Home Articole DNA : Popescu Piedone incatusat!

DNA : Popescu Piedone incatusat!

3246
34
SHARE

Vineri seara, la ora 23.00, Cristian Popescu Piedone a fost incatusat si retinut pentru 24 de ore.

Comunicat DNA :

În completarea comunicatului nr. 1712 din 6 noiembrie 2015, privind cercetări penale referitoare la fapte asimilate corupției, efectuate în legătură cu tragedia de la Clubul „Colectiv”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de funcționar public – primar al sectorului 4 București, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea nr. 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei Sectorului 4 București, în urma cărora reprezentanții S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.
De asemenea, pentru a autoriza funcționarea punctului de lucru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L, suspectul Popescu Cristian Victor Piedone a emis cele două acte administrative (acordul de funcționare și autorizația de funcționare) sus menționate, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că S.C. COLECTIV CLUB S.R.L îndeplinea cerințele legale necesare avizării.

Suspectului Popescu Cristian Victor Piedone i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

34 COMMENTS

 1. Imi pare rau de Piedone, a fost singurul primar care a refacut cartierul Berceni,…. eu cred ca romanii chiar au”ghinion”

  • Oh oh sunt usurat…OPRIT LA TIMP
   Piedone tocmai se pregatea impreuna cu patronii de la Colective sa mai da niste concerte. Cateva in Bucuresti si alte cateva prin tara in locatii necunoscute. De data asta nici nu aveau usa de intrare sau iesire.
   A fost retinut la timp o noua tragedie evitata pe muchie de cutit.
   Bravo eroilor de la DNA !
   Sunt convins ca dupa ce mai dadea vreo doua trei concerte ar fi fugit din tara intr-un paradis fiscal si nu mai putea fi judecat.
   Gata s-a dat sentinta? Cati ani? Ce mai asteptam?
   Isteria , isteria e normal la varsta mea !

 2. Dle Tudor,

  Care este lista scurta pt prim ministrul Romaniei?
  Klaus repeta de o jumate de an ca vrea demisia lui Ponta. Acum si-a dat-o. Ce pune in loc? Ce prim ministru vine in scaun la Victoria? Ce vrea Klaus ? Criza politica? Sau e incapabil sa desemneze un prim ministru? Ce tot ne freaca cu strada si onguri afiliate sriului?

  • Nu sunt ong-uri afiliate sri-ului si nici lui soros cum zic altii.
   Sunt ONG facute de tineri pentru tineri. Din banii lor din munca lor.
   Ziua muncesc la corporatii seara vin cu banii la ONG-uri, duminica ies in strada dupa cum vrea structura. Structura de ONG. Economica desigur, aia de care vorbea SR Stanescu pana l-a bagat la beci lupta anti-coruptie.

 3. DNA : Popescu Piedone este urmarit penal
  STRADA: pentru ce?
  DNA: a luat mai multe kg. decat prevede legea (ha, ha, ha)

 4. Lacomia si prostia sunt cele doua mari capcane care ii pandesc pe capii sriului… Mai devreme sau mai tarziu vor sfarsi ca Basescu. Principiul englezesc divide si condu va inta in functiune.

 5. Au ars si hartiile cu care era acoperit? Pana la urma plateste pentru nesimtirea de a se acoperi cu hartii in loc sa isi dea demisia. Alaturi de el a platit si guvernul caci, daca Piedone avea bunul simt sa isi prezinte demisia imediat dupa tragedie in loc sa vorbeasca de hartii, daca Oprea avea si el coloana vertebrala sa faca acest pas nu cred ca se mai ajungea la acele proteste si la situatia de acum. O alta eroare a fost si acea incercare a guvernului si din pacate si a lui Arafat sa dea o ordonanta care sa “legalizeze” o lege care exista deja dar nu fusese aplicata nici de functionarii corupti si incompetent din primarie nici de omologii lor de la ISU Bucuresti in incercarea de a acoperi cu hartii coruptii si incompetentii din subordine in loc sa ii invite politicos sa isi prezinte demisiile si sa se puna la dispozitia justitiei.

