Bomba vine din SUA : reputata publicatie The New Yorker afirma ca apropiati ai lui Donald Trump au angajat firma israeliana Black Cube pentru a investiga unele aspecte ale administratiei Obama, in special privind dosarul iranian.

Black Cube, o firma de securitate formata din fosti ofiteri Mossad, este implicata si in Romania intr-un scandal urias, cu un dosar la DIICOT privind o posibila spionare a procurorului sef DNA.

Aici articolul :

https://www.newyorker.com/news/news-desk/israeli-operatives-that-aided-harvey-weinstein-collected-information-on-former-obama-administration-officials/amp?__twitter_impression=true

Administraţia Donald Trump a angajat firma israeliană Black Cube pentru a afla informaţii compromiţătoare despre consilieri ai fostului preşedinte american Barack Obama care au contribuit la semnarea Acordului nuclear iranian, informează publicaţiile The Observer şi The New Yorker.

Potrivit publicaţiei The Observer, Administraţia Donald Trump a lansat o campanie pentru discreditarea oficialilor din echipa fostului preşedinte Barack Obama care au fost implicaţi în elaborarea Acordului nuclear semnat în 2015 de marile puteri cu Iranul.

“Ideea este ca persoane care acţionează în numele preşedintelui Trump să discrediteze oficialii care au promovat semnarea Acordului, pentru a facilia decizia de scoatere a SUA din tratat”, a declarat o sursă citată de publicaţia The Observer. În cadrul campaniei, există şi un client interesat de menţinerea sancţiunilor împotriva Iranului.

Potrivit publicaţiei The New Yorker, operaţiunea este efectuată de firma israeliană Black Cube, specializată în activităţi de monitorizare. Aceeaşi companie a fost angajată şi de producătorul de film Harvey Weinstein pentru a colecta informaţii compromiţătoare despre femeile care l-au acuzat de agresiuni sexuale. În noiembrie 2017, Black Cube a prezentat scuze că a colaborat cu Harvey Weinstein, scrie Mediafax.

Printre foştii mebri ai Administraţiei Barack Obama vizaţi de campania secretă de discreditare s-ar număra Ann Norris, o fostă angajată a Departamentului de Stat căsătorită cu Ben Rhodes, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Politice, precum şi Rebecca Kahl, fostă expertă la Institutul Naţional Democratic şi soţia fostului consilier prezidenţial pentru Afaceri Externe Colin Kahl.

Firma Black Cube a fost vizată într-un dosar şi în România, deschis în anul 2016 şi care a vizat încercări de intimidare la adresa procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube, şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar. În acelaşi dosar, în luna marite, au fost audiaţi directorul SRI, Eduard Hellvig, procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul prim adjunct al directorului SRI Florian Coldea.

10 COMMENTS

  • Inseamna ca statul de drept din SUA trebuie sa aresteze pe cei de la Black Cube. Ce face DNAul american???
   Adevarul este ca tocarea in presa majoritara sorosista a lui Trump are efectul invers. Ma mir ca n-au invatat asta din campania electorala. Toate gogosile despre Trump sunt atat de gogonate si insistente incat americanii chiar si nonrepublicanii sfarsesc prin a-l simpatiza. Trebuie sa ai o logica si o masura in toate..

   Iar inflatia cu care ne tot frasuim noi, este peste tot in lume, preturile au crescut peste tot..sa iesim afara din tara sa vedem.

   • presa majoritara sorosista a lui Trump?
    dar parca trump se lupta cu soros! nu mai inteleg nimic…
    adica dragnea si tariceanu se lupta si ei la misto cu soros?

 1. Din articolul citat se vede faptul ca Black Cube lucrează după tradiția Bletchley-MI6 care a revoluționat metodele clasice de spionaj angajând scriitori, jurnaliști, artiști, matematicieni care sa conceapă “scenarii” și “scenete” pentru derutarea totala a adversarului—a se vedea episodul cadavrului “diplomatului” pescuit in Canalul Manecii cu toate planurile debarcării aliaților in golful Biscaya, recte, la dracu-n praznic fatza de Normandia, tinta reala a operațiunii. “Amărâtul” de Rommel, singurul cap limpede la ora aceea, s-a zbătut in van sa convingă Statul Major ca e vorba de o intriga de “roman de gara”(thriller), Hitler și Goring i-au mutat Escadrilele in sud-vest și l-au lăsat sa reziste cu 6 avioane la flotele și flotilele lui Montgomery—păstrând proporțiile, “lucrătorii guvernamentali”(securiștii, in limbaj popular) lui Obama s-au zăpăcit și ei la atacurile “neortodoxe” cu e-mailuri “bizare” despre filme, anchete sociologice,etc. adresate familiilor unor personaje mărunte din structurile de security și-au ratat ținta principala a operațiunii: denigrarea decidenților politici implicați in afacerea iraniana, de exemplu. Dacă ne gândim și la povestea, de-a dreptul grotescă, a spionării lui tata Lascu și-a fetiței lui, madam Kovesi, metodele Black Cube merita aplauze la scena deschisă; căci, dovada mai mare de prostie ca aceea data de Kovesi și Coldea, repezindu-se, isterizati, sa aresteze” momelile” de la hotelul Mariott—cei doi puști spărgători de mail și hărțuitori prin telefon al patriarhului Lascu—ca mai apoi sa dezmintă, public, motivele arestării, rar s-a văzut. Mergând pe aceeași schema de roman “de gara”, Dragomir trebuie sa fi fost pe post de Rommel, sau de Cassandra, dacă preferam, de unde și virulenta cu care ataca acum incompetenta SRI și-a coanei Nefertiti, fără ca instituțiile respective sa-l bage la beci odata pt totdeauna—denigrarea agenților a reușit, de la primii pina la ultimii plasati in ierarhia “aliata”. Iar dacă Trump a avut ideea sa angajeze firma pt războiul lui politic, aplauze și pt el; cât despre SRI, bine-ar fi sa-și dea agenții bacalaureatul înainte sa-și ia doctorate—istoria războiului al doilea se studia la liceu timp de un trimestru întreg si era extrem de instructiva. Sau, poate, s-a eliminat din curriculum? In fine, ceva mai putina ignoranta ar fi benefică pt lucrătorii guvernamentali de pretutindeni, ca de talent și patriotism nu mai poate fi vorba—s-au dus demult, odata cu războiul al doilea, presupun—și amatorii de azi nu mai seamănă nici ei cu înaintașii lor.

 2. Intrati pe: “Departamentul de stat al SUA a co-finanțat cu 9 milioane dolari activități ale fundațiilor Soros pentru amestec în politica internă a Albaniei. Schema – aplicată și în România, spune cel care a publicat datele. profit.ro”

 3. Domnule Radu Tudor, despre ancheta “microfonul la ministrul de interne Carmen Dan” nimic?

  Mai tineti minte cum a iesit pe toate televiziunile, mai putin EtnoTV, sa spuna ca e spionata, ca securistii, ca serviciile, ca SRI, sa induca opinia publica in eroare ca “statul paralel”?!

  Si pana la urma niste ageamii chemati de sora-sa pt deparazitare chiar ei i-au pus microfonul!

  Tanti asta de Videle e inca in functie si au plecat un premier, un sef DIPI si un sef al politiei cel putin, din cauza ei!

Leave a Reply