Curtea Constituţională a declarat neconstituţională miercuri în integralitate, legea privind declasificarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile judiciare în baza unei decizii a CSAT din 2005. 

“În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţiile de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea privind declasificarea unor documente, în ansamblul său, este neconstituţională”, potrivit unui comunicat al CCR.

Curtea a reţinut că actul normativ criticat este de natură a contraveni dispoziţiilor art.1 alin.(4) din Constituţie referitor la principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, Parlamentul intrând în sfera de competenţă a autorităţii executive, singura autoritate publică cu atribuţii în organizarea executării legilor.

“În raport de această soluţie, care vizează legea în ansamblul său, Curtea nu a mai analizat celelalte critici de neconstituţionalitate formulate”, precizează CCR.           

Curtea Constituţională a dezbătur miercuri, sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), dar şi de treizeci de senatori PNL şi USR în legătură cu legea privind desecretizarea protocoalelor cu SRI. În sesizarea sa, şeful statului a apreciat că legea contravine normelor şi principiilor constituţionale, atât prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul normativ.

5 COMMENTS

  1. Protocoalele sunt o mizerie!Bunele intentii sunt pavate cu actiuni diabolice!Nimeni in lumea asta nu a facut un astfel de acord cu dracu,servicii,sri si alte timpane!In cazuri absolute de siguranta nationala as ezita dar tot mi-as fi pus probleme!Cine masoara?Cine imi spune mie mie ca nu se denatureaza totul,cum s-a vazut?!De ce nu se da de indata,de indata in masura lui iohannis e dand isi schimba sandalele georgeta, cum a constat CCR completurile de 5,3 ca fiind ilegale oameni judecati functie de “oportunitate”stau in puscarii sau asteapta rezolvare,cum va fi ea,sa nu ai minima siguranta ca procesul va fi echitabil!Pe visinescu l-au badat la aproape 90 ani in puscarie dupa ce a beneficiat de decenta grasa acordata de pensia de merit!Ce facem,nu putem tortura dar putem baga prin regulamente,denunturi false,protocoale si alte inginerii totul in numele coruptiei,statului stramb de drept,grupurilor infractionale reale care cauta sa-si acopere urmele in timp ce marile tunuri sunt bine in conturi in Costa Rica,Cipru,Elvetia si nu mai enumar!Ce sa inteleg eu ca inseamna justitia?Nu ma uit la oligofreni rezist,nimic total,eu stiu ce inseamna sa fii nevinovat si sa lupti pentru nevinovatia ta!Sunt muste pe o baliga opulenta de vacuta!

  2. Eu nu mai inteleg nimic…tariceanu a zis ca nu il intereseaza …el daca a spus ca protocoalele sunt ilegale asa sunt si gata. Tariceanu le stie pe toate , la fel si ciuvica, dragnea & compania

    • Si daca nu ai capacitatate sa intelegi ce inseamna legea egala pentru toti,fa bine si cauta de intelege,nu-i obligatoriu,dar pazeste-te sa nu fii intr-o pozitie in care nici lacrimile familiei nu te va ajuta,va curge timp!Pentru aberatii si tot felul de scrieri fara a sti ce inseamna voi incerca,macar,sa fac,ca si altii,suntem multi, sa vada mizeria ce nu a fost nici macar in regimul lui ceasca!Nu-mi veni cu texte facute,nu admit,esti mica,mult mai mica ca mine,real,nu stii nimic despre nimic dar tzifna si tupeu cat cuprinde,fara scanteie!Posteaza,scrie,neconvingator ca insasi scrisurile tale fara intrebari,le vom pune la locul lor prin cei ce au suferit,multe exemple au iesit si ies!Si ca sa-ti dau nas iti voi spune ca tartitza marita cu privire la dragnea,tariceanu si ciuvica va fi mai inflamata cand vei afla ca vor fi in continuare bine pe fiecare luna ce trece!

  3. cred că dl L. Dragnea trebuie să renunțe la ipocrizie și să solicite SRI-ului desecretizarea protocolului SRI – Camera Deputaților / aștept cu mare interes campania electorală ca să ofer jurnaliștilor documente care atestă că “lupta cu statul paralel” al actualei majorități parlamentare este doar propagandă ieftină.

Leave a Reply