Salut atitudinea realista a premierului si sper sa fie mai exigent, poate chiar dur cu repetentii de la Transporturi ! Daca nu sunt tinuti din scurt, cu termene precise si decizii drastice, ramane caruta din drumul prafuit al Europei !

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, la Mioveni, că se va întâlni săptămânal cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a vedea ce progrese face pe diverse proiecte pe care instituţiile din subordine le implementează, considerând transporturile prioritarea zero a Executivului. Prim-ministrul a precizat totodată că nu este de acord cu ritmul în care lucrează cei de la Transporturi, iar România a ajuns ca o insulă în Europa din cauza lipsei autostrăzilor.

”O să repet de fiecare dată lucrurile acestea până când o să înceapă să se facă lucrurile din punct de vedere al infrastructurii şi să ştiţi că mă întâlnesc săptămânal, cel puţin o dată pe săptămână faţă în faţă cu ministrul Transporturilor şi cu alţi responsabili din Ministerul Transporturilor, şeful de la CNAIR, ş.a.m.d. De ce? Pentru că 27 de ani, din păcate, în ţara noastră mai mult s-a vorbit decât s-a făcut”, a declarat miercuri seara premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unor întâlniri cu autorităţile locale ale judeţului Argeş, la Casa de cultură Mioveni.

El spune că dacă ne uităm pe o hartă a Europei, România a devenit ca o insulă, din punct de vedere al infrastructurii, faţă de toate celelalte ţări.

”Deşi nu suntem înconjuraţi de mare, ca să fim insulă, dar nici nu am ştiut în aceşti ani să ne focusăm, să ne concentrăm pe dezvoltarea de infrastructură”, a punctat Grindeanu.

El subliniază că sectorul transporturilor reprezintă prioritate zero pentru Executiv.

O să mă întâlnesc de câte ori e nevoie cu domnii şi doamnele de la Ministerul Transporturilor, care sunt învăţaţi şi au fost învăţaţi în toţi aceşti ani să aibă un ritm cu care eu nu sunt de acord. Şi nu sunteţi nici dumnevoastră de acord, pentru că vedem la ce rezultat am ajuns. Aşa că mă întâlnesc săptămânal să văd progresele, ce au făcut de la o săptămâna la alta, pe diverse proiecte”, a subliniat premierul.

Grindeanu a dat exemplu centura Bacăului, care a stat şapte ani în licitaţii şi contestaţii, iar luna trecută s-a anulat o altă licitaţie.

”Este absolut necesar şi din acest punct de vedere să schimbăm legislaţia. Cel puţin din două motive: există firme care contestă de dragul de a contesta şi blochează anumite lucruri (…) care habar nu au să facă lucrările pentru care merg la licitaţii, dar care sunt de meserie contestatari. A doua mare frână e cea legată de birocraţie şi de cerinţele pe care chiar noi ni le inventăm singuri”, a spus Grindeanu.

Premierul a precizat totodată că cel care este “crescut pe asfalt” nu are legătură cu realitatea din România.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care au impresia că ştiu lucrurile foarte bine din birou, fără a fi avut cea mai mică experienţă cu firul ierbii, cu realitatea. De aceea, vă spun că PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – n.r.) a fost cel mai important program naţional, cel puţin în ultimii 10-15 ani, din România. Pentru că, într-un minister în care a existat haos cu diverşi titulari, Blaga, Udrea, ştim, terenuri de fotbal în pantă, ş.a.m.d, s-a organizat, s-a pus ordine, şi s-a făcut PNDL, PNDL 1 – 2013, guvernul PSD, guvernul Victor Ponta, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea”, a afirmat prim-ministrul.

El a spus că PNDL 1 nu s-a încheiat şi că nu crede că există judeţ în ţară care să fi terminat prima plată.

”Au început să fie semnate ordinele pe judeţe. În cel mai scurt timp, vi se vor da ordinele de plată per judeţ”, a promis premierul.

Premierul Sorin Grindeanu are programată joi o întâlnire de lucru la Ministerul Transporturilor, scrie news.ro.

 

14 COMMENTS

 1. curaj sa ce domnule radu tudor ? cu guvernul ciolos tipau antenistii sa isi dea demisia unu, sau altul, acum le cer sa fie mai curajosi.
  grindeanu e la fel de incompetent ca cei de la transporturi. credibilitatea guvernului scade in fiecare luna.
  grindeanu e specialist in nimic, e incompetent.

   • care rezultate domnule ?! pai compari dumneata incompetentii astia cu ce era in guvernul ciolos ?! asta e chiar culmea.

    guvernul ciolos a lucrat cu un parlament potrivnic, toxic, care i-a lasat maruntis dupa cresterile de salar si scaderile de taxe si cu un sistem politizat criminal. se moare in spitale pentru ca s-au sifonat miliarde.

    astia sunt aproape sa ne arunce peste gardul ue si in incapacitate de plata la un mic cutremur si tu ai gasit o realizare a lor ?! crestere economica si incasari mici , asta e realizarea ?

    • Awww… imi aduc aminte de Guseth:))
     Mare specialista, ai dreptate:)))
     Creca tie ti-a placit de ea de vrei sa te faci singur de ras grav:)

   • domnule, sa incurajezi prostii si incompetentii sa munceasca e sinucidere curata.
    guvernul grindeanu trebuie sa se opreasca din munca asta si sa se intoarca la ce stiu ei sa faca prin batatura.

 2. Asta dimineata taie panglici cu ministerul transporturilor pt un amarat de avion si seara ii dojeneste blajin pt o ditamai nerealizarea:))

 3. Si nu a discutat decat de transportul rutier. Sa vedeti cat de greu sa misca la aviatie. Sper sa ajunga si la ei.

 4. Transporturile au fost calcaiul lui Ahile a tuturor guvernarilor. Dl Grindeanu nu cred ca va putea face minuni, doar sa urneasca aceasta grea masinarie.

 5. Pai daca la directia aviatie din minister s-au amgajat mai putini controlori de trafic si mai multe parasute…:))

Leave a Reply