Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit marți seară, la Antena 3, despre evoluția pandemiei de coronavirus.

„Poate că pare greu de înțeles, dar măsuri care nu sunt respectate cu ocazia Sărbătorilor Pascale sau poate de 1 Mai pot schimba lucrurile în mod dramatic”, a spus medicul.

Potrivit lui Adrian Marinescu, persoanele de vârstă medie (peste 40 de ani) asociază diverse afecțiuni de care probabil nu știu.

„Fumătorul ajunge cu afecțiune cronică pulmonară, diabet, obezitate și altele. Mortalitatea începe să crească de la vârsta medie, de la 40 de ani. Legat de numărul de îmbolnăviri este logic pentru că acolo este populația activă care trebuie să se deplaseze la locul de muncă și are diverse activități.

Indiferent de vârstă, toată lumea se poate infecta.

Este adevărat că cei cu afecțiuni preexistente și vârstnicii fac forme severe și ajung cu probabilitate la deces”, a spus dr. Adrian Marinescu.

„Mortalitatea e mai mare prin diverse afecțiuni, pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar aș trage un semnal de alarmă că cei care sunt între 40 și 60 de ani au risc destul de mare de a face o formă severă prin diversele afecțiuni pe care le au și pe care probabil nu le cunosc și pot ajunge din păcate și la deces”, a mai spus el.

Alte 16 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate marţi seară, astfel că bilanţul a urcat la 498.

Alte 306 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.242.

https://www.antena3.ro/coronavirus/pandemie-coronavirus-adrian-marinescu-mortalitate-covid-567593.html

 

2 COMMENTS

  1. Pozitivii asimptomatici (cei infectati cu o doza de virus suficienta pt a aparea pozitivi la testul PCR, dar care nu au nici un fel de febra, tuse, etc) sunt cam 40% in populatie, conform Scripps Institute:

    https://www.scripps.edu/science-and-medicine/translational-institute/about/news/sarc-cov-2-infection/index.html

    “(..) rolul transmisei bolii in mod ascuns, de catre asimptomatici, trebuie sa duca la largirea populatiei testate. Nu trebuie sa fie testati doar cei care au simptomele pentru a confirma ca sunt bolnavi (acuratete 95%), ci trebuie testat un numar mare de indivizi pentru a identifica si pune in carantina pe imprastietorii necunoscuti ai bolii, cei care nu vor face niciodata boala.”

    De ce trebuie carantinati asimptomaticii? Pt. a scadea numarul mediu de oameni carora cineva le da boala (si care e acum ~3) si care ar trebui sa fie sub 1 ca sa scapam de pandemie.

    Mult succes la carantinarea sanatosilor tun pentru bunastarea celorlalti (60%)! Asa-i ca-i imposibil? Probabil ca omenirea va avea soarta dinozaurilor.

Leave a Reply