  • Iar esti cel putin…superficial.Legea prevedea declaratii pe proprie raspundere privind indeplinirea anumitor norme de siguranta pentru localuri mici,asa cum era si in mod mincinos declarat si clubul cu tragedia,el fiind nu un local de 80 persoane care serveau masa ci un club restaurant sala de spectacole care inghesuia persoane fara limita si care ar fi intrat la alte norme de control daca patronii il declarau corect.Ordonanta vine sa schimbe legea si sa introduca in locul declaratiei pe propie raspundere controlul si avizul pentru toate localurile publice.

   • Citeste legile mai atent nu te uita doar la ce spune Piedone despe legi. Sau iar fac aia de la DNA dosare la comanda!

    • Pa Nea asta nu-l am la respect de cand il vedeam ce zmeu se dadea cu micii producatori agricoli care nu mai aveau loc prin piete pe la el, la sfarsit de saptamana, din cauza de smecheri,in loc sa incerce sa le rezolve problema asa cum a rezolvat Oprescu,dar ce este drept nu pot sa accept sa fie stramb sau invers,si asta pentru niciun om.Normal ca mai trebuie aruncat la lei si cate-un fraier cunoscut si nu numai personaje necunoscute.

   • PS: Si cand citesti legea incearca sa faci diferenta intre “si” sau “sau”. Pe langa aia cu 80 de personae mai era si o conditie de suprafata adica mai putin de 200mp. Peste 200mp chiar daca declarai doar o masa de 5 persoane tot nu era suficienta doar declaratia pe propria raspundere. In al doilea rand acea declaratie pe proprie raspundere nu inseamna ca cei pentru care au dat ei repede ordonanta sa aiba unii hartii s se acopere nu aveau obligatia sa faca si controale nu doar sa stea langa telefon sa fie chemati. Puteau si trebuiau sa faca asta si pana sa dea ei ordonanta care sa le spuna sa respecte legile existente.

    • E aberant sa crezi ca o ordonanta se poate aplica si pentru ceva ce s-a consumat pana la emiterea ei.De unde sa fie ordonanta aia “repede” acoperire pentru…aiurea.Ca nu s-a verificat declaratia pe propria raspundere aici ar fi vina cuiva,dar si asta nu cred ca prevede vreo lege sa se execute decat cel mult prin sondaj,dar nu i se poate imputa juridic unui primar decat daca era o obligatie directa a lui in fisa postului,si nu de toate problemele unui sector cat 3 orase ca Sibiul se poate ocupa un primar.Primarul este Directorul nu Maistrul de la Scularie.SECTORUL ALA O AVEA SUTE DE LOCALURI.

     • Aveau nevoie de acea ordonanta ca sa acopere gafele lui Piedone si nu numai care imediat dupa tragedie s-au apucat sa spuna ca sunt acoperiti de hartii sau ca nu exista cadru legal sa faca controale. Asa ca au dat ordonanta ca sa sustina ceea ce au spus ei dar vai, acum iese la iveala pentru cine nu stia ca exista cadru legal pentru controale chiar daca era o declaratie pe proprie raspundere ca acel cadru legal exista dar nu a fost respectat. Si vezi tu acum ce a incalcat de fapt Piedone cand a dat autorizatia de functionare a acelui club. Si da, nu este singurul primar care a inchis ochii la asa ceva dar scuze, e singurul primar in ograda caruia au murit atatia tineri din cauza ca a inchis ochii. Si apropos, avea doar doua cluburi in sector nu sute. caci in primul rand astea sunt cele mai expuse la astfeld e evenimente fiind mult mai agglomerate decat localurile obisnuite si cu alt fel de activitati. Sper ca nu consideri sia cum ca cei de le DNA ii fac un dosar la comanda politica lui Piedone fara sa aiba dovezi ca a incalcat legea. Si nu e vorba de cat a luat sa dea acele aurorizatii cid e faptul ca este unul dintre vinovatii acelei tragedii. Fara autorizatia data cu incalcarea legii nu se intampla tragedia.

