Comunicat SRI :

La data de 21 iulie 2016, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire în funcția de adjuncți ai directorului Serviciului Român de Informații pentru domnul general de brigadă Adrian Ciocîrlan și domnul colonel Cristian Bizadea. Cei doi adjuncți își vor prelua atribuțiile începând cu data de 1 august 2016.

Din cei patru adjuncti ai directorului, au plecat doi : generalii Cocoru si Grosu. Au ramas generalii Coldea si Voinescu.
adjuncti
Iata biografiilor celor doi noi adjuncti :
Domnul general de brigadă Adrian Ciocîrlan,
ciocirlan1
anterior numirii, până în anul 2010, a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apararea Constituției.
În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.
A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.
Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.
A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.
Vorbește fluent limba engleză și limba franceză.
S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este căsătorit și are doi copii.
Domnul colonel Cristian Bizadea,
bizadea2
anterior numirii, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.
De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.
A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.
În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată “Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității “Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
Vorbește fluent limba engleză.
S-a născut în anul 1976, în București. Este căsătorit și are un copil.
De asemenea, la nivelul de comandă a structuerilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea facând parte din procesul de transformare instituțională asumat de directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig.
La data de 21 iulie 2016, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat și decretele de trecere în rezervă a mai multor generali din cadrul SRI.
Potrivit unor surse autorizate, este vorba despre sefi importanti de directii ale SRI din zona : Apararea Constitutiei, Contraspionaj, Economic, Juridic.

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat următoarele decrete:

“Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior – cu două stele Grosu Ion din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2016;

Decret privind numirea în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a domnului colonel Bizadea Romeo-Cristian – la data de 1 august 2016;

Decret privind numirea în funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a domnului general de brigadă – cu o stea Ciocîrlan Adrian – la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Ciobanu Florea din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Mangra Vicențiu din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Popescu Adrian din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2016;

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Puiu Gheorghe din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2016”.

14 COMMENTS

 1. Tare ala care a condus Diviza Apararea Constitutiei. Nu e pe vremea Eratei CCR cu privire la demiterea lui base?!

  • Si pentru ca si-a facut bine treaba in 2012, in 2013 a devenit sef peste o directie care se ocupa cu ce,de fapt? Dar de cine a aparat Constitutia directia aia cand tocmai sefii lui au tras-o pe langa Constitutie,cum este zicere de la Basescu, si nu cred ca el a avut ceva de obiectat?

 2. Coldea… cand va fi schimbat? Probabil, la batranatze, cand nu va mai putea sa se schimbe singur. Va purta pempershi sau echivalent licitati in SEAP .

 3. In situatii de acest gen, se uziteaza si furnizarea, pentru linistea noastra, a unor motive (!) pentru care au plecat cei doi: iarba prea mare sau zapada necosita. Altminteri, se ingrijoreaza bizonul: aoleo, frate, astia or fi simpatizat cu sultanu’! (Sau dimpotriva)
  Au inceput iepurarile si la noi?

 4. Waw! Încă o direcţie a SRI ?
  – Pentru ”Apararea Constitutiei”?
  Ne-am tâmpit chiar bine? Cum adică ”Direcţia pentru Apărarea Constituţiei”?
  – Dar Constituţia nu cumva e o cărticică răsfoită până la deteriorare de hulubele politice?
  🙂 🙂 Şi pentru că tot se urlă în faţa camerelor de luat vederi cu microfoane live: REDUCEM ŞI RESTRUCTURĂM BIROCRAŢIA, ce vedem cu ochii noştrii?
  TOCMAI: ÎNMULŢIREA prin ÎNTĂRIREA a BIROCRAŢIEI !
  La naiba: ce ghinion! Mint ăştia de îngheaţă apele la temperaturi peste 35 grade!
  Propun să li se dea premii:
  -cel mai mincinos live preşedinte,
  -cel mai bun purtător de vorbe mincinoase live cameră-microfon,
  şi să continuiepremierea pentru performanţele în minciuni la toate nivelurile şi în toate instituţiile unde sunt angajaţi la stat pe banii statului în slujba propriului buzunar!

 5. Pai trebuia sa se cheme si oficial CCR-ul cumva, acolo unde erau statele de plata
  ca Iohannis isi pune si el oamenii lui, asta nu e anormal.
  Poate se infiinteaza la SRI si o Directie pentru Apararea Concediilor, ma gandesc si eu… si un Departament pentru Tinut Paltonul

 6. Baitu’ de curte e tot acolo….si asta se numeste reforma a la RO!Hexi Pharma le spune ceva d-lor si cati au crapat de pe urma afacerii? Victime colaterale d-le Presedinte!

 7. E bine ca se mai improspateaza cadrele din serviciu cu oameni tineri si bine pregatiti.
  N-am stiut in schimb ca exista Direcția Generală Apararea Constituției un nume pompos c…. .
  Cu atatea directii cu denumiri interesante si cadre tinere, bine pregatite si bine platite cred ca Romania trebuia sa arate altfel.

Leave a Reply