Marele sportiv Gheorghe Hagi a comentat in termeni duri situatia in care a ajuns fotbalul romanesc.

Intr-un discurs ce va ramane in memoria iubitorilor fotbalului, Hagi a analizat transant debandada din Liga 1.

Regele spune ca fotbalul romanesc a ajuns intr-un punct critic, motiv pentru care nu vom avea rezultate in anii urmatori.

“Am ajuns in groapa, fratilor! Eu nu inghit asta! Din pacate am ajuns aici. O sa ne coste timp, energie si o munca titanica. Si nu stiu daca o facem! Pana nu ne trezim sa fim realisti, vai de mama noastra! O sa ne bata oricine!”, a spus Hagi intr-o conferinta de presa.

Hagi a explicat apoi motivele pentru ca ne aflam atat de jos. El a afirmat ca de vina sunt antrenorii care au preferat un joc tacticizat in locul unuia ofensiv.
“Am uitat de fotbalul nostru, am uitat sa selectam de fotbalul nostru. Pe timpuri, atacantul marca 30 de goluri , acum il facem mare pe unul care a dat 6 goluri. De ce? Zece ani am jucat minge lunga si pe a doua… Bufa-bufa!

A disparut decarul, fratilor! A disparut, a disparut! Cine face diferenta in teren? Nu se mai stie. Asta e fotbalul romanesc si o sa ne coste. Noi nu putem fi nordici, irlandezi, nemti sau belgieni. Dragilor, suntem latini! Suntem creativi! Avem fantezie… dar a disparut!”, a mai spus Hagi pe un ton virulent.

Hagi nu a ramas in memoria iubitorilor fotbalului doar datorita meciurilor de exceptie, ci si prin discursurile de la conferintele de presa.

A devenit deja istorica declaratia facuta pe vremea cand era jucator, cand le-a spus jurnalistilor ca 20 de ani nu ne vom mai califica la un Campionat Mondial, ceea ce s-a si adeverit, scrie ziare.com.

 

4 COMMENTS

 1. chestia asta se putea spune lejer cam de 5-6 ani, ca sa nu zic de 10, dar atunci Cooperativa duduia si “oamenii de fotbal” erau happy. Inclusiv Regele.
  Iar acum Regele isi vede mult diminuata capacitatea investitiei sale de a produce bani datoriza cotei de tara de cacat pe care o poarta, involuntar, chiar si unele dintre talentele crescute de el si pe care, altfel, le-ar vinde pe bani mai frumosi… de aceea Regele vorbeste azi, ca daca aveam in ultimele 1-2 meciuri niste victorii, tacea ca si pina acum.
  Hagi sigur ca are dreptate, dar analiza lui e mult prea partiala, vede maxim 5% din cauze. Si nu da un remediu, pentru ca nu exista remediu. Fotbalul e si reflectia economicului si a socialului si suntem prabusiti la ambele capitole, prabusiti raminem si prabusit va ramine si fotbalul.

  Trist e ca a facut puscarie pentru, totusi, o gainarie fara impact national cel mai cinstit, demn si, astfel, cel mai nevinovat dintre toti (Gica Popescu, un monument) si absolut nici unul dintre groparii fotbalului romanesc nu a jucat pe viata, cu executare, la FC Jilava.

 2. Fotbalul din Romania este 99% subventionat de stat prin Consilii Locale, Judetene si companii de stat. Practic este o cheltuiala care nu produce nici un rezultat.

 3. Giga Hagi are mare dreptate, fotbalul si nu numai este in groapa.
  “O sa ne coste timp, energie si o munca titanica.” Cata dreptate are.

Leave a Reply