 6. Piedone era terminat inca din seara tragediei, poate chiar dinainte, de la groapa care i-a inghitit seful, fiindca DNA-ul lucreaza pe loturi, e lucru stiut. Totusi, ar fi fost cazul sa se retraga imediat ce-a iesit fum insa, nu stiu de ce, mi se pare ca n-a priceput ca e in pericol. S-ar putea sa nici nu fi fie vinovat de “coruptie”( nu mai stiu semnificatia acestui cuvant de cand DNA il aplica pe ce frunte pofteste, de-aici ghilimelele) ca nu sunt sigura ca lua spaga sau ca stia, macar, la cine imparteau proprietarii sandramalei spagile-afacerea, vorba lui Mugur Ciuvica, era precis o “ciubucareala” la un nivel mult jos de at cel al primarului. Ranmane, totusi, faptul ca s-a lasat surprins de situatie si-n loc sa o ia la picior, dupa ce-ar fi dat o tura, stil Johannis, pe ruinele clubului, s-a apucat sa se justifice ca un scolar prins cu tigara la toaleta liceului, basca promitand monumente funerare la disparuti.
  Ma indoiesc insa ca madam Hoover (Kovesi pt prieteni) sa aiba mare succes cu pantomima Catuse pt Piedone, astea-s pt timp de pace, cand lumea se distreaza la orice-i arati. Pacat de uniformele alea noi puse pe subalternii d-sale! Ei, nu-i nimic, nici EJ Hoover n-avea mereu aplauze. Oricum, ma bucur ca luju.ro m-a luminat asupra modelului pe care-l emuleaza (FBI din timpul Prohibitiei) nu-mi dadeam seama de ce are atata succes la ambasada cu multe stelute pe steag.

 7. :))) (cu scuzele de rigoare) ”Noroc” cu acest incident grav, că altfel totul era în cascadă şi nimeni nu era tras la răspundere. Vedem permanent că fabricile de acte pentru acoperiri de afaceri se mai arată din cînd în cînd prin infracţiuni grave dar nu se vor opri aceste instituţii”fabrici de acte” pentru că legea e făcută în acest sens tocmai de prin 2002-2004 cu mici îmbunătăţiri în funcţie de interes, nu şi modificarea legii în forma ”respectul vieţii omului”. Se spune”dacă va fi găsit vinovat”, cum naiba să afirmi asemenea vorbe atîta timp cît cazurile sînt dovedite prin acte?
  Apropo de circul dintre cele 2 părţi: strada şi nr.1: am simţit că s-a”furat” demonstraşiile străzii prin simplele vorbe:”o să luăm lista nemulţumirilor şi o să le analizăm cu politicienii şi partidele”. Cum? Parcă cei din stradă cereau cu totul altceva! La vremuri noi, tot noi ca oameni noi? Asta înseamnă că tot ”nemernicii” vor continua în funcţii şi pe liste la alegeri!
  Felicitări!
  PS. văd că nici site de ştiri scrise pentru a fi citite nu funcţionează bine permanent. zilnic e întrerupt cel puţin 15 minute de cîteva ori pe zi. O fi bine, o fi rău! Succes

 8. Streada s a dus la iohanis nu invers! Si presaa a fostdat a afara. Societatea. Ivila cu usile inchise!
  Baseala si iar baseala!…e un. Kkt va spun eu dl Tudor!

  Cand am scris prima data acu mii de ani pe blogul dv am zis: sistemul tre r e s e ta tl ca e plin de virusi!aia dansau ca pinguinu si hoara lua oo in cap!atunci!udrula sugea.era imparateasa si basau rege.s a uitat.

  Acum e plin de basini sistemul, de idioti,bactwriii….nu ma as mira ca basau sa fluture un steag cu gaura si buci in. Fruntea revolutionarilor pli mele. Gandeste la treaba asta…a dat presa afara…baaaaaaashealaaaaaaaaaaaaaaa. ….imbecilitate….ruuuuuumaniaaaaa vericuleeeeee….revolutiaa pli.scuze gramatica si limbajul…..dar….dupa usl….imi vine a booooorrrrrrrrri…..8mil de …….n au putut da jos basaul…..pooor de imbecili! Tineriii si crumosiii pli mele

