In contextul unui dezastru investitional pentru proiecte mari ce dureaza de 7 ani de cand PSD e la putere neintrerupt, dupa ce au votat revoltatoarele pensii speciale pentru “alesii locali”, cei din PSD ajung la fundul disperarii inaintea alegerilor. Ministrul de Finante Eugen Teodorovici, in loc sa finanteze proiecte de mare infrastructura, vrea sa dea mariri de pensii in avans cu doi ani. Aceasta culme a populismului socialist n-a fost inca atinsa pana in prezent !

———————

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a propus duminică, la Mamaia, ca pensionarii să primească în avans un procent din creşterea pensiei prevăzută pentru 2021.

Teodorovici a declarat duminică, la întâlnirea cu pensionarii din PSD, că propune ca pensionarii să primească acum un procent din suma care li se va cuveni la creşterea pensiei în 2021.  “E provocare pe care eu am să o ridic aici. Pensionarii în general aşteaptă o recalculare. Poate spunem: această grupă de pensii, până la…. ar avea o majorare de aproximativ X la sută, cealaltă grupă, un alt nivel de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară. Trebuie să îi dau acestui domn pensionar 300 de lei. Nu ştiu dacă e suma de 300 de lei corectă, dar nu aştept până în 2021, îi dau astăzi 150 de lei, deci un procent din suma care anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină calculul, vedem cum a fost, dacă a fost sau nu a fost corectă. Dacă într-adevăr ia 300, îi dau diferenţa până la 300. Dacă e poate mai puţin, vedem atunci ce facem. Dar ca să primiţi din timp, pentru că oamenii trăiesc astăzi. Corect?”, a afirmat Teodorovici, el fiind aplaudat de cei prezenţi.  

Ministrul Finanţelor a mai spus că din partea lui nu va fi niciun fel de problemă şi o astfel de idee va primi aviz favorabil. 

Valoarea punctului de pensie creşte, de la 1 septembrie, cu 15%, respectiv de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, odată cu intrarea în vigoare a Legii pensiilor, iar în 2021 va ajunge la 1.875 de lei, scrie news.ro

6 COMMENTS

 1. SI CEI RAU IN ACEST FAPT??? CINE TRAIESTE DE PE O ZI PE ALTA APRECIAZA,PROFITORII POSTDECEMBRISTI SE DAU DE CEASUL MORTII !!!

 2. Eu nu inteleg ce te deranjeza pe tine daca tatal tau priimeste 150 lei din cei 10% promisi din 2021,presupunand ca tatal tau este deja pensionar!Deocamdata programul de autostrazi este in lucru si aduci tu bomba ca fonduri de investitii amputate de disperatiii de la PSD1Disperat esti dumneata care nu stii sa razi natural ,,mimezi rasul sau crezi ca nu se vede.Esti la fel ca Wernner ,,rece!

  • Mai # Budica Stancu # eu unu nu credeam ca mai sunt si OAMENI PROSTI pe lumea asta sa creada ca tot ce zboara se si mananca !!!
   Crezi TU ca Ostropel de la finantze gandeste cu mintea lui din cele ce vorbeste ??? O LOAZA mai mare nici nu am vazut.

 3. Mai firar sa fie, este unul pentru care ma rog ”sa i se se usuce mana cu care sterge postarile mele”.
  Ce are D-le Radu de nu ma lasa sa scriu si eu despre suferintele mele ?
  Este oare un lingator de maini a celor ce isi bat joc de Romania ?
  Si-au facut salarii si privilegii + pensii nesimtite , si mituesc niste animale de la niste posturi radio-tv sa-i linga in zona inghinala .
  Poate i se usuca mana si nu mai sterge ce scriu si eu . Doamne ajuta !!!

Leave a Reply