Declarația Directorului SRI, Eduard Hellvig, în urma atentatelor teroriste de la Bruxelles

Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. Suntem alături de poporul belgian și vom continua să oferim sprijin partenerilor noștri instituționali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului.

Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire ale oricăror acțiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege.

În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul “Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale. Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel național și ne asigurăm de menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români.

Suntem alături de familiile celor care și-au pierdut viața în urma acestor atacuri criminale și colaborăm, alături de partenerii din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, cu instituțiile similare din spațiul euroatlantic pentru siguranța noastră, a tuturor.

8 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 🙂 cîţi bani vă mai trebuiesc sau cîţi ani trebuie să vă alimentaţi doar voi din bugetul statului?
  Şansele de a depista atentatorii sau kamikaze doar cu ajutorul ascultării telefoanelor este zero!

 2. Saracul de el, sa ste linistit ca nu se compromit teroristi adevarati cu serviciile noastre, poate niste ageamii..

 3. Quite. E timpul ca SRI sa-si mute câmpul tactic in campul de bătaie european si sa se ocupe de ceea ce ucide tot atât de “efectiv” ca si corupția naționala. Adică sa mai lase fustele Justiției si sa se încarce pe carele lui Marte laolaltă cu fratii din SIE; iar daca le e frica de război sa-si ia repede diplome de la Academia proprie si sa se facă procurori, ca văz o oarecare stare de surmenaj plutind peste DNA si niste forte noi n-ar strica in chip de infuzie.

 4. tot distinsul nostru PM zicea la prinz ca nu sunt romani printre victime
  e, pina seara au aparut patru romani printre victime
  ce gafeur!
  du-te, mai Daciane, du-te… esti simplu rau de tot

Leave a Reply