Doi albanezi arestați duminică de autoritățile franceze i-au furnizat atacatorului de la Nisa pistolul de calibrul 7,65 mm pe care acesta îl avea în cabina camionului cu care a pătruns joi seară în mulțimea de pe Promenade des Anglais, ucigând 84 de persoane și rănind peste 200, transmite agenția EFE.

Teroristul francez de origine tunisiană, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a tras cu acest pistol asupra polițiștilor în timp ce se afla la volanul camionului de 19 tone, el fiind în final ucis de poliție.

Potrivit postului iTélé, Bouhlel nu s-a aflat în contact direct cu cei doi albanezi, ci a folosit un intermediar, care de asemenea este arestat în prezent.

Conform aceleiași surse acestui intermediar i-ar fi fost destinat un mesaj SMS trimis de atacator cu numai 18 minute înainte să pătrundă cu camionul în mulțimea ce asista la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Națională a Franței, mesaj prin care Bouhlel cerea mai multe arme.

‘Adu mai multe arme, adu de la 5 la C’ — este conținutul acelui SMS, pe care poliția încă nu a reușit să-l interpreteze. Se investighează și un alt mesaj, în care Bouhlel spune că are ‘material’, dar încă nu a fost identificat destinatarul acestuia.
——————–
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că mama minorului dispărută în atacul terorist de la Nisa a fost identificată într-unul dintre spitalele din oraș, iar starea de sănătate a femeii este destul de gravă, dar stabilă.

“În continuarea comunicărilor referitoare la atacul de la Nisa și a situației celor doi cetățeni români dați dispăruți, Ministerul Afacerilor Externe informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă”, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Potrivit MAE, demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franța și al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

“Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate. Verificările cu privire la situația celuilalt cetățean român dat dispărut continuă”, precizează sursa citată de Agerpres.

 

8 COMMENTS

 1. D-le Tudor,

  Cu tot respectul dar noul format al Antenei 3 de grila de programe este de fapt aceeasi ciorba reincalzita vanduta catre telespectatori, pentru ca sunt practic aceleasi personaje care prezentau emisiuni dar sunt amestecate intre ele in alta ordine si aduse sa presteze la alte ore decat cele cu care eram obisnuiti.

  Asa incat, eu am inteles ca li s-a oferit tuturor probabil alternativa de a alege fie reducerea cu 50% a salariului, fie sa ceara singuri sa presteze dublu.

  Eu raman la parerea ca cel mai bine si corect atat pentru trust cat si pentru telespectatori era sa fie aduse niste fețe noi de la Intact Media Academy pentru ca au iesit de-acolo absolventi cu un suflu nou, oameni care au fuleu, care nu si-au pierdut idealurile si nu au apucat sa rugineasca si sa balteasca in propria rutina. Era o mare sansa sa se improspateze din temelie imaginea de grila invechita de programe a postului Antena 3, o sansa care dupa parerea mea s-a pierdut. Singura chestie notabila si tinereasca din noua grila de emisiuni o reprezinta filmuletele cu buci din emisiunea lui Mircica Badea.

  Intelegand ca nu se mai poate face nimic, va doresc succes in continuare!

  https://www.youtube.com/watch?v=PUlDaY7eLo8

 2. Bine ca nu au fost romani ,ca parca vedeam ca iar ne tineau francezi in suturi , imi pare sincer rau pentru masacrul comis , nu este un lucru normal , dar altfel privind poate le mai taie din „nas” ca parca prea erau stapanii lumii impreuna cu nemtii si englezii si jigneau gratuit .Credeti ca , cum ne-au jignit pe noi facandu-ne tigani si cersetori nu au mai jignit si pe altii ,daca pe noi ca suntem crestini si europeni da pai pe musulmani ,asta nu e un razboi religios , e un razboi pornit din cauza ipocriziei unor popoare care se cred Dumnezeu si considera ca pot jignii gratuit si pot sa trateze alte natii ca pe sclavii lor , fara sa tina cont de bun simt .

 3. Ţinând cont de acest pasaj:
  **‘Adu mai multe arme, adu de la 5 la C’ — este conținutul acelui SMS, pe care poliția încă nu a reușit să-l interpreteze. Se investighează și un alt mesaj, în care Bouhlel spune că are ‘material’, dar încă nu a fost identificat destinatarul acestuia.**
  din cele vehiculate pe gurile lor, eu nu cred în vorbe! Mai curând cred în incapacitatea autorităţilor de a comunica cu omul şi de a-l aduce pe drumul bun şi avantajos, plus controalele în zonele periculoase unde se formează şi colcăie aceste grupurilui, este consecinţa acestor atacuri şi ucideri în masă.

 4. D-le Tudor,

  M-ati convins! Urmarindu-va, am inteles si eu pana la urma ca tentativa de lovitura de stat din Turcia a fost organizata de americani, intru democratizarea Turciei.

  Turcii, musulmani fiind, percep altfel democratia. Ei nu inteleg ca americanii vor sa le inlature presedintele prin lovitura de stat in interesul lor.

  Pana la urma poate ca isi vor da si turcii seama ca nu e bine cu Allah. Ar trebui sa se crestinizeze si ei la un moment dat!

  https://www.youtube.com/watch?v=Oa_h8MBWw-Y

 5. Radu, nu cred că mă înşel, cred că toţi cei care-l înconjoară pe Erdogan/susţinătorii sunt importaţii ISIS din zona hăcuită de marile puteri! Sincer asta văd eu din imaginile live pe micul ecran! Violenţa ireală dar reală aplicată nu e caracteristic musulmanului de rând! Am discutat cu musulmani şi ei la rândul lor sunt şocaţi. Cam asta e părerea celor cu care am vorbit!
  (am scris o premoniţie aseară: mai bine să ne îndreptăm privirea spre franţa sau germania în vest până astăzi la amiază, nu am specificat până în americuţa unde deja s-a înfăptuit grozăvii dar tot în vest s-a întâmplat), mai spun una acum: pînâ mâine la amiază tot în vest va ieşi foc şi fum tot în vest până în americuţa. nu locuiesc la et. 9-10 să pot vedea şi calcula prin intuiţia şocant de corectă unde se va întâmpla.
  Scuze celor care citesc comentariu, creierul meu e în cea mai perfectă stare de funcţionare ! Previziunile s-au adeverit 99% şi aproape 90% în timpul precizat.

 6. Si totusi……… https://youtu.be/6GE4-qeAIZg ……sa crezi, sau nu crezi ?- o imagine face cat 1000 de cuvinte.
  Totul este sa o analizezi si apoi desigur sa-ti pui niste intrebari… asa de logica si bun -simt.
  Chiar asa nici o urma de sange de la 84 de victime +……… pe acel camion, alb … ca Alba ca Zapada?
  Stiu, unii spun ” conspiracy theories” sunt ridicole, dar altii spun: never stop questioning EVERYTHING you see, hear, feel…!
  “The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing”. -Albert Einstein

Leave a Reply