Pe aeroportul Zaventem din Bruxelles au fost găsite arme după exploziile de marţi dimineaţă, a declarat o sursă bine informată pentru agenţia Belga, relatează La Derniere Heure, preluata de Agerpres.

Potrivit mai multor martori, înainte de cele două explozii o persoană a strigat ceva în arabă, iar apoi s-au auzit focuri de armă. Canalul tv de limbă flamandă VRT scrie că poliţia a găsit o armă de asalt Kalaşnikov lângă atacatorul mort. La rândul său, agenţia Belga informează că s-au descoperit arme pe aeroportul Zaventem, citând surse bine informate, dar nu precizează alte detalii.

Evacuarea aeroportului Zaventem după exploziile de dimineaţă, dintre care cel puţin una a fost provocată de un atentator sinucigaş, s-a încheiat în jurul orei locale 13.00.

Numeroase persoane au fost transportate cu autobuzul de la aeroport spre centrul de criză format în sala sporturilor din comuna Zaventem. Alţi pasageri s-au întors în oraş pe jos, itinerariul fiind asiguraţi de poliţişti înarmaţi.

În centrul de criză, persoanele au fost invitate să-şi declare identitatea şi să se înregistreze, fiind apoi îndreptate spre gară sau spre trenuri speciale.

Trei bombe au fost utilizate marţi dimineaţă în dubla explozie de pe aeroportul Zaventem, una în apropiere de check-in-ul companiei Brussels Airlines şi o alta în apropiere de recepţia companiei American Airlines. Potrivit VRT, o a treia bombă ar fi fost descoperită neexplodată pe aeroportul Zaventem.

‘Am văzut corpuri ridicate de la sol, care apoi au căzut puternic’, a declarat un martor. ‘Sunt trupuri dezmembrate peste tot. Este sânge peste tot’, a afirmat la rândul său un jurnalist al ziarului La Derniere Heure.

14 COMMENTS

 1. Radu…o intrebare:de ce nu se aplica prevederea din tratatul NATO..este a treia tara atacată..prevederea prin care toti aliatii sa raspunda militar impotriva Statului Islamic.Eu cred ca a trecut cam mult timp…Si nu inteleg de ce nu se taie râul de la rădăcina.Nu pot crede ca armatelelor Alianței..sprijinite si de Rusia le-ar lua mai mult de o saptamana sa termine o data povestea asta.In lipsa acestor reactii nu te poți gândi decat ca liderii marilor puteri au interes ca aceste lucruri sa continue in acest mod..astfel fiind părtași la aceste crime odioase.

   • pana sa intervina rusia impotriva isis,rezultatele aliatilor au tins catre minus infinit.dupa cateva luni de bombardamente rusesti isis a pierdut aproape tot ce castigase in siria plus o buna parte din zona ocupata in irak.nu stiu pe ce au cheltuit aliatii 6,5 miliarde $ ca rezultatele nu prea s-au vazut.

     • care efort militar anti-isis?daca nu interveneau rusii in toamna acum 2/3 din siria ar fi fost ocupata de isis.ce nu a facut o alianta formata din 11 state intr-un an si jumatate a reusit invechita aviatie rusa in cateva luni.de ce?pentru ca au vrut sa o faca.nu s-au jucat de-a bombardamentele ca altii.

     • nu prea are cum ca a murit de vreo 25 de ani.problema e cu alianta “democrata”care s-a prefacut ca lupta contra isis sperand ca acesti teroristi sa reuseasca sa il debarce pe assad.si ar fi reusit daca putin nu ar fi hotarat ca intrand in lupta impusca doi iepuri:isi ajuta un aliat si administreaza si americanilor o palma sa se auda in toata lumea.si i-au reusit amandoua.

 2. 🙂 🙂 🙂 oare sunt din producţia românească transferate prin afaceri pe Drumul Internaţional ”clan Băsescu-România-Belgia via Franţa”?
  🙂 e o glumă nevinovată.

Leave a Reply