și va candida pe liste proprii.

Leave a Reply