Preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită în SUA în perioada 4 – 9 iunie, urmând să aibă o întrevedere oficială cu preşedintele SUA Donald Trump. Programul vizitei mai include întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA şi participarea la Forumul Global al American Jewish Committee, unde va primi distincţia „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c”, anunţă un comunicat al Preşedinţiei, care precizează că întrevederea “va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia”.

:Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis “va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite”.

Cu ocazia deplasării la Washington, Preşedintele României va participa, în data de 5 iunie, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenţă şi va primi distincţia „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane.

“American Jewish Committee a evidenţiat, în decizia de acordare a distincţiei, faptul că a hotărât onorarea Preşedintelui Klaus Iohannis pentru acţiunea sa de „lider dedicat întăririi democraţiei şi a statului de drept în România, (…) pentru eforturile sale de a combate anti-semitismul şi pentru a aprofunda legăturile dintre România şi SUA, precum şi între România şi Israel”. Acordarea acestei distincţii a mai avut în vedere rolul ţării noastre în cadrul Uniunii Europene şi al dialogului transatlantic, în menţinerea securităţii regionale şi globale, dar şi realizările recent încheiatei preşedinţii-în-exerciţiu române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)”, menţionează Preşedinţia.

Distincţia va fi prezentată, cu ocazia unui moment special, în cadrul Forumului Global, World Leaders Plenary. La Forumul Global, care se desfăşoară în perioada 4-6 iunie a.c., vor lua parte peste 2.500 de participanţi din 70 de ţări.

„Light Unto the Nations” a mai fost acordată unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, precum şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Vizita la Washington mai cuprinde şi alte elemente de program, inclusiv o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din SUA, scrie news.ro

25 COMMENTS

 1. La intalnirea cu comunitatea evreiasca vor participa si consilierii lui Ponta din campania pt. prezidentiale (noiembrie 2014 ) care impreuna cu doamna Firea si prin vocea dansei au pus la cale josnicul atac cum ca exporta copii pentru organe la inceputul anilor 90 ?!?

    • pai daca asta ne-au facut astia drept brend de tzara…
     cam ce ai vrea sa-l intrebe pe meditatorul universal?

  • jegos din pacate a exportat copii! nu ptr organe, dar asta-i alta poveste.
   jegos nu a platit taxe la stat.
   jegos a furat.
   Problema este ca sistemul stie cum sa rastogoleasca un adevar, sa-l faca fantezist si sa para ca a fost o facatura. ca doar sunt kgbisti, ce draq.
   Dar bine, multi avem ochi doar pentru a vedea papa, caca, putza, maneaua, # si cam atat.

  • Esti sigur ca nimic din toate acestea nu este adevarat ? Mai cerceteaza. Daca copiierau “exportati” erau pentru adoptie (eventual ilegala) nu pentru altceva. Ce va mai place sa denaturati adevarul.

  • N-am stiut ca Iohannis a ajuns lumina natiunilor. Dar poate vad evreii ceva in el ce nu vedem noi…
   BTW, pe Codruza n-o premiaza nimeni luna asta?

 2. Pai se compara o vizita oficiala cu momentul acela glorios când pe mulți bani cuplul de natafleti dragnea – grindeanu l-au înghesuit pe trump intr-un hol de hotel? Cred ca e momentul sa ne reamintim de toate poantele la adresa celor doi indivizi. Sinistrii oameni ne mai conduc.

  • Eu cred ca este cazul sa intelegeti ca mai pot exista si altii cu merite nu doar Iohannis cel ales cu voturile unora care nu au aproape nimic in comun cu felul in care se traieste in Romania , care au optat sa traiasca pe alte meleaguri.. dar hotarasc cum trebuie sa traim NOI CEI CARE TRAIM AICI!. Aveti cumva habar cine ii aranjeaza toate ploile lui Johannis, si de ce madam, a ramas la Sibiu, facand mofturi la pozitia de prima doamna in RO…doar in strainatate joaca acest rol…

  • Nu stiu daca stiai ca vizitele oficiale tot pe bani multi sunt, banii tai. Daca aia s-au inghesuit acolo nu cred ca erau banii tai.

 3. Adica e cam clar ca Trump s-a can certat cu Merkel si acu vrea sa vada pe unde mai are aliati prin UE:)

 4. Pacat ca ne reprezinta acest acoperit sters, traficant, hotz si arogant.
  Pana mai ieri il injura si isi arata sustinerea si devotamentul fatza de sistem, acum s-a sucit si limge fix locul pe care l-a scuipat.

   • Cu plata sau fara plata, desi nu-l vad eu pe Tramp sa accepte asa ceva, dar macar Dragnea si Grindeanu nu s-au pozitionat impotriva lui.
    E o mare diferenta. :))

   • :))))
    Stai linistita, ca sunt intr-o lume mult mai buna.
    Cat despre ghitza asta al tau, desi e hotz si i-ar sta bine la puskarie, nu a vandut copii, nu a lasat oameni pe strada si nici nu a agresat femei batrane, asa cum a facut idolul tau jegosanis, fratele de sistem cu basau.
    E o diferenta si asta, dar tu probabil ai ramas doar la nivel de # si mici cuvinte dupa.
    :))))

 5. Da,e o vizita importanta dar nu e din categoria zero,vizita de Stat….Asa cum nu-mi place cand e ponegrit pe nedrept tot asa nu sunt de acord sa i se supraestimeze miscarile in teritoriu.

 6. Cu boul ăsta în 1920 am fi avut voievodatul de la Câmpulung în loc de România Mare. Noroc că poziția geostrategică a României o să facă şi de data asta 90 la sută din treabă, că-n nădejdea bovinei…

 7. … deci nu da sute de mii de dolari pentru un selfie intre mesele unui restaurant ?!? nu participa la o cina “restransa” asteptandu-si randul, stand la coada pentru selifie? …(foarte restransa cina: Grin si Drag… ei doi de manuta…

 8. Donald intr-o saptamana a facut 400 mld$ pt America din Arabia si Otan.Nu zic 400 damacar 380 mld $ poate face si plavanu intri saptamana cu usa…

 9. Indiferent de toate comentariile mai mult sau mai putin rautacioase, vizita oficiala a Presedintelui se constituie intr-un eveniment major pentru politica externa a Romaniei. Sper ca cei care au pregatit vizita sa fie profesionisti iar, totul sa fie un succes.

 10. Ar trebui sa puna in discutie si ridicare vizelor pentru romani.Nu mi se pare normal ca multi cetateni romani sa-si ia si cetatenie maghiara pentru a putea face o vizita in SUA la neamuri sau cunostinte.Daca tot suntem parteneri de incredere ai SUA ar fi de bun simt sa abroge obligativitatea vizelor pentru romani.

Leave a Reply