Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, caz în care au cerut informaţii de la firma care executa lucrările, urmând să verifice dacă groapa era bine semnalizată.

Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, în cazul agentului sef adjunct de politie Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care marţi şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată de o firmă pe carosabil.

Procurorul de caz a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţişti criminalişti, a luat declaraţii mai multor muncitori care efectuau lucrări în zona unde era săpată groapa, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului, au precizat sursele citate.

În cadrul anchetei s-a mai solicitat Poliţiei să spună dacă agentul de la Brigada Rutieră se afla în timpul serviciului şi ce misiune executa.

De asemenea, procurorul de caz a cerut firmei care efectua lucrările detalii cu privire la acestea, urmând să verifice dacă groapa era semnalizată corespunzător, dacă lucrarea avea toate avizele şi autorizaţiile necesare şi dacă au fost respectate toate prevederile din Codul muncii.

Sursele citate au precizat că anchetatorii urmează să reaudieze persoanele care marţi au dat scurte declaraţii.

Anchetatorii aşteaptă şi rezultatul autopsiei făcute miercuri la Institutul Naţional de Medicină Legală.

După primirea tuturor probatoriilor, anchetatorii vor putea să stabilească dacă poate fi atrasă răspunderea penală “in personam”, respectiv dacă va fi dispusă începerea urmăririi penale în cazul unor persoane.

6 COMMENTS

 1. Mi-am spus parerea intr-o alta postare, dar tare mi-as dori ca toate aceste firme care sunt ale unor baieti destepti sa-si schimbe modul de abordare a lucrilor si a platii salariatilor, respectiv sa fie platiti bine (nu salarii de mizerie) si pentru ore de noapte, atunci lucrarile n-ar trena si sigur calitatea lucrarilor ar fi altele, sa se puna accent pe receptia acestora si nu in ultimul rand contractele sa fie unele solide.

  • E de vina muncitorul necalificat care a facut groapa cu tarnacopul.
   Ca si in cazul asistentei de la maternitatea Giulesti cel mai mic o pateste.

 2. Serios? ”procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă”=groapa care a ucis un om!
  Cum aş putea să calific sau cum s-ar putea cataloga acest gest? Cum Doamne iartă-mă dosar penal în rem pentru ”groapa care a ucis”???
  – Acea groapă s-a făcut singură?
  – Avea viaţă şi mîini pentru executare?
  – Umblase singură pe picioare pentru a se surpa?
  – Era cumva singură sau este unica groapă?
  – NU CUMVA E UN CINEVA SAU MAI MULŢI VINOVAŢI???
  Am impresia că ancheta e finală şi noi sîntem acoperiţi pe ochi sau blocaţi în gîndire dacă nu limitaţi! Nu cumva se vrea:
  Închinaţi-vă la gropi,
  Că sîntem în vîrf de plopi,
  Ca concept şi hotărîre,
  Aberaţii dăm de ştire.
  Groapa este ca icoana,
  Întîlnită-n orice pas,
  De nu-ţi păzeşti singur blana,
  Ca milogu ai rămas.
  Nimeni nu-ţi face dreptate,
  Toţi aruncă cu ce pot,
  Doar de ură ai tu parte,
  Lîngă meritul de MORT.

 3. L-au luat astia pe Iliescu la puricat pentru lucruri care daca s-ar fi vrut se rezolvau cu doua zeci si ceva de ani in urma. Pentru prostime trebuie materie prima iar, acum trece un alt portavion si nu-l vedem de praful in ochi care ni se arunca.
  Peste cateva zile se va aseza linistea asupra mortii tragice a politistului “motard”.

 4. Mda, deja se pregateste sa se scoata vinovati pe cei care au sapat groapa. Asta nu inseamna ca nu au si ei o parte de vina, dar poate partea cea mai mare o are “marele general” Oprea care nu se poate deplasa de la restaurant fara coloana oficiala, ca ceilalti muritori.

Leave a Reply