Doliu in presa romana. Rodica Mitu, redactor sef adjunct DC News, a plecat dintre noi, la doar 32 de ani, şi a lăsat un gol imens.

În cuvintele colegei sale Ancăi Murgoci, Rodica “era capul limpede al site-ului. Nu exista să pună o virgulă prost. Iar când scria, o făcea cu tot sufletul. Și scria despre orice. Și o făcea bine. Nu era subiect să i-l dai și să-ți spună că nu știe să-l facă”.

“Nimeni nu este de neînlocuit. În afară de tine

Așa va spune oricine a cunoscut-o. Era doar lumină în jurul ei. Nu avea nicio poză în care să nu zâmbească. Niciuna. Rodica Mitu nu a mers niciodată. S-a născut cu o boală care nu-i permitea să meargă. Dar alerga, cu mare bucurie, spre oricine avea o problemă. Nu există problemă să i-o spui și să nu te ajute cu un sfat. Scaunul cu rotile nu a făcut-o niciodată dependentă. „Independent” n-are grad de comparație, dar în cazul Rodicăi este permis: Rodi a noastră de la DC News era cel mai independent om”.

Bogdan Chirieac a început emisiunea Miercurea Neagră cu câteva cuvinte despre omul şi jurnalistul Rodica Mitu.

“Sufletul redacţiei noastre, sufletul redacţiei DC NEWS, Rodica Mitu, redactor şef adjunct la DC NEWS, a plecat dintre noi aseară. Mulţi dintre cititorii noştri îi ştiu textele, le apreciează. Era unul dintre cei mai apreciaţi redactori ai publicaţiilor noastre. O suferinţă cumplită pentru familie, pentru noi, colegii ei. Noi eram familia virtuală a Rodicăi şi rămânem.

Rodica nu mai este, dar textele sale rămân pe veci, graţie internetului. Textele excepţionale pe care le-a scris, multe dintre ele scoase şi din emisiunea pe care o vedeţi astăzi, rămân.

Nu putem spune decât Dumnezeu să o ierte, să o odihnească. Şi să nu o dezamăgim noi, cei vremelnic rămaşi aici jos, pe ea, pe care îngerii au chemat-o înaintea noastră”, a spus Bogdan Chirieac.

Mugur Ciuvică şi Diana Tache au transmis şi ei condoleanţe familiei Rodicăi Mitu.

“Începem emisiunea noastră. Îi aducem un omagiu Rodicăi, Rodicuţei cum îi spuneam, prin faptul că vom continua să ne facem meseria de jurnalişti, cu bune cu rele, iar ea sper să aprecieze lucrul ăsta, aşa cum a făcut-o şi când era printre noi, de acolo de sus”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Leave a Reply