Secretarul de stat Raed Arafat posteaza pe Facebook un mesaj in care este revoltat de campania celor care se opun vaccinarilor :

 

Revenim la afirmatiile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor impotriva rujeolei.

Mediafax a publicat un punct de vedere prin care se pune la indoiala existenta virusului rujeolei! In materialul respectiv exista o referinta la o decizie a curtii supreme Germane din 2017 prin care se pretinde ca s-a stabilit faptul ca virusul nu exista.

Va rog sa va informati direct din surse credibile si sa nu va lasati indusi in eroare, intrucat cazul respectiv este celebru iar decizia Curtii Supreme Germane nu se refera la existenta sau nu a virusului ci la un pariu pus de un antivaccinist prin care a promis ca cine il prezinta un singur articol stiintific care detine dovezile asupra existentei virsului rujeolei, acesta primeste 100.000 Euro.

Este cazul Bardens vs. Lanka, prin care Bardens a solicitat acestuia plata sumei intrucat el a inaintat 6 articole stiintifice care probeaza existenta virusului rujeolei!

Prima instanta a dat dreptate lui Bardens si a ordonat executarea platii sumei de 100.000 euro de catre Lanka care a constestat decizia la o curte superioara.

In cadrul curtii supreme s-a stabilit ca Lanka sa nu plateasca pentru ca este dreptul lui sa spuna daca probele inaintate de Bardens sunt satisfacatoare exigentelor sale, insa Curtea Suprema Germana nu a zis niciodata ca virsul nu exista.

Mai mult in cadrul procesului s-au folosit si argumente precum faptul ca Bardens a prezentat 6 articole care in mod coroborat contin probele necesare asupra existentei virusului rujeolei iar Lanka a explicat ca el a cerut un singur articol care sa contina toate dovezile, acesta fiind un joc de cuvinte cu dublu inteles in limba Germana.

Mai multe informatii veti gasi la linkurile pe care le voi posta despre acest caz si care va permit sa trageti concluziile singuri fara ajutor si manipulari.

Din pacate astfel de manipulare si dezinformare poate costa vieti inocente, inducand parintii in eroare. Vedem cum mor copii nevaccinati cand remediul exista si nu-l administram. Problema nu este numai in Romania ci in mai multe tari care au luat deja masuri dure ca sa previna decesele.

Nu sunt fan al producatorilor de medicamente insa nici nu putem nega ca unele medicamente sunt vitale cand sunt folosite corect si la momentul potrivit pentru motivul potrivit. Vaccinarea a salvat sute de mii daca nu chiar milioane de vieti incepand cu secolul trecut, aceasta a facut posibila prevenirea unor boli extrem de grave precum poliomielita care inca vedem efectele ei asupra persoanelor care au suferit de aceasta boala cumplita in copilarie. Acum in anul 2018 se incearca convingerea parintilor ca vaciinarea nu este necesara, ca este periculoasa si ca virusul rujeolei nu exista.

In concluzie va rog informati-va corect din surse abilitate daca aveti dubii asupra vaccinarii. Vorbiti cu medicii sa va explice despre ce este vorba si de ce trebuie vaccinat un copil la timp. Nu mai ascultati povestile personale care sunt construite pe cazuri medicale care nu au de a face cu efectul vaccinarii.

Da vaccinul poate avea efecte adverse ca orice medicament insa efectele adverse nu includ autismul si altele vehiculate de persoane necunoscatoare chiar daca ele sunt cu bune intentii uneori. Ganditi-va ce faceti daca refuzati vaccinarea si copilul d-voastra cade victima unei boli care puteati sa o preveniti foarte usor prin vaccinare!

Stiu ca iar o sa intre toti antivaccinistii sa ne spuna ca nu avem dreptate si ca nu este asa cum zicem insa datoria unui medic este sa avertizeze si sa explice iar obligatia d-voastra este sa va informati corect inainte de a lua o decizie care sa va coste viata copilului dumneavoastra!

http://www.mediafax.ro/life-inedit/olivia-steer-noi-declaratii-controversate-rujeola-nu-exista-17195680

 

6 COMMENTS

 1. E posibil sa fie manipulare sau dezinformare, insa parintii copiilor nu vor ca acestia sa sufere din cauza unor vaccinuri “no name” sau cine stie ce fel de vaccinuri aduse-n tara de tot felul de iresponsabili. Vaccinurile nu sunt supuse unui control strict din partea Ministerului Sanatatii asupra calitatii, provenientei si eficacitatii acestora. Nu intamplator s-a pus pe butuci Institutul Cantacuzino. Revin, cine plateste pentru ruinarea voita a Romaniei ?

 2. Ba nene,degeaba dati voi tot felul de informatii si link-uri pentru a fi citite! Niciunii din guvern sau politica sau numitii politic in functii,dar toti laolalta inclusiv robotul turist in cea mai inalta funtie a statului,NU SUNTETI IN STARE SA COMUNICATI EFICIENT SI CREDIBIL PE INTELESUL ORICARUI CETATEAN! Vedeti pe pielea voastra ce inseamna sa te indepartezi de cetatean,ramanand in varful plopului de unde contestati orice idee dar sustineti afacerile pe buzunarul si corpul omului in forta! Nu aveti nicio sansa de a convinge deoarece nimic din ce spuneti nu are legatura cu realitatea,nu se leaga nicio idee de a voastra in mintea cetateanului! Ceea ce scoateti pe gură,are legatura sau urmeaza cel putin o parte negativa,dar toate pornesc de la starea initiala:hrana+vaccinurile+igiena+sanatatea trebuiesc sa aiba linie continua in contributia consumator-elite sau afaceristi! NU SUNTETI IN STARE SA CONVINGETI,DOAR IMPUNETI SAU OBLIGATI CETATEANUL! Vezi caz concret in spital,una s-a spus si alta e in realitate:cheta intre colegi pentru a acoperi taierile salariale si tot de la un politician e ideea,ca sa nu mai ceara socoteala ministrului sau deranjeze! O sa se ceara cheta de la cetatenii bolnavi ca continuitate a plicului care inca se mai da/cere,madamele din ministere mint si te chiorasc de la ochi!

 3. Si coruptia ucide, domnule Arafat! Acolo chiar se fura bani care lipsesc apoi prin spitale si trebuie privatul sa doneze 2 euro prin SMS, firma 2%, pacientii sa vina cu medicamente de-acasa, ONG-urile precum Salvati Copiii sa duca incubatoare in maternitati, ETC !!!

  Nu numai vorbele mincinoase.

 4. Cand toti se pricep la politica si medicina…
  Eu am invatat ca virusul rujeolei este un virus de tip ARN , din familia praramixovirusuri. Se transmite prin contact direct de obicei prin calea aerului ,respiratie , secretii nazale.
  Consider ca asa trebuie inceputa o campanie de informare.
  Altfel, castiga campania de…dezinformare, dupa opinia mea, cineva care raspandeste informatii false e pasibil de pedeapsa.

Leave a Reply