Procurorii Parchetului din Munchen, care investigau posibile fapte de corupție în legătură cu contractul de securizare a frontierelor României, cunoscut ca „Dosarul EADS”, au închis cercetările, în lipsa unor probe care să ducă la inculparea cuiva, scrie Euractiv.

„Dosarul a fost închis în 29 septembrie. Documentul de clasare a dosarului nu este public. Cercetările au fost oprite din cauză că presupusele fapte de corupție nu au putut fi dovedite, nu au fost găsite suficiente probe pentru aputea pune vreo persoană sub acuzare”, a declarat, luni, Hildegard Baeumler-Hoesl, șefa procurorilor specializați în investigații economice din landul Bavaria.

Întrebată despre cooperarea cu autoritățile judiciare române în acest dosar, Baeumler-Hoesl a declarat că, în ciuda sprijinului primit în anchetă de la procurorii români, probele adunate tot nu au fost suficiente pentru a acuza pe cineva.

„Au fost patru persoane investigate în acest dosar, acum cazul este oficial clasat. Legea germană prevede că, odată cu apariția de noi probe, el poate fi redeschis oricând până la momentul la care se împlinesc cinci ani de la momentul presupusei fapte de corupție, dar acum cazul este oficial închis”, a completat procurorul-șef.

În luna mai a acestui an, deci cu doar patru luni înainte ca procurorii germani să oprească cercetările și să claseze ancheta, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, declara, într-un interviu pentru ziare.com, că procurorii germani și cei români au semnat un parteneriat pentru a colabora în această anchetă.

„De curând, am semnat un acord pentru înființarea unei echipe comune de anchetă cu Parchetul din Germania. Deci vom avea un schimb de informații și cu colegii din Germania. Să sperăm că vom avea un răspuns cât de curând și în acest dosar”, spunea atunci Kovesi.

Întrebată despre stadiul anchetei în dosarul EADS, Kovesi arăta că sunt investigate fapte de abuz în serviciu, de dare și luare de mită.

============

Iata ce am spus in emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3 si am postat aici pe blog :

De ce am platit 600 milioane euro catre EADS daca Germania vrea desfiintarea Schengen?!

 

3 COMMENTS

    • nu, asta inseamna sa te bazezi tu, ca justitie reala, din Germania, pe investigatiile de ochii soacrei si neprofesionalismul anchetatorilor romani

  1. Aia au procurori seriosi si legi serioase. Daca nu ai dovezi concrete si suficiente nu te baga nici o instanta in seama ca procuror. De fapt nu treci nici macar de superiorul tau direct, procurorul sef. Ca acolo e buba de fapt. DNA-ul nostru e obisnuit cu masluiri, cu inregistrari falsificate, cu caltabosi, cu “nu sunt dovezi, dar trebuie sa dam exemplu”, etc. Du-te cu asta la nemti si sa vezi ce sut in posterior iti iei. De fapt se vede cred.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/11/10/america-deplorabila-e-america-reala-ce-se-intampla-cu-romania-dupa-alegerile-din-sua/

Leave a Reply