Directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat, joi, că Regia intenţionează să cumpere arme pentru pădurari, pentru a se apăra de hoţii de lemn. În 2018, 19 pădurari au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost agresaţi.

„Vrem achiziţii de arme, asa cum permite legea acum, pentru că sunt multe agresiuni împotriva oamenilor care apără pădurile. Dar nu cred că armele îi vor ţine departe de agresiuni. Nu credeam că un angajat al nostru poate fi atacat la iesirea dintr-un magazin, după ce a cumprat nişte produse pentru copii”, a declarat, joi, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Potrivit acestuia, angajatul Romsilva care a fost agresat la ieşirea dintr-un magazin a participat în aceea zi la un control în pădure, împreună cu poliţia, iar cei care l-au agresat au fost amendaţi în urma acelui control.

În urma agresiuni, pădurarul a fost spitalizat.

De la începutul anului şi până în prezent, 36 de pădurari din cadrul Romsilva au fost agresaţi de către hoţii de lemn. Potrivit Romsilva, 19 pădurari au necesitat îngrijiri medicale.

 

2 COMMENTS

  1. Asta mai lipseste Romaniei inarmarea pana-n dinti a padurarilor care si asa sunt extrem de putini si izolati in fata mafiotilor padurii. Cea mai buna solutie cred ca este Jandarmeria, iar pentru a starpi din radacina acest flagel al taierilor ilegale m-as gandi si la Armata. Jardarmeria sau Armata au pregatirea si logistica necesara pentru asemenea operatiuni, insa n-o sa vedem asa ceva deoarece totul este orchestrat de la varf si ar fi un dezastru pentru acestia si acolitii lor.
    Daca s-ar vrea intr-o saptamana s-ar face liniste prin paduri.

  2. Să ia exemplu de la americanii și austriecii proprietari de păduri din România! Americanii le survolează cu drone, nimeni n-are curaj să fure nici măcar doborâturi de vânt! Nici măcar pădurarul angajat nu ia acasă vreo crăcuță, americanul a lansat zvonul că n-are nicio opreliște să elimine fizic pe oricine i-ar trece prin cap să fure de pe proprietatea lui! Austriecii au alte metode. Înconjoară pădurea cu șanțuri cu lățime mare, butucii pot fi mutați „la drum auto” doar cu ajutorul macaralelor, graifărele montate pe mașinile de cărat butuci nu au o rază de acțiune suficientă.

Leave a Reply