 9. Românul s-a născut isteţ şi asta se poate vedea în cei 26 ani de ‘’democraţie’’ pe gustul ’’meu’’ că tot e la modă şi în gurile scăunarilor. S-a deschis frontierele :
  – Au exportat tocmai profesioniştii care au învăţat şi profesat ani de zile în meseria aleasă, statul cheltuind fonduri pentru pregătirea lor : PRIMA PIERDERE !
  – Altă pierdere clară sînt fondurile din buget pentru a fi trataţi bolnavii, că în ţară , jurnalul naţional scrie clar : ‘’legea-i împedică pe medici să trateze bolnavii’’ : A DOUA PIERDERE !
  – Altă pierdere sînt cadrele didactice profesioniste, care la fel tot în România şi-au absolvit studiile care pentru mulţi sînt recunoscute în străinătate, reprezentanţii fiind bulversaţi de seriozitatea şi profesionalismul românilor care ştiu ce vor în comparaţie cu ţara numită România ce se distruge pe zi ce trece doar cu ajutorul ‘’capurilor’’ înscăunate strict cu ştirea şi acceptul lor, accept despre care nu se vorbeşte decît după ani de distrugere.
  Şi nu sînt singurele pierderi, astea se văd acum grave şi nimeni nu e interesat să inverseze situaţia în care s-a ajuns !
  Şi nici la ora actuală deşi e grav ceea ce se întîmplă, tot de ciolan şi politica scaunului pe funcţii se vorbeşte şi se practică! Nimeni şi niciun politician nu e interesat de popor decît cînd e vorba de manipulare şi interes propriu! Uitaţi-vă ce se întîmplă de 4 zile şi 4 seri!

 10. e chiar singurul primar care a emis asemenea chestii ? Pe surse , si la Sibiu…. Poate o fi vreo lege anti-piedone .

 11. e chiar singurul primar care a emis asemenea chestii ? Pe surse , si la Sibiu …. O fi vreo lege anti-piedone ?

 12. La presiunea “strazii” DNA l-a retinut pe “Piedone”. Halal DNA mai avem. Oare chiar Luluta e obersefa acolo sau e cineva din umbra care da ordinele ?
  Nu inteleg de ce “strada” striga Simona Halep ministrul Sporturilor, ori “strada” e prea tanara sa stie de legendara Geabi Szabo ? Asa cum aminteam era de asteptat ca actiunea “strazii” sa se altereze. Cu certitudine in “strada” cineva si-a bagat adanc coada.

 13. sunt curios daca iohannis o sa aprobe legea care interzice functionarea cluburilor,bancilor,restaurantelor in cladiri cu bulina.sa vezi manifestatii cand se vor inchide cluburile din centrul vechi[care intre noi fie vorba este o bulina imensa].si in tara cred ca 70% din cluburi functioneaza in vechi case retrocedate neintretinute de zeci de ani si carora noii patroni doar le-au facut buzele:tamplarie pvc,zugravirea ext. si interior,aer conditionat,etc. nimic la structura de rezistenta subrezita de cutremurele din 1940,1977,1986, samd.

 14. Uşor de demontat acuzaţiile DNA. Acele autorizaţii au fost eliberate în baza unor acte de constatare a îndeplinirii tuturor prevederilor legale în speţă, întocmite de funcţionarii publici din serviciul de specialitate al Primăriei…Poate cel mult complicitate la abuz în serviciu… Oricum din formularea comunicatului DNA nu reiese că Piedone ar fi primit vreo şpagă…Însă nu-i mai puţin adevărat că DNA, în anumite speţe face un fel de literatură fantezist juridică! ŞI asta pentru că are judecători obedienţi! (sau şantajabili?). Vom vedea…

 15. Piedone trebuia saltat mai de mult ,de ce acum ?poate asteptau momentul propice !Nu stiti de mafia tiganeasca imobiliara din sector 4! Cum fac ei blocuri fara sa respecte
  Legea !si cu concursul cui?alui piedone bineinteles!

 16. Toate combinațiile din primării sunt cunoscute de primarul urbei respective. Toate! Primarul aplică ultimul ștampila și semnătura pe CU, AC, AF, AD (certificat urbanism, autorizații de construire, funcționare, desființare). Cunoaște foarte bine regulamentul de urbanism local și știe care-s prevederile pe zona respectivă. Îi sar în ochi orice : zone protejate, zone cu avize pe anumite specialități: Aeronautică Civila, Unități Militare, CNADNR. Domnul Ciuvică este în eroare dacă spune ca se fac combinații la nivel mai jos pentru cazuri atipice. Iar Pionierul, care a închiriat spațiul celor care au înființat Colectiv este unul dintre ele. Piedone nu este sfânt cum îl cred mulți. Nu mai zic nimic. Sănătate!

  • Bine,dar crezi ca Primarul sau Primaria le-a dat aprobare alora din club sa foloseasca tiribombe pe acolo,ca de la asta a pornit dezastrul?

Leave a Reply