Un medic din Constanța, infectat cu coronavirus, la Institutul Matei Balș, a murit miercuri, au declarat pentru Antena 3 surse medicale de la Institutului Matei Balș.

Este vorba despre dr Valeriu Neagoe, care a lucrat la Sectia Medicala 2 din Spitalul Judetean Constanta pana de curand.

Ministerul Sanatatii a precizat ca medicul, in varsta de 62 de ani, a demisionat pe 6 aprilie, iar pe 7 aprilie a avut primele simptome de COVID19, pe 8 aprilie fiind internat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta. Pe 11 aprilie, in urma agravarii starii sale de sanatate, a fost transferat la Institutul Matei Bals din Bucuresti.


Colegii doctorului Neagoe au postat mesaje de adio pe Facebook, după ce au aflat că medicul a fost răpus de coronavirus și s-a stins din viață la Institutul ‘Matei Balș’ din București.

“Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni….

Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie..”, a transmis un medic pe Facebook.

 

 

3 COMMENTS

  1. Trist, f.trist , Dumnezeu sa l odihneasca !
    Asadar…iata ce inseamna sa nu securizezi spitalul si tot traseul de la preluarea unui pacient pana la sectia de specialitate.
    Intrebare: in raportarile autoritatilor se va specifica cati pacienti in stare grava au beneficiat de tratamentul cu plasmafereza sau aceasta nu se va contabiliza putand fi si exportata ?

  2. Daca s a dat ordin de recoltare dar nu si de.tratament ….ei. ar fi o problema..plasma proaspata nu se poate folosi decat 30 zile.,depozitata in frigider..Se poate congela la -18 gr.dar anticorpii congelati-decongelati pot sa si piarda proprietatile….Si atunci de ce se recolteaza daca nu se poate folosi inca in tara ?

  3. Il cunosteam de cateva zeci de ani, un om deosebit, nu era o vedeta locala, era exact doctorul de care ai nevoie atunci cand iti este mai rau. Mai treceam pe la el din cand in cand sa-mi “citeasca” niste analize, nu se mutase inca la Judetean, avea sectia in spate la Policlinica II, mereu era ocupat, vedeam acolo doar oameni simpli, de la tara, batrani, ei constituiau principalii pacienti ai lui Vali, nu vedetele, elitele, fitzosii samd Dumnezeu sa-l Odihneasca!

Leave a Reply