Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat sâmbătă, la Pericei, că România se confruntă în prezent cu două amenințări foarte grave în ceea ce privește posibilitatea pătrunderii din țările vecine a unor maladii la porcine și bovine, boli ce ar produce o adevărată catastrofă economică în țara noastră.

——————–

“La nord, în Ucraina, avem pesta porcină africană prezentă și în alte state membre în care a fost această pestă s-au înregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofă economică pătrunderea acestei maladii în România și, respectiv, în Ungaria. La sud avem dermatoza nodulară bovină, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, în urma vaccinului se pare că a fost stabilizată, dar trebuie să ne asigurăm că nu pătrunde și în cele două state, în România și Ungaria”, a precizat Achim Irimescu, prezent sâmbătă, la Pericei, pentru o întâlnire cu omologul său maghiar, Fazekas Sandor, scrie Agerpres.

Ministru Agriculturii a adăugat că a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensă pe partea serviciilor veterinare.

“Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca să avem o colaborare mai intensă, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru că uitați, avem două amenințări foarte grave”, a subliniat sursa citată.

Achim Irimescu a adăugat că în 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea miniștrilor din zonă și a comisarului european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, în care se vor discuta măsurile de preîntâmpinare a acestor maladii.

6 COMMENTS

 1. Cum? ”maladii la porcine și bovine, boli ce ar produce o adevărată catastrofă economică în țara noastră.”?
  Apelaţi la ministrul francez al sănătăţii din perioada 2002-2006 că e specialistul nr.1 în furnizare de tratament (apă chioară) şi tratamente novative(experimente pe bipezi cu acceptul tacit al guvernelor lacome şi setoase de ucidere în masă), amintiţi-vă cum omorau păsările şi porcii în baza minciunilor ”gripă de orice…prosteală”! Hai şi cu virusul zica, din românica şi din satele lumii marginalizate intenţionat pentru testări la…minciuni în baza afacerilor! De ce nu se dau cărţile pe faţă deîndată? De ce nu se iau măsuri drastice privind aceste testări ucigătoare?
  PS. se fac tot felul de amestecuri, sunt trimişi emisari în domeniul sănătăţii pentru a le prezenta, deşi nici ei nu ştiu mare lucru din prospectul tratamentului dar cu gargara verbală conving şi le furnizează doar în anumite ţări: kenia, românica, siria, afganistan, burkina faso…, unde sunt dispuşi guvernanţii la mânării dar la preţuri convenabile pentru marii capi, după care sunt botezate real medicamentele(interzise sau în forţă la consum).
  Avem cumva genocid acceptat de guverne?…e doar o întrebare!

 2. Ce se poate întâmpla în vest şi sud-vest mai departe de românica în seara asta sau în cel mult 24 de ore? O să auzim cu siguranţă!

 3. a rezolvat cumva problema subventiilor pentru agricultura de a prins iar glas sau slana cu ceapa mancata recent l-a facut vocal?

 4. Asta ne mai lipsea boli cu transmitere la animale iar, putinii fermieri crescatori de animale au de ce tremura.

 5. Io zic sa importam repede fo’ 400.000 de fiole cu vaccinul cel mai scump!!! Da’ pana’n alegeri, ca pe urma cine sa mai faca galeti si icoane de banii astia?!?!

Leave a Reply