Cifra de afaceri şi profitabilitatea Romgaz scad cu 20-25% anul acesta, în urma aplicării OUG 114/2018 privind suprataxarea mediului de afaceri și plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică. Anunțul a fost făcut miercuri, la Sibiu, de Adrian Volintiru, directorul general Romgaz. 

“Din cauza plafonării preţului la gaze la 68 lei/MWh, estimăm un impact de minus 20-25% al cifrei de afaceri în acest an (indicator care a fost 4,9 miliarde de lei anul trecut). De asemenea estimăm o scădere cu acelaşi procent a profitului, ceea ce înseamnă un minus de 420 milioane de lei la profit”, a declarat Adrian Volintiru, citat de Financial Intelligence.

Din momentul lansarii in public a OUG 114/2018, actiunile companiilor de stat romanesti s-au devalorizat cu sute de milioane de euro, iar perspectiva pentru 2019 este dramatica in domeniul energie, cel putin.

10 COMMENTS

 1. Hai ma lasati-va-ti ingrasati ca porcu’,cat salariu ai pe persoana angajata,daca exista o minima protectie fata de consumatorul,platnic,bani in buzunar consistent,vin haidamacii si latra,fa bine si fa profit nu pe spatele meu,obligat sa consum ce-mi oferi,mai da si tu de la tine si imi pare bine ca am putinta sa-ti arat ca prin mine functionezi,imi trebuia un ajutor si guvernul a facut-o!Calculelele si profitul fa-l dar echitabil,depinzi de mine la factura!Mucles si dezvolta-te altfel!

 2. Si vreau sa spun ca ei functioneaza prin facturile noastre,consumatororul casnic pe care-l exploateaza ca fiind bun platinic,restul e adaos!Ia sa vad si altceva ce nu inseamna “matematici”calculate functie de profit,intretinere salarii grase si alte adaosuri inventate!Vrei banul meu , justifical!

 3. dupa ce le scade valoare numai bine sa le bage in fondul suveran. Mai cheam cativa baieti destepti pe acolo si dupa ce devin proprietari pe o parte din actiuni sa vezi cum se retrage ordonanta si ce frumos se fac banii prin manarii destea.

 4. sunt convinsă că dl Codrin Ștefănescu o să comunice opiniei publice apartenența domnului la “securitate”. / cine critică măsurile economice promovate de Guvern este etichetat ca fiind securist.

  • corect! asa este! cine nu stustine dragnea si psd, este securist! se stieeeeeee!
   am vazut io la rtv!

   • m-am săturat până peste cap de retorica dl Codrin Ștefănescu.
    nimic din ce spune nu scrie în programul de guvernare.
    din fericire, în țara asta mai sunt și oameni care gândesc cu mintea lor și care nu acceptă să fie plătiți de psd / jurnaliștii care ne dau lecții de morală și/sau democrație au încasat/încasează mulți bani de la instituții publice.

Leave a Reply