Directorul de comunicare al Casei Albe, Mike Dubke, şi-a înaintat demisia după numai trei luni de la numirea în funcţie de către preşedintele Donald Trump, informează marţi BBC News şi Reuters.

Mike Dubke, un strateg republican cu experienţă, dar care nu făcuse parte din echipa de campanie şi nu era văzut ca un loialist, fusese angajat în luna martie cu misiunea de a reorganiza strategia mediatică a Casei Albe.

Conform surselor citate, secretarul de presă al Casei Albe, Sean Spicer, îşi va păstra poziţia, însă va susţine mai puţine briefinguri de presă.

Aceste modificări survin pe fondul informaţiilor despre dezordinea care domneşte în rândul echipei de comunicare de la Casa Albă.

Potrivit Axios News, site-ul de ştiri politice care a scris pentru prima dată despre subiect, Mike Dubke şi-a prezentat demisia pe 18 mai şi pleacă în termeni amiabili.

Consiliera lui Trump, Kellyanne Conway, a declarat, la Fox News, că Dubke a fost de acord să rămână în funcţie până la revenirea preşedintelui din turneul întreprins săptămâna trecută în Orientul Mijlociu şi Europa.

Dubke ‘şi-a exprimat dorinţa de a părăsi Casa Albă şi a spus explicit că va rămâne pe parcursul călătoriei internaţionale a preşedintelui’, a afirmat Conway.

Se pare că Trump este nemulţumit de mesajele transmise public de Casa Albă în contextul anchetelor lansate de Congres şi de FBI cu privire la presupuse relaţii între echipa sa de campanie şi Kremlin.

El a lansat recent ideea de a se renunţa complet la briefingurile de presă zilnice şi de a susţine el însuşi unul la fiecare două săptămâni. Potrivit Axios News, preşedintele intenţionează să urmeze planul respectiv şi să preia direct mai multe întrebări din media.

Una din cele mai populare emisiuni de divertisment din SUA, Saturday Night Live (SNL), a ironizat puternic modul in care Sean Spicer, purtatorul de cuvant al Casei Albe, dialogheaza si se comporta cu jurnalistii. Intalnirile cu Trump ar putea sa nu fie departe de show-ul din SNL ….

Administraţia prezidenţială nu a numit deocamdată un succesor al lui Dubke, dar luni a fost văzut părăsind Casa Albă Corey Lewandowski, fost manager de campanie al lui Trump, demis în iunie 2016 pe fondul unei presupuse lupte de putere cu Jared Kushner, ginerele actualului preşedinte.

Potrivit unor relatări, combativul Lewandowski s-ar putea alătura în curând administraţiei Trump pentru a conduce o ‘cameră de război’ la Casa Albă, care să combată materialele tot mai numeroase care îl leagă pe preşedinte de Rusia, scrie Agerpres.

4 COMMENTS

  1. Poate ajunge ca presedintele Venezuelei, cu emisiune la TV pe timpul mandatului, ca par din acelasi aluat:))
    Ala daduse fusul orar al Venezuelei cu juma de ora inainte, doar ca sa nu fie pe a acelasi fus cu SUA:))
    Cred ca Trump joaca The Apprentice la Casa Alba si tocmai a zis “esti concediat, dar da-ti demisia”:))
    La cum comunica echipa lui pe contul lui de Twitter, slabe sanse sa faca vreunul minuni la comunicare. Asta daca nu cumva le scris singur, ca-l banui, dupa stilul eliotic de verb al ultimelor propozitii din fiecare post.

Leave a Reply