In urma cererii premierului Mihai Tudose, raportul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a fost dat publicitatii . El priveste neregulile si abuzurile constatate in urma controlului amplu efectuat la institutiile bancare si cele financiar-nebancare.

Raportul ANPC aici :

http://www.anpc.ro/galerie/file/financiar/2017/Raport_tematica_banci.pdf

Iata ce a spus presedintele ANPC la Antena 3 despre raport :

8 COMMENTS

 1. Daca eu intarzii cu o zi plata ratelor imediat sunt raportat la Biroul de Credit.
  De ce bancile amendate nu sunt publicate ca sa stiu sa imi feresc banii de o banca abuziva?
  ANPC nu e platit din bani publici? Cum sunt respectate prevederile Legii 544/2001 (actualizata)?
  Am vazut asta si la restauranteȘ ii filmeaza cu gandaci in bucatarie, alimente expirate de 5 ani dar nu ii da numele ca eu, nestiutor, sa ma duc in continuare acolo!

 2. Ce nu inteleg eu este faptul ca aceste nereguli si abuzuri au fost constate sau sesizate cu ceva timp in urma. Cred ca primii care trebuiau sa intervina erau cei de la BNR insa, acestia au tacut malc iar, dl. Vasilescu ori de cate ori a avut ocazia ne-a facut teoria chibritului.
  Mi se pare normal ca orice banca sa-si cunoasca interesul insa, toate acestea traiesc prin clienti iar, acestia trebuie respectati si fidelizati nicidecum batjocoriti.

 3. E foarte multa ipocrizie in scandalu asta. Isi imagineaza cineva ca vreo banca face ce face fara suportul autoritatilor? Sa fim seriosi, cand au fost privatizate pe 3 lei au primit si dreptul de a face ce fac acuma si nimeni nu a avut nimic de comentat pana acum cativa ani.

  E la fel cum fix acei politicieni care au privatizat/distrus toata industria Romaniei tot ei vin si spun cat de mult s-a furat si ce rele sunt companiile straine.

 4. Banile din Romania sunt ca niste adevarati camatari cu acte in regula :)). Asa ca nimeni nu se ia de ele. Nu se plateste nicio taxa pe profit. Domnul Isarescu zis Mugur ar trebui sa fie ‘parlit’ ca pe porc.

Leave a